Küçük sermayelerin birleştirilmesi ile yapılabilecek büyük işler ne olmalı sizce?

Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü
Evet bu konuda sizin neler düşündüğünüzü bilmek istiyorum Bu konuda Fikri olan varsa lütfen konu açabilir mi yani sohbet

Evde içki yapıp sat Kamil abi bu aralar en kârlı iş bu.

Haha ha, sen öyle sanıyorsun. Saksıda yetişen ve dokumacılıkta kullanılan bitki daha kârlı diye duymuştum ama çıkardığı aromatik koku nedeniyle olsa gerek oda yasaklanmış :) Her türlü keyif verici maddeye (suni üretilen) karşıyım. Gel seninle kimiz içelim derdimde ahhh ah nerde o eski at sütü. İşimiz muhabbet tekrarı yok bunun,,,,,,, arada sırada zülfi yare dokunduk tam yerine drnk geldi manzara koyduk... Olacak olacak, olacak o kadar. Sevgilerimle...

1- Kadınların yaptığı gibi gün yapılabilir.
2- Evde mantarcılık işinde bir ara iyi para vardı. Aynı mı bilmiyorum ama önerilir.
3- Kumbaraya para atılıp biriktirmek de fena değil.
4- BES için girişim yapılabilir.
...

Küçük sermayalar birleştirilerek, Bakkal, Manav, Kasap bir olup, Market açılabilir. Daha küçük sermayeler ile simitçilik yapılabilir. Orta ölçekte sermaye ile arsa alınıp yılların geçmesi beklenebilir. Başka bir şey aklıma gelmiyor.

Aslında her zaman en iyi bildiğin işi yapmak gerekir. Çünkü o sermayeyi kaybetmek te var.

Seni tebrik ederim yani Aslında güzel fikirler ancak hepsi ortak bir fikre hizmet eder ekonominin hareketlenmesine insanlarının hayatlarını iyi koşullarda sürdürmelerine yardımcı olur yani her şeyi devletten bekleyemeyiz biraz Elimizi taşın altına koymalıyız değil mi

Yani Mesela bugün şunu yapsak herkes organik ürün derdinde Çiftçi tarım yapamadığını derdinde O halde şöyle ortak bir çözüm bulabiliriz şehirlerde yaşayan insanlar ya da kasabada yaşayan insanlar direk Çiftçiden böyle şeyleri tedarik ederek hem fiyatlarının yükselmesi engellerler hem de o günü ürüne beslenirler Doğru muyum

Ama herkes alışmış hazırcılık kolayına giden işlere artık doğallığa sağlıklı olana bakan yok maalesef gidişat iyi değil o halde bizim küçük esnafımıza daha fazla imkan sağlamamız gerekiyor süper marketlerden veya alışveriş merkezlerinden kafamızı kaldıramıyoruz Birazda mahallemizin esnafına gönderirim ben olsa

Tabii Mahalle esnafının da böyle bir bilinçli olması gerekiyor ve fiyatları abartmadan sürümden kazanmaları gerekli

Ama ilk önce şunu yapmamız gerekiyor harcamaları en aza indirerek birikim yapmalıyız

Birikim konusuna girdiğimizde biliyorum ki birçok insan Hangi parayı birleştireceğiz diyorlar Ama ben şöyle bir kaynak bulabilirim mesela kullandığımız büyüklerden vazgeçebiliriz ne mi mesela telefon yenilemek gibi bir alışkanlığımız var

Ne mi mesela daha iyisini kullanacağım diye araba modellerini yükseltmek gibi bir alışkanlığımız var

Modayı takip ediyorum diye gereksiz yere ihtiyaç fazlası aldığımız bir sürü eşya var

Daha sonra bu elimizdeki birikimleri Aynı kütleye sahip olan insanlarla bir işletme açarak değerlendirebiliriz

Bkz: nasıl batılır.

Sigara tüketimine harcanan parayı kumbaraya atabiliriz. Rakı yerine su içebiliriz. Hem daha sağlıklı oluruz, hem paramız birikir. Doktorlar da zaten hep bunu tavsiye eder.:)

Kinaye üslubuyla karışık önerin ehh... Şöyle düşünsek; en basitinden bir cafeterya, lastik ve oto yıkama vs. İşletmeler için biraz yüksek miktarlar gerekir. Tek kişinin birikimi ile yapilacak bir iş değil yani. Ama 5-6kişi böyle bir inanç ve kararlılıkla hareket ederse....... İşte ben böyle küçük sermayelerin birleştirilmesinden bahsediyorum. Vizyonu biraz genişletmek gerek kanımca..

Geri