Kredi çekip dolar almak

Konu sahibi son olarak 812 gün önce görüldü
Son zamanlarda bunu çok duyuyorum.
Bir kesim inanılmaz önerirken diğer kesim kredi çekip birikim mi yapılır yia.. modunda.

birikim de yapılır yatırım da yapılır. bu ekonomide ödemesi bir yıl içerisinde çerez oluyor zaten.

yeni türkiyede buna müsaade etmeyeceğiz.
herkes dolar bozdurup tl^ye yatıracak yatırım için
sana söz.

Son zamanlarda bunu çok duyuyorum.
Bir kesim inanılmaz önerirken diğer kesim kredi çekip birikim mi yapılır yia.. modunda.

kredi cekip dolar almak en büyük yanlislik uzun vadede iyi görünsede birgün uzun vadede sifira düsebilir

madem kredi cekiyorsun ohalde altin al hic olmazsa altin bütün dünya icin ama dolar amerikanin dünyadaki sadece bir devletin

hiç kredi çekmemiş, çekmeye de ihtiyaç duymamışlar butonuyum…..

tükiye de yaşadığını unutmuş stockum, bir silkeleyiverin..... kredi kartı da bir nominal bir kredidir, çıkart bakalım kredi kartını.............

bu arada asıl konuya gelelim, kredi vereni bulursanız alırsınız. sizin gördüğünüzü, siz akıl etmeden çoktan fiyatlar piyasa kurtları. kredi faizlerinin bu kadar fazla olmasının sebebi doların 30 bandını göreceğini öngörülmesindendir zaten. bence tren kaçtı, ha yapılabilir mi yapılabilir. mevcut iktidar tekrar başa gelirse doların yukarı seyri durmadan devam edeceği için kazanç elde edebilirsin, ama değişir de gerekli reformlar yapılırsa eksi de yazabilirsin. seçim öncesi bu biraz kumar oynamak gibidir, fifti fifti.

ayrıca dolar bir yatırım aracı değildir, doların değeri yükselip azalmaz, tl'nin dolara karşı olan değeri azalıp yükselir. yani aslında sen tl ile kredi çekip dolar aldığında ve dolar yükseldiğinde para kazanmış olmuyorsun, sadece paranın değerini korumuş oluyorsun. paradan para kazanılmaz. ekonomi dersini ortaokulda lisede falan zorunlu yapmaları lazım valla bak, olmuyor böyle.

tükiye de yaşadığını unutmuş stockum, bir silkeleyiverin..... kredi kartı da bir nominal bir kredidir, çıkart bakalım kredi kartını.............

bu arada asıl konuya gelelim, kredi vereni bulursanız alırsınız. sizin gördüğünüzü, siz akıl etmeden çoktan fiyatlar piyasa kurtları. kredi faizlerinin bu kadar fazla olmasının sebebi doların 30 bandını göreceğini öngörülmesindendir zaten. bence tren kaçtı, ha yapılabilir mi yapılabilir. mevcut iktidar tekrar başa gelirse doların yukarı seyri durmadan devam edeceği için kazanç elde edebilirsin, ama değişir de gerekli reformlar yapılırsa eksi de yazabilirsin. seçim öncesi bu biraz kumar oynamak gibidir, fifti fifti.

ayrıca dolar bir yatırım aracı değildir, doların değeri yükselip azalmaz, tl'nin dolara karşı olan değeri azalıp yükselir. yani aslında sen tl ile kredi çekip dolar aldığında ve dolar yükseldiğinde para kazanmış olmuyorsun, sadece paranın değerini korumuş oluyorsun. paradan para kazanılmaz. ekonomi dersini ortaokulda lisede falan zorunlu yapmaları lazım valla bak, olmuyor böyle.
nalaka abi nalaka ya.kzjzjjz iyi para kazanıyorum, yatırımımı ona göre yapıyorum ve ayağımı yorganıma göre uzatıyorum.

benim hiçbiri yok.
geçen canım meyve suyu çekti alamadım ya alamadım.
anasına tüküreyim böyle soylu zenginliğin.

Kredi çekip de altın alanlar olabiliyor ancak dolar almayı çok mantıklı bulmuyorum.
Bankada çalıştığım dönemde rastlardım ancak şu an tahminimce çektikleri krediyi doğrudan altın hesabına aktarıyorlar.

çoğu kesim uzun süre bu kredileri ödemiyor ve yasal takibe giriyor
dolar battığında rüya da sona eriyor

aklıma 60 bin dolar kredi çektiğim hafta doların 7 liraya yükseldiği o kara gece geldi. ghkjfk
bu yola girmeyinde ne yaparsanız yapın.

Borçla riske girilmez. Paran vardır girersin kaybetsende en azından borcun olmaz. Aman diyim

Bu 2021'in furyasıydı. İnsanlar yatırımın önemli kurallarından birini ihlal edip çektikleri kredilerle borsaya girdiler ve hemen hepsi battı. En çok da "batmadım ki batmadım ki" diyenler battı. İnanılmaz bir ekonomi bilginiz veya insider info yoksa emanet parayla zengin olamazsınız. Çok satılan bir hikayedir bu ama sonucu aşikardır, olamazsınız. Telegram'ın, Twitter'ın çok satılan bu hikayelerine kanmayın.

Diğer taraftan ihtiyaç kredisini maksadına uygun kullananlar epey karlı çıktılar. 2021 ve 2022'de bol miktarda dağıtılan sabit faizli krediyle elektronik, giyim ve hatta konut gibi ihtiyaçlarını giderenler çok karlı bir yatırım yapmış oldular.

İhtiyaç olan, emanet olan, türlü sorumluluklara dahil olmuş hiç bir para ile yatırım yapılmaz. Pandemiyle birlikte dünya garip bir sürece girdi tarih tekerrürden ibaret demişler, bekliyorum...

Geri