Kralın Kayıp Çocukları

• Kullanıcı aRMiNa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Roman ve Hikayeler
Konu sahibi son olarak 2618 gün önce görüldü

KRALIN KAYIP ÇOCUKLARI

İnsanların barış ve mutluluk içinde yaşadıkları eski zamanlardan birinde, bütün halkın bir arada çok mutlu bir hayat sürdüğü bir ülke varmış. Herkes bu ülkeye Mutluluklar Ülkesi' dermiş.

Kentin halkı, mutlu ve huzurluymuş; ama kral ve kraliçelerinin bir derdi varmış. Yeni doğan çocuklarının hepsini büyük bir kartal kapıp götürdüğü için ikisinin de günleri hep üzüntü içinde geçermiş.

Halbuki, kraliçenin kız kardeşleri kral ve kraliçenin çocuklarını, daha doğdukları gün saraydan atmışlar. Daha sonra da.

"Çocukları bir kartal kapıp götür¬dü. diye yalan söylemişler ve bu yalana herkesi inandırmışlar.

Kentteki yaşlı bir balıkçının da o zamanlarda üç erkek çocuğu varmış. Bunlar büyüyüp de birer delikanlı olduğunda, balıkçı onları karşısına almış ve onlarla konuşmak istemiş:

Sizin öz babanız ben değilim çocuklar! Sizi. daha birer bebekken kırda terk edilmiş olarak buldum; alıp büyüttüm.

Anne ve babanızı seneler sonra bulmanızın kolay olmayacağını biliyorum; fakat onları mutlaka aramalısınız.

Şimdi beni iyi dinleyin yavrularım. Sırlar Ülkesinde her şeyi bilen bir kuş var. İşte. size ancak o kuş yardımcı olabilir. Bu kuş.

Sırlar Ülkesinde büyük bir ormanda yaşıyor ve o orman tehlikelerle doludur. Ona ulaşana kadar çok zorluk çekeceğinizi unutmayın.

Yapmanız gereken tek şey, duyacağınız seslere aldırmamaktır.

Size seslenene ba¬kacak olursanız taşa dönersiniz, ona göre!

Bu sözlerden sonra çocuklar, anne ve babalarını aramaya karar vermişler. Sırlar Ülkesi ne ilk olarak en büyük kardeş gitmiş.

Önce kuşu bulması gerekiyormuş. Ormanda güçlükle ilerleyerek kuşun yakınlarına kadar gelmiş.

Balıkçının dediği gibi, her yerden onu çağıran tuhaf sesler geliyormuş.

Büyük kardeş daha fazla dayanamayıp sesin geldiği tarafa bakmış ve taşa dönmüş.

Ortanca kardeşin de sonu taş kesilmek olmuş. Sıra en küçük kardeşe gelmiş.

O da kuşun yuvasına çok yaklaşmış, ama duyduğu sesler onu rahat bırakmı¬yormuş. O, yine de başını çevirmemek için direnmiş. Sesin geldiği yöne bakmadan yoluna devam etmiş.

Sonunda, kuşun yuvasına ulaşmayı başarmış. Kuşun yanına vardığında kuş konuşmaya başlamış. Hemen sonra, ormandaki insanların hepsi eski haline geri dönmüş.

Böylece, üç kardeş tekrar bir araya gelip kuşun yanına gitmişler.

Ondan, anne ve babalarının kral ve kraliçe olduklarını öğrenmişler.

Saraya gitmişler ve olanları anne ve babalarına anlatmışlar.

Onlar, bu işin sorumlusu olan kişilerin, kraliçenin kız kardeşleri olduğunu duyunca kulaklarına inanamamışlar.

Gereken ceza verilmiş ve kraliçenin kız kardeşleri sarayın zindanına kapatılmış. Çocuklarına yıllar sonra kavuşmanın sevinciyle, kral ve kraliçe eski mutlu günlerine geri dönmüşler.

Geri