Kötüye Bir Şey Olmaz Sözüne İnanırmısınız?

Konu sahibi son olarak 979 gün önce görüldü
Kötüye Bir Şey Olmaz Sözüne İnanırmısınız?

Hep duymuşuzdur bu sözü büyüklerimizden , kendimizde söylemişizdir yeri geldiğinde , sizce bu laf nasıl oluşmuştur , aslı var mıdır .

Doğru mudur , yanlış mıdır ?

Yada kötüler kendilerini mutlu hissetmek , bizede ait iyi bir sözümüz olsun diye mi uydurmuşlardır bunu .

Masallarda hep iyiler kazanır nadiren bazılarında kötüler kazanır ama bize empoze edilen kötülere birşey olmasa dahi bir gün bir şekilde cezalarını çekecekleridir.
Zaten sonra cümle iyiyi de Allah korur şeklinde sürer.
Kötü sana kötülük edecekse de seni de Allah koruyordur verdiği mesaj.
Ama dünyadaki bu kadar kötülük ve ölen çocuklar.
Gençler.
Acılar.
O zaman kötüye birşey olmadığı ama iyiyi de Allah'ın arada korumadığını görüyoruz.
Acayip film çeken yönetmenler dahi çekim sırasında bir hata olsa çekimi durdurur sahneyi yeniden oynatır.
Neden bi dur demez Allah?
Yine dini konularda zıtlığım nüksetti.

Valla da doğru.
Şuan hayatını yaşıyor hala. Allamm bunun zarar verdiği insanlar hala konuşmuyor mu nasıl iğreniyorum, böyle olmak lazım sanırım değer görmek için diyorum. Ağızlarına et, iki gün sonra ağla affetsinler iyi mi!!

Kötüler hep mutlu oluyorlar. Kalpler taşlaşınca duygusal açıdan körelip empati yeteneğini kaybediyorlar. Ve sonuç, iyilik yap kimse seni şeytlemesin.

Ay cok dolmuşum :D

Herkese eninde sonunda bir şey olur esasında.
Kişinin iç huzuruyla alakalı bu.
Vicdan ne kadar rahatsa, kişi aklını ve zekasını o kadar verimli kullanır.
Vicdan>akıl>sağlıklı bir şekilde hayatı idame ettirme... şeklinde ilerleyen bir zincir var.
Kötü olarak tanımlanan kişilerin vicdanı yok denecek kadar hasar gördüğünden,kime ne olduğuna aldırış etmeden hayatlarını idame ettirirler.
İyi olarak nitelendirilen kişilerse, 'acaba bana kırıldı mı?' diye düşüne düşüne hastalanıp yataklara düşerler.

En kaba haliyle özeti bu.

Her iyi vicdan vesveselerinin esiri olmadığı gibi her kötü de pak bir zihne sahip değil.

Geri