Küçük Prens

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Yıllar önce okumuştum. Şimdi tekrar başladım. Bu kez sindire sindire okuyorum. Aslında çocuklardan çok yetişkinlere hitap eden bir eser. Değerler eğitimi açısından çok zengindir. Günümüzde de hâlâ çok okunanlar arasındadır. Dili çok akıcıdır. Sıkılmadan aç bitir salam gibi bitirebilirsiniz ancak özümseyerek okumalı.

Küçük Prens hakkında beğendiğim güzel bir makale;

Dine gelen upgrade misali...

benim ilk kitabım bu.
masal kitaplarım filan vardı, onları hatırlıyorum, hareketli masal kitapları. ama sanırım nasıl desem - elle tutulur mu demeliyim- ilk kitabım le petit prince, pederin hediyesiydi. ilk okuduğumda tabi ki bugün anladığım ve hissettiğim şeyleri, o dönem idrak edememiştim. bu le ballon rouge kısa filmi gibi, çocuklara yönelik görünen yetişkin kitabı. benim görüşüm.

bu kitabın pek çok baskısı var bende. cemal süreya-tomris uyar çevirisinden tutun da, remzi kitabevinden, yky'den çıkan çeviriye kadar. buldukça alıyorum. ama babamın aldığını kaybettim te yıllardır yok. hatta bu bayram yeğenlerimden birine hediyem bu.
çok tatlı bir kitap, hem hüzünlü, hem gülümsetiyor. çok seviyorum. günün birinde kendi çocuğum olursa, küçükken ona pasajlar okuyacağım, okuması için hediye edeceğim bunu.

"onu anlatmaya çalışmam unutmak istemeyişimdendir. bir gün onu unutursam gözleri sayılardan başka bir şey görmeyen büyüklere dönerim." :emoji_pensive::emoji_umbrella:

Son düzenleme:
sizce de fazla abartılmıyor mu?
abi arkadaşlarla küçük prens'i övüyoruz. buyur gel hep beraber övelim.

sizce de fazla abartılmıyor mu?
abi arkadaşlarla küçük prens'i övüyoruz. buyur gel hep beraber övelim.
Bir ara adam fever dan "olasılıksız" okumayanı dövüyorlardı moruk.

Daha geri gidersek ondan önce de kültürlüyüm skill'i

Suç ve ceza kitabıydı, var öyle daha bir sürü kitap

Kitaplar değil aga kitlesi kanser.

Bir ara adam fever dan "olasılıksız" okumayanı dövüyorlardı moruk.

Daha geri gidersek ondan önce de kültürlüyüm skill'i

Suç ve ceza kitabıydı, var öyle daha bir sürü kitap

Kitaplar değil aga kitlesi kanser.
Kürk mantolu madonna’yı yazmayı unutmuşsunuz enişte bey. Neyseki saydıklarınızı okumadım; kanser kitlesine dahil değilim tşk.

Bu kitap bana bir araç yolculuğu sırasında biri tarafından önerilmişti, o yolculuk bitene kadar iki defa okumuştum.Onun dışında kız kardeşim farklı farklı her baskısını toplar, koleksiyonuna ekler. Anlatacaklarım bu kadar, TSK.

Kürk mantolu madonna’yı yazmayı unutmuşsunuz enişte bey. Neyseki saydıklarınızı okumadım; kanser kitlesine dahil değilim tşk.
He sorun yok ya aslında tonla kitap var öyle de en akla gelenleri yazdim. Zaten sorun kitaplardan ziyade kitap uzerinden prim yapanlarda. Yoksa kisisel farkindaligini kazanmis insanlara lafim yok. Ama sezarin hakki sezara.

Okudum güzel kitap ama fazla anlam yükleniyor.

Geri