Küba'da ne var.! Ne yok.?

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Komunizmde insanlar sınıflara ayrılır ve her sınıfın ortalama hayat standardı farklıdır. Bizim ülkemiz de uzun zaman komunist ülkeler ile çevrili kaldığı için bundan etkilenmiştir. Örnekler vereyim :
1. Sınıf ayrımcılığı : Askerler, Hakimler, öğretmenler için halka kapalı ve halktan ayrı tutan kurumlarımız var. Askeri Kazino, Öğretmen Evi, Savcı ve Hakemlere ayrılmış tatil köyleri veya siteleri ve daha bir çok şey.
2. Kahramanlık kültü : Onlarda her yerde Lenin heykeli, bizde her yerde Atatürk heykeli. Komunizmin sonuna doğru kahraman işçiler de türemişti Bukgaristanda. Ama çalışmayarak aynı maaşı alma örneği, kahraman olma örneğini bastırdığı için komunizm iflas etti.

3. Devlet denetimi : Onlarda herşey devletin di. bizde de uzun zaman tüm büyük çaplı üretim tesisleri devlete ait ti.

Yorumlar o kadar sig ki
Birine sorsan Kuba'da yasadin mi ? yok
En yakin arkadasin Kuba'li mi? yok
Pratikte bir deneyimin var mi bu gozlemleri aktarabilcek? yok
işkembe-i kübradan atin.
Yasam teorik demek ki ben yanlis biliyorum, pratikte dinamiklerin bir onemi yok
okuyup, izleyip cozebiliyoruz.
Bi de nasil aforizmalar, oradaki yasama dair veriler filan,
anti komunizm propagandasi falan kasmislar, kiyamam :)
Yazacaktim deneyimlerimi hevesim kalmadi.
Gerekte yok her seyi biliyorsunuz nasilsa :)

Rakamlar durumu farklı izah etmiyor. Tarımı ve sanayisi olmayan, turizm ve tıp ile ayakta duran, milli gelirin %64'ünü vergilerin oluşturduğu, Venezuela'ya 30.000 doktor verip karşılığında petrol alan bir ülkeden bahsediyoruz.

Gayrisafi yurt içi hasılanın %64,2'sinin vergi olmasını şöyle açabiliriz, Türkiye'de bu oran %20,7. Küba'nın önünde Mikronezya, arkasında Marshall adaları var.

Endüstriyel büyüme oranı %-2,8

Yabancı yatırımcının önünü açan yasal düzenlemeler yapıldı. Gayrimenkul ve yeni araçların özel mülkiyetine ve satışına izin vermek üzere ekonomi modelini güncelledi. 2011'de elektronik alet ve cep telefonu satın alınmasına, insanların otelde kalmasına ve ikinci el araba alım satımına izin verildi.

Komünist hükümet, devlet yatırımlarını kesip özel sektörün önünü açan "kendi kendine istihdam" adı verilen bir proje başlattı.

Veeee Manhattan'ı gezip Amerika'yı tanıdığını sanan dahimiz geldi. Verilerin önüne geçen tecrübeleriyle sadece sizleri değil, tüm dünyayı aydınlatacak.

Türkiye'de ekonomik kriz olduğunu söyleyen ağızların Küba ekonomisini savunurken anti komünizm propagandası yapıldığını iddia etmesi hayretle izlenesi.

Lütfen yaşam pratiklerinizi paylaşın.

Düzeltme: Vergileri üç kat artırıp, Küba'nın oranını yakalasak bu arkadaşın Türkiye için kendini nasıl paralayacağını düşünemiyorum. Bu arada kişi başına düşen geliri de yarıya düşürmemiz gerek.

ZENGİN DÜŞMÂNLIĞI KOMÜNİZMDİR,İSLÂMDA MÜLK DÜŞMÂNLIĞI YOKDUR,ONUN ZEKÂTINI VERMEK VARDIR.BÖYLE OLMAKLA BİRLİKDE," KOMŞUSU AÇKEN UYUYAN,BİZDEN DEĞİLDİR " ,BUYURAN,RASÛLÜN 'aleyhisselâm ÜMMETİ OLDUĞUMUZU DA UNUTMAMAK GEREKİR...
BİNTİLİK İLE TUTUMLULUĞU,İSRÂF İLE CÖMERTLİĞİ,ASABİYYET İLE SERTLİĞİ,KORKAKLIK İLE HİLMİ,İLMSİZ İBÂDET İLE TAKVÂYI (*),FİTNE İLE CİHÂDI,SEFÂHET İLE SEHÂVETİ İLM SÂHİBİ OLMAYANLARIN KARIŞDIRMAMASI MÜMKİN DEĞİLDİR...
(*) ZAMÂNIMIZDAKİ EHL-İ TARÎK İÇERİSİNDE,FIKHDAN ANLAYANLARI YOK GİBİDİR,BUNLAR İLMDEN UZAK EHL-İ NEVÂFİLDENDİRLER...
Asabiyyet : Sinirlilik ; Hilm : yumuşak huyluluk ; Takvâ : Harâmlardan sakınmak ; Fitne : Karışıklık çıkarma,anarşi,terör ; Sefâhet : Malının kıymetini bilememek,saçıp-savurmak ; Sehâvet : cömertlik
Düzen

Ya şöyle havalı havalı konusmuyor mu, hay Allah. Beyler arkadaş çok deneyimli, geri çekiliyoruz.

Yorumlar o kadar sig ki
Birine sorsan Kuba'da yasadin mi ? yok
En yakin arkadasin Kuba'li mi? yok
Pratikte bir deneyimin var mi bu gozlemleri aktarabilcek? yok
işkembe-i kübradan atin.
Yasam teorik demek ki ben yanlis biliyorum, pratikte dinamiklerin bir onemi yok
okuyup, izleyip cozebiliyoruz.
Bi de nasil aforizmalar, oradaki yasama dair veriler filan,
anti komunizm propagandasi falan kasmislar, kiyamam :)
Yazacaktim deneyimlerimi hevesim kalmadi.
Gerekte yok her seyi biliyorsunuz nasilsa :)

Ülkemizde yaşayanlar arasında Komunizm döneminde Bulgaristan vatandaşı olupta sonradan ülkeden şiddet uygulanarak sürülenler var. Meşhur ve merhum Naim Süleymanoğlu'u da bunlardan sayabiliriz. Kendim çocukluğumda bir kaç kez Bulgaristana gittim. Romanyadan ve Gürcistandan Türkiyeye fuhuş yapmak için gelenleri gördük. Tanıdığım bir Tır şoförü var. Zamanında Romanyada bir kokulu sabun ile (günümüzde 2 TL fiyatı var ) genç kızların satın alındığını anlatmıştı. Kendisi yaşamış ki anlattı.

Geri