Kpss Lisans

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Arkadaşlar durum şöyle: 4 yıllık edebiyat bölümünün 4. sınıfındayım. Yalnız ben bir dönem kaçırdığım için önce 2. dönemi sonra 1. dönemi okuyorum. sorularım şu.

1- 2014 kpss lisans'a başvurabiliyor muyum? başvura biliyosam eğer, daha mezun olamayacağım için 2014 eylül ayında ortaöğretim için tekrar başvurabilir miyim.

2- 2014 lisansa başvurmadan ortaöğretime başvurursam. Okulumun bitmesine 1 dönem kalmış olacak buda yaklaşık 4-5 ay kadar zaman zarfı oluyor ortaöğretim kpss sınavı sonrası.

Şimdi ben ortaöğretime başvurup 5 ay sonrada lisans mezunu olduktan sonra 2015 in kpss lisans sınavına başvurabiliyormuyum?

Mezun olabilecek durumda mısın Temmuz 2014 KPSS'ye?
Eğer mezun durumda olursan lisanstan girersin; ama bir sonraki seneye sarkacaksa mezuniyetin önlisans olur sanırım.

Mezun olabilecek durumda mısın Temmuz 2014 KPSS'ye?
Eğer mezun durumda olursan lisanstan girersin; ama bir sonraki seneye sarkacaksa mezuniyetin önlisans olur sanırım.

seneye bu zamanlar mezunum ama son sınıf olduğum için başvurulabiliyo gibisinde söylediler.

seneye bu zamanlar mezunum ama son sınıf olduğum için başvurulabiliyo gibisinde söylediler.
Önceleri iki sene kullanabiliyordun bir sınav puanını; ama artık öyle bir durum yok. Yine de lisanstan girebilirsin sınava; lakin tercih falan yapamazsın mezun durumda olmayacağın için.
Ön lisansa girebilirsin mezun olmadan kazanır, ataman olursa o şekilde yerleşirsin. Sonra lisans mezunu olursun.
Gir sen sınava yine de.
Bu arada bölüm nedir sakıncası yoksa?

2 sene olan orta öğretim. Lisanslar için her sene. yani puanın 1 sene geçerli.

Araştırmalarım doğrultusunda şimdi şöyle bu sene ben lisansa da örtaöğretime de başvurma şansım var fakat sadece ikisinden birine başvurucam. yani lisansa başvurursam orta öğretimi artık unut, eğer başvurmazsam son örtaöğretim kpss sine girmiş olacam sonrasında mezun olacağım için.

Senin söylediğine gelirsek. Şimdi ben seneye bu zaman mezun olursam ve şimdiki kpss lisansa girersem mezun olana kadar tercih yapamayacam yani. Bedavadan girmiş olacam sanırım öylemi. @Lehte

bu arada bölümüm Türk dili ve edebiyatı.

ben hobi amaçlı bu sınava girmek istiyorum, merak ettim ne soruyorlar falan kendimi ölçeceğim ama çok uzağım hiçbir bilgim yok sınav hakkında. işletme fakültesi mezunu olarak hangi oturumlara katılmam gerekiyor ?

Konuyu kaçırmışım , Lisans olarak girebilirdin son gün bu hafta çarşambaydı.Umarım başvuru yapmışsındır , sizin bölümlerde 1 sene geçerliliği var diye biliyorum.Bizim müh. bölümlerinde çift seneler önemli.Diğer türlü eğer kayıt yaptırmamışsan , önlisans olarak da girebilirsin sınava onunda kayıtları 30 haziranda başlıyor , sınavda Eylül de olması lazım.Fakat ön lisans olarak girersen , ve eğerki atanırsanda bir şekilde memurluğa , bunu 4 yıllığa çevirmen için 1 sene ara vermen gerekiyor okuluna.3001 mi ne öyle birşeydi gireceğin kademe , ki onu yapmanı önermem.Son sene zaten kpss de bu.Bundan sonra kurumlar kendi sınavlarını yapacak , gerçi onlarda buna benzer olacak ama torpili ateşleyen girecek.Umarım doğru şeyi yapmışsındır

Geri