Kredi Kartı İle Ödemede Yeni Düzenleme Yolda: Limitlerde Büyük Değişiklik!

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
Fxc7Ahl.jpg

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi kartı nakit avans limitlerinde önemli bir değişiklik üzerinde çalışıyor. Yeni düzenleme ile kredi kartı kullanıcılarına daha yüksek limit ve taksit kolaylığı sunulması hedefleniyor. Ekonomik dalgalanmalara karşı esnek ödeme seçenekleri gündemde.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı nakit avans limitinde önemli bir artış planlıyor. Mevcut 25 bin TL olan limitin yüzde 50 artırılarak 50 bin TL’ye çıkarılması gündemde. Bu düzenlemeyle kredi kartı sahipleri acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak için mevcut limitin neredeyse iki katına kadar nakit çekim yapabilecek.

TAKSİTLİ NAKİT AVANS SÜRESİ UZAYACAK​

Sadece nakit avans limiti değil, taksitli nakit avans işlemlerinde de esneklik sağlanacak. Şu anda en fazla 3 ay olan taksit süresi, yeni düzenlemeyle 6 aya kadar çıkarılabilir. Böylece kullanıcılar daha uzun vadeli ödeme imkânına kavuşacak.

BANKALAR HAZIRLIK YAPIYOR​

Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle bankaların kredi kartı limitleri ve taksit planlarını güncellemesi bekleniyor. Ancak değişikliğin ne zaman uygulanacağı henüz netlik kazanmadı. Bankalar, süreç ilerledikçe müşterilerini bilgilendirecek.

LİMİT VE TAKSİT BİLGİLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?​

Kredi kartı sahiplerinin, nakit avans limitleri ve taksit seçenekleri hakkında bilgi almak için mobil bankacılık uygulamaları ya da müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeleri öneriliyor. Bu sayede kişisel limit bilgilerine hızlıca ulaşmak mümkün.

KAYNAK

limitin ve taksit sayısının artacak olması iyi. faiz oranlarını da düşürseler tam olur. şu an %5'lerde sanırım faiz oranı. arada sırada 1,99'dan kampanya öneriyorlar iyi oluyor.

Aylar önce ödeyip kapattım artık kullanmıyorum ve bu haber ZERRE UMRUMDA DEĞİLLL
oh beee hep bunu yazmak istemiştim ben kurtuldum kredi kartındandahsfjf

Aylar önce ödeyip kapattım artık kullanmıyorum ve bu haber ZERRE UMRUMDA DEĞİLLL
oh beee hep bunu yazmak istemiştim ben kurtuldum kredi kartındandahsfjf
Kredi kastından kurtulmak pek mümkün değilimsi. Mantıklı kullanımlarda gerçekten fayda sağlayan bi ürün aslında. Sağlam limitli bir adet kart ile pek çok zaman “oh” diyebiliyorsun. Ben kartlara “çeeeekk be olloommm” diyene kadar çok ekmeğini yedim maxi paradır bonustur zarttır zurttur. Açılınca hoş olmadı tabii

Kredi kastından kurtulmak pek mümkün değilimsi. Mantıklı kullanımlarda gerçekten fayda sağlayan bi ürün aslında. Sağlam limitli bir adet kart ile pek çok zaman “oh” diyebiliyorsun. Ben kartlara “çeeeekk be olloommm” diyene kadar çok ekmeğini yedim maxi paradır bonustur zarttır zurttur. Açılınca hoş olmadı tabii
ben suyunu çıkardım ya... kontrolü kaybettim...... banka da limit verdikçe veriyor buldu malı sdbhsdjsdfhsdfh
taksitli yeaaa öderim yeeaa diye diye oldu zaten....acil durumlara karşın belki az bir limitli kullanılabilir ama fazlası sıkıntı.
ben tövbe ettim....

Ben hiç taksitli nakit avans çekmediğim için taksiti verdiği parayı bilemedim pardon :d

garanti bankası sürekli 2,99'dan üç ay ertelemeli kredi öneriyor. üç ay ertelemeli olması güzel ama değerlendirmek önemli işte.

garanti bir de güzel oran
1,99 ve 2,29'dan değerlendirmiştim. bu 2,99'u alıp almama konusunda kararsız kaldım.
ayına göre 3-3.5 aylık ödemesi oluyor. bu aylık ödemelerin bir iki yıl öncesi parasal değerine baktım da bin liradan fazla oynamış. bu enflasyon ortamında her türlü o ödemeler çerez parası oluyor.

1,99 ve 2,29'dan değerlendirmiştim. bu 2,99'u alıp almama konusunda kararsız kaldım.
ayına göre 3-3.5 aylık ödemesi oluyor. bu aylık ödemelerin bir iki yıl öncesi parasal değerine baktım da bin liradan fazla oynamış. bu enflasyon ortamında her türlü o ödemeler çerez parası oluyor.

valla kredileri yeni bitirdim bir süre kredi kredi kartı bile görmek istemiyorum
ama güzel bi oran verirse neden olmasın

Zorda olduğunuzu his ederlerse hemen faiz oranını yükseltiyorlar. Risk faktörü oluyor bu da.

Geri