Kredi kartının sürekli asgarî tutarını ödemek

Konu sahibi son olarak 1021 gün önce görüldü
Paran var ama bunu yapmak mantıklı mı bilemiyorsun. Varsayalım kredi kartı borcun 7500 TL. Asgari ödeme tutarın 2500 TL civârı. Geri kalan para yine bir şekilde katlanıyor... Asgari ödeme tutarı, dönem borcunun minimum tutarını ödemek, olarak değerlendirilir ve asgarî ödeme tutarı üzerinden ödeme yaparak kredi kartı borcunu kapatabilmek, çoğu zaman mümkün olmaz.​

Asla yapmazdım ama bu batağa 3 aydır ben de girdim. Hayırlısı bakalım

bu ekşide de gündem olmuş. uzun uzun açıklamalar yapılmış, mantığını anlatmışlar bu meselenin. hiç benlik değil. bu tarz borçtan harçtan o kadar çekiniyorum ki, ne olursa olsun yine de tamamını kapatmak isterim. insanlar bunu bir mantığa oturtmuşlar fakat bu bir girdap.

Son düzenleme:
Yapmayin.
Mantigi yok.

Paramın yatacağı güne önce asgarisini sonra tamamını ödediğim oluyor 1-2 gün sarkacaksa

aa yine ben. her daim asgari tutarı öderim. hiç şaşmaz..

Yüksek enflasyon var ve artış hızı yüksek, bugün aldığın ürünlerdeki artış diğer ay kredi kartına ödeyeceğin faiz tutarından azsa evet mantıklı, mala, hammeddeye yatıralacak paraya acımamak lazım.

Bunun dışında geçen sene ortasında 1 yıllık temizlik malzemesi ihtiyacımızı almıştık, sanırım %400 falan karda olacağız yıl sonunda. Altın, dolar alsaydık bu kadar para kazamazdık lol.

yaşayabilmek için asgarisini ödüyorsanız, o konuda yetkili merci hükümetiniz.

Geri