KPSS Tarih nasıl Çalışılır?

Konu sahibi son olarak 2614 gün önce görüldü
KPSS Sınavında tarih dersi tercihlerde ve yüksek puan almada en belirleyici özellik oluyor. Bunun sebebi genellikle tarih dersini bir çok öğrencinin yanlış cevaplamasından kaynaklanıyor. Bundan öte gelir ki tarih dersi standart sapmaları en fazla olan ders sınavıdır. Tarih sorularında öğrenciler genellikle iki şık arasında kalmaktalar.. tarih dersinde iki şık arasında kalmamak için ne yapılmalı sorusuna verilecek en net cevap bol bol test çözmek ve özellikle yanlış yaptığınız soruları tekrar etmektir..

Artık ösym yorum ağırlıklı sorudan bilgiyi ölçen soru çeşidine yöneldi ve değişik sorulmamış sorulara giderek eleme yapmayı amaçlıyor.

Ben bu sene Beyaz Kalem'in genel kültür genel yetenek modüler setini almıştım. Tüm konuları fasikül fasikül ele almış. Çağdaş eğitim sistemine uygun fasikül değerlendirme bölümleri vardı.

Fasikül fasikül olması daha çabuk ilerlemenizi sağlıyor ve tarih çalışmaktan zevk alıyorsunuz. Ben çok beğenmiştim.

Bu seneki tarih sorularının alındığı iddia edilen "Tarihin Pusulası" kitabı var. Data yayınlarının tarihinden çalışılabilir.

Öncelikle konu eksiginizi tamamlamalı, ne kadar çok soru çözerseniz o kârdır. Nr kadar ekmek o kadar köfte. :)

Benim en büyük hatam program yapmamaktı.
Kesinlikle sistemli çalışmak başarının sırrı bu sınavda.

Konu eksiği olunca, istediğiniz kadar soru çözün. Öncelikle mevcut kpss kitaplarının yetersizliğine değinmek lazım. Popüler olanları almayın. Daha ayrıntılı kitaplar almak gerekir. Konu eksiklerini kapatınca test çözümü olur.

Son 2 ayda tarih adına çıkan kitapları alıp çözün tamamdır :p

Geri