Köy ekmeği

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Yedikten sonra 'Vay beee ben ekmek yememişim' demeniz olasıdır.Çok lezzetlidir.
Bilhassa Doğu karadeniz yöresinin.
Sıcak sıcak fırından yeni çıkınca arasına bol tereyağı ve köy peyniri kondumu ohhh misss
Olsada yesekkk

Guzine vardır bizim oralarda bili rmisiniz bilmem.
Babannem canım benim herşeyim.
Öyle güzel ekmek yapar ki guzinede.
Kısmet olursa sipariş edeceğim köyde ailem var gelirken getirsinler diye.
Onu böyle sıcak sıcak tereyağı ile yemek ve yanında ayran (:
Olsa da yesem şimdi.

öff diyorum ağzım sulandı şimdi..

Böyle sımsıcacık olacak , hakiki köyde yapılmış taze tereyağınıda süreceksin..
Başka hiç bişey katmadan yiyeceksin abartmıyorum bitanesi deviririm o şekilde tek başıma..

öff diyorum ağzım sulandı şimdi..

Böyle sımsıcacık olacak , hakiki köyde yapılmış taze tereyağınıda süreceksin..
Başka hiç bişey katmadan yiyeceksin abartmıyorum bitanesi deviririm o şekilde tek başıma..

Ben bir buçuk devirdiğimi bilirim abi :)
Yanında tabi köy ayranı da olmalı.+

Samimiyetsizliğin,bayağılığın,yapmacıklığın olmadığı yörelerde el emeği ile yapılan,kimi zaman ayşe teyzenin kimi zaman fatma teyzenin alın terinin karıştığı buram buram anadolu kokan ekmeklerdir...

Kara buğday ekmeğinin kurusunu yediniz mi hiç :) Enfes bir şey .

ısıtıldığnda güzel olduğu söylense de yiyince midemde acayip yanma yapan gıda. :|

Köyde bütün kuzenler bunun için kapısırdik, taht kavgasından daha beterdir, sicak ve tereyagli köy ekmeği.

bolu ekmeği'dir zihnimdeki tanımı. ekşi ekmek mayasına ilaveten içine haşlanmış patates de katarlar ki bayatlasa bile yumşak olsun.

oy oyy koydeki su odun firinda piserse hele o ne guzel kokudur ne muhtesem bir taddir..

konyada çok güzel yaparlardı köy fırınlarında, nasıl canım çekti şimdi :T:

Oha işte aşk !!! Babaannem yapar arada çok lezzetli oluyor üzerine de köy tereyagını sür offf canım çekti. : (((

Annem ve genel olarak mahallede ki bir çok kişi hala yapıyor burada. O fırından taze taze çıkınca yendiğinde ki tat hiç bir şeye değişilmez.

Geri