köydeki molekül ayrıştırıcıyı kahvede batak masası yapmak

• Kullanıcı jared
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 1595 gün önce görüldü
ne demek. twitirda biçok kişi paylaşmış şimdi de feyste paylaştılar altına da zeka işi yazmış dumur oldum bişe anlamadım. zeki biri özet geçsin lan. dur lafın tamamını yaziim.

Harf devrimiyle bir gecede cahil kalınca köydeki molekül ayrıştırıcıyı kahvede batak masası yapmak zorunda kalmışlar.

ne demek. twitirda biçok kişi paylaşmış şimdi de feyste paylaştılar altına da zeka işi yazmış dumur oldum bişe anlamadım. zeki biri özet geçsin lan. dur lafın tamamını yaziim.

Harf devrimiyle bir gecede cahil kalınca köydeki molekül ayrıştırıcıyı kahvede batak masası yapmak zorunda kalmışlar.

Genelde Kemalizm karşıtı kesimin cumhuriyet ilanından bu yana, cumhuriyetin zararlı olduğu söylemlerine cevaben verilmiş alaycı bir cevap niteliğinde yazılmış.

Malumunuz; harf devriminin bu zamana kadarki zamana kadar ve halen zararlı olduğunu ve arap harflerinin kalkmaması gerektiğini düşünen bir kesimimiz var. Bu kesim, bu zararı tanımlarken "Alfabe değişti, bir günde herkes cahil kaldı." derler. Düşündüğünüzde harf devrimi olduğu için ve yeni harfleri kimse henüz bilmediği için, okuma yazma oranı %0 civarlarına inmiş gibi oldu.

Birgün gazetesi yazarlarından Hakan Demir de, bu konuyla ilgili "Büyük dedem anlatırdı. Harf devrimiyle bir gecede cahil kalınca köydeki molekül ayrıştırıcıyı kahvede batak masası yapmak zorunda kalmışlar." gibi bir tweet atmış.

Yani diyor ki, "Ne cahil kalması?". "O zamanlar köyde molekülleri mi ayırıyorlardı?"."Kim ne biliyor ki cahil kalıyor?" demeye getirmiş.

Geri