Koyunsal dostluk

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Koyun psikolojisine sahip insanların dostluğu.
Dostu birine tecavüz etse sırf dostu diye arkasında durur nerdeyse.
Dürüst olmayan, akılsız insanlar
Sanalda yediği her halt ortaya çıktığı halde dostlarından 'helal olsun adam gibi adam' tarzinda övgüler almaya devam edebilen türleri mevcut :/​

Kişi tepki gösterdiği bir yanlışa destek bulamadığında tepkisini 'tepkisizliğe' yönlendirip kendisi kadar duyarlı olamayan çevresine karşı ilk tepkinin de üstünde bir tepki geliştirebiliyor.

Burda tepkiyi gösteren kişi kadar; aynı olaya şahit olan diğer insanların karşılaştıkları olaydan sonra yaptırım uygulamama yada çevresini bu kişiye karşı korunaklı hale getirmeme durumu da normal olmanın dışındadır.

Sorumsuzca sürdürülen davranışlar hatalı kişinin hatasını makul kılma sonucu ortaya çıkarır. Özellikle söz konusu olan kadın-erkek ilişkilerine dair bir kabahatse; çevresini bu kişinin ulaşabileceği insanlar olmaktan koruyamayan insanlar aynı kabahatin kendi yakınlarına karşı da gösterilemeyeceği yargısına nasıl varırlar merak konusu.

Gerek kanunlar gerek toplumsal görgü kurallarına aykırı davranışlarda tepkisizlik, olaya karşı saydamlık ilk paragrafta da belirttiğim gibi en az kabahatin kendisi kadar büyük potansiyeli olan bir kabahate dönüşebilir.

Reelde de çok karşılaştığımız biriyle tartıştığımız ya da hoşuna gitmeyen bir şey söylediğimizde arkadaşlarını size karşı örgütleyen, onunla konuşursam benimle konuşma diyen arkadaş guruhudur. Gerçek dostluk kavramına sahip değillerdir.Arkadasliklari ilk ters düşmede , nefrete ve karşılıklı hakaretlesmeye döner.

Çıkarcı dostlukları vardır, objektif bakamazlar.
O ne derse o sözüne hakimdir, dostluğu da böyle sanıyordur..

İlk kez duydum:) Demek ki hiç benlik bir şey değilmiş .

İlginç bir terim olmuş. :sırıt:
Amma ve lakin tanımladığın şeyden ciddi anlamda hiç hoşlanmam.
Saçmalıktan öte değil ki bunun adı dostluk da değil.
Benim dostluk anlayışımda ortada bir yanlış varsa onun yanlış olduğunu kabul etmek var açıkçası.
Sonra beraber düzeltmeye çalışırız ama yanlış yanlıştır ve üzerinin örtülmemesi gerekir.

İnsanlar eleştirilmekten hoşlanmazlar aslında çoğu kişinin istediği dostluk

En nefret ettiğim şeylerden biri. Ne ben sevdiğim bir insan da olsa yanlışına doğru der arkasında dururum ne de ondan beklerim. Bugün başkasına haksızlık yapan yarın sana da yapar kaldı ki yapmayacak olsa bile insanın vicdanına sığmaz böyle bir şey. Hem bu sözde dostluğun altı boştur ve samimiyet barındırmaz. Dostum bana hatamı söyleyebilmeli, beni uyarmalı. Bunu doğru sekilde yaparsa eğer anca iyiliğimi düşündüğünü bana değer verdiğini düşünürüm. Aksi süpheye düşürür beni, sevmiyorum yalaka muhabbetleri.
Aynı şekilde yanlışa yanlış diyemeyen insanlardan da pek haz etmiyorum. Sevmediğim ya da alakam olmayan bir insana dahi haksızlık yapıldığında çoğu zaman susamıyorum.

İlk defa duydum desem
Ama öyle insanlar çok tabii ki

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zaten bence kendi ürettiği bir kavram duymamis olmamiz bu yüzden.
Şimdi bazi kendini bilmezler akplilere de koyun diyorlar ya oradan yola cikmiş olabilir sjsnd

Bazı zamanlarda içine farkında olmadan düşmüş olduğum durum olmuş olsa bile geç dahi olsa yanlıştan dönerim.

Zira dost acı söyler.

-Berenis

Bir de bunun 'Kaşarsal Tostluk' versiyonu vardır. Bir ortamdaki tüm kaşarlar birbirini bularak birleşir adeta tost gibi kenetlenerek tek kaşar tek güç olurlar. İşte böyle bir şey.​

Reel ortamda tanışmış gerçekten birbirini iyi tanımayan, beğen,öv,yücelt düsturuyla reelde birbirine destek veren, gerçekçi düşünceden uzak hayal ettikleriyle yaşayan ve karşısındakini kendine göre yontmaya çalışılan dostluk. Bunlar aklında kurduklarıyla karşısındakini eşleştirir, gerçeğiyle yüzleşirse zamanla hayal kırıklığına uğrar ve bir çırpıda her şey değişebilir. Bu dostlukta hep beklenti vardır kişiyi olduğu gibi kabul etme yanları sıfırdır. Koyun dostluğunun devam etmesi için bir taraf devamlı koyunluğa yatar.

Geri