Küçük Prens

Konu sahibi son olarak 873 gün önce görüldü

Çoçuk kitaplarından olup, herkes tarafından bilinen büyükler tarafındanda okunup, Benim çokça sevdiğim bir kitap.

a709df4f520b7848449803130e7125ed.jpg

Benim evde bak ne buldum :)

büyükler hiçbir şeyi tekbaşlarına anlayamıyorlar, onlara durmadan açıklamalar yapmak da çocuklar için sıkıcı birşey oluyor dogrusu.

Diyerek beni benden alan , çocuk kitabi olmasına rağmen insanın yaşı kaç olursa olsun okuması gereken orjinal adı le petit Prince olan
2015 eylül de sinemaya uyarlanan..
Çok çok sevdiğim eserlerden biridir.

Ve sevdiğimi iyi bilen sevgilinin bana muhteşem hediyesidir kendisini her gün yaad ederim.

Bkz;
0mA7Go.png

f6a1d1cdfc21308735e0f86769914aeb.jpg

bu kitabı tek kelimeyle özetleyecek olsam o kelime "naif" olurdu galiba. bi çocuk kitabından çok daha fazlası.

Canım kitap canım.
İlk basımını deli gibi arıyor ama bulamıyorum :s: Bulanların, görenlerin bana ulaşmasını rica ediyorum hoş hediye daha iyi olur ama bilgilendirmeniz bile hediye niteliği taşıyacak.

4.sınıfa gidiyordum sanırım ilk okuduğumda çok etkilemişti beni şimdilerde de pek popüler oldu :tatlı:

ben okuyorum şu an ama etkileyici gelmedi bana ukala şey : Pp

dönerci kedi

b782935555d766bdbff0df00ad805efd.jpg

"Gökyüzüne bakın ve sorun kendi kendinize: Evet mi, hayır mı? Koyun çiçeği yedi mi, yemedi mi? Bakın her şey nasıl değişecek." [emoji71][emoji5]

küçük prensin asteroid b-612'de bir sürü sorumluluğu varken neden çekip gitti mesela, koyunu baobap filizlerini yemesi için mi istedi yoksa kibiri yüzünden terk ettiği gülü yemesi için mi, tilkiyle dost olmak istediği halde kobradan niye kendini öldürmesini istedi, gül gerçekten küçük prensi seviyor muydu, yoksa kullanıyor muydu... ben allahın varlığını yokluğunu bile bu kadar düşünmedim ya. :d

"senin gezegenindeki insanlar binlerce gül ekiyor ama yine de aradıklarını bulamıyorlar. halbuki aradıkları tek bir gülde ya da bir yudum suda bulunabilir..."

ne bardağı, ne kitap ayracı, ne posteri, ne anahtarlığı. alıntılarını yazdığım not kağıtlarım bile yok. sadece kitabı ve bende bıraktığı güzel hisler var bende. onlarla yaşıyor, onlarla anıyorum kendisini.p

Evet gerçekten güzeldir.
Ama bir Mutlu Prens değildir.

Aradan yıllar gecse bile ilk gün ki gibi yeniden okuyacağım kitaplardan biri ileride çocuk sahibi olduğum vakit çocuğuma ilk hediye edeceğim kitaplardan biri aynı zamanda.

Popi olmasına üzüldüğüm canım çocukluk kitabım ya.
İhtiyar Balıkçı ve Küçük Prens benim içün yeri ayrı kitaplardır.
Milletin defterine, kalem kutusuna malzeme, okumayanların diline pelesenk olması beni çok üzdü, üzüyor.
Keşke kahve eşliğinde instagram'da paylaşılan kitaplar arasına girmeseydi. :(

İnsan gözüyle değil, yüreğiyle görür repliğiyle gönlüme taht kuran kitap.

Sophie nin Dünyasi bir.
Kücük Prens iki.

Dick Laan ve Roald Dahl kitaplariyla buyumus insanin ilgisini cekmez bu kitap. Yarida birakarak kutuphaneye iade ettigim kitaplardan biriydi.

Geri