ne
Elmas Üye
-
-
-
-
Evet düşünceleriniz ve analizleriniz önemli buyurun.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Hadi Favela ciddi bişeyler söyle yaFiziği.
Şunu mu demek istiyorsunPeki.
Kuantum fiziği aslında kendisiyle, daha doğrusu dünyadaki fizikle çakışıyor. 1900 lerin başındaki çoğu teorileri çürütüyor/destekliyor. Hatta geçenlerde yeni bir şeyler bulundu bu konuyla ilgili ve aslında gayet "tanrı da zar atabiliyomuş hocu" moduna girildi. Çok derin. Çok kompleks. Normal bir insanın idrak edemeyeceği şeyler bütünü aslında.
Çok net açıkladın teşk ederimMadde ve enerjiyi en temeline inip incelemeye çalışır.
Maddenin yapı taşlarının doğasını ve etki eden kuvvetleri araştırır.
Atom, elektron, molekül vs. her şeyin davranışlarını açıklamaya çalışan fizik alt dalıdır.
Buna en basit örnek olarak enerjisi olan doğal taşları örnek verebilir miyiz veremez miyiz ?Zamanın göreceliliğini savunuyor. Kütlenin enerjiye, enerjinin de kütleye dönüşebileceğini.. Işığın ikili yapısını, atom altı parçacıkların etkileşimlerini..
Klasik fiziğin açıklayamadığı bir çok olayı mesela kara cisim ışıması gibi modern fizik açıklayabilir. Günümüzdeki birçok teknolojinin altında, kuantum kuramı ve görelilik teorisi vardır..
Max Planck ile Einstein zaten yakın dosttur.![]()
Evet işte ondan bahsediyorum. Yani maddelere anlam yüklemek enerji keşfetmek doğrusu her insan inanmıyor buna ama ben bir ağacın bile enerjisinin olduğuna inanıyorum@Serçe ciğim enerjisi olan doğal taşlar derken ne anlatmaya çalıştın bilmiyorum ancak Aragonit taşının böyle bir özelliği olduğunu düşünüyorum. Mesela baş ağrısına iyi geliyor.