Köylülerin genelde 1 Ocak doğumlu olması

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
no offense :aeg:

bence çoğunlukla geçerli bir önerme .p

Ben köylüyüm ama 1 ocakta doğmadım konu kilit

Eskiden doğan çocuğun nüfusa kayıt ettirilmesi pek kimsenin aklına gelmediğinden günü gelip nüfus kaydı arandığında hatırlanırmış. Tabi önce Nüfus Cüzdanı çıkacak, peki nasıl çıkacak? Önce köyden 2-3 şahit bulunur. Doğum tarihi tespitinde şahitlerin ifadesi esas alınırmış. "Çok iyi hatırlıyorum, bu çocuk doğduğunda buğday biçiyorduk" dediklerinde tarih 01.07; eğer, "bu çocuk doğduğunda yerde yarım metre kar vardı" dediklerinde de 01.01 olarak yazılırmış. Doğum yılı ise emsal çocuklarınki ile aynı yazılırmış. :)

Biri bana öyle anlatmıştı, ne derece doğru bilmiyorum :)

Son düzenleme:
Anne tarafında bütün sülalenin doğum tarihi 01.01 ne güzel. Annem bu yaşta olmasına rağmen 2 yaş büyük yazıldığını iddia ediyor sürekli, ah kadınlar hiç değişmeyecek.

Türk insanını kazısan altından köylü çıkar.
1 ocak doğumlu olmayabilirsin belki ama genlerinde köylü geni var.

aeg kürtler yerine köylüler diyerek yapılacak ırkçılık suçlamalarından kaçıp sınıfsallığı tercih etmiş.

Köylüler derken foruma doğum tarihini 1 Ocak yazanları kastermemiştir di mi?

Kòyluler sacmaligindan ziyade

Eskiden malesef dogru. Dogan cocugu baba gidip hemen kutuge yazdirmadigi icin gunu ayi unutuluyor o yuzden ocak 1. Ornek annem ve dayim lol. Dedem artik nezaman gidip yazdirdiysa ikisi ocak 1 diger cocuklarida baska ayin 1i..

Sigirlasmadan konuyu baska yere cekmedende yorum yazilabilir. Fikri olmiyanlar sussun bir zahmet

Geri