Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Eskiden doğan çocuğun nüfusa kayıt ettirilmesi pek kimsenin aklına gelmediğinden günü gelip nüfus kaydı arandığında hatırlanırmış. Tabi önce Nüfus Cüzdanı çıkacak, peki nasıl çıkacak? Önce köyden 2-3 şahit bulunur. Doğum tarihi tespitinde şahitlerin ifadesi esas alınırmış. "Çok iyi hatırlıyorum, bu çocuk doğduğunda buğday biçiyorduk" dediklerinde tarih 01.07; eğer, "bu çocuk doğduğunda yerde yarım metre kar vardı" dediklerinde de 01.01 olarak yazılırmış. Doğum yılı ise emsal çocuklarınki ile aynı yazılırmış.
Biri bana öyle anlatmıştı, ne derece doğru bilmiyorum
Anne tarafında bütün sülalenin doğum tarihi 01.01 ne güzel. Annem bu yaşta olmasına rağmen 2 yaş büyük yazıldığını iddia ediyor sürekli, ah kadınlar hiç değişmeyecek.
genelde dönemin nüfus memurlarının iş yapmamazlığı...
kardeşim millet şimdi olmadığı burcun karakterine bürünmek zorunda kalıyor... yükselen desen hak getire...
Eskiden malesef dogru. Dogan cocugu baba gidip hemen kutuge yazdirmadigi icin gunu ayi unutuluyor o yuzden ocak 1. Ornek annem ve dayim lol. Dedem artik nezaman gidip yazdirdiysa ikisi ocak 1 diger cocuklarida baska ayin 1i..
Sigirlasmadan konuyu baska yere cekmedende yorum yazilabilir. Fikri olmiyanlar sussun bir zahmet