Kötü Kalbli Büyücü

• Kullanıcı aRMiNa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Roman ve Hikayeler
Konu sahibi son olarak 2618 gün önce görüldü
Kötü Kalbli Büyücü
Eskiden ülkelerden birinde yoksul bir adam yaşarmış. Bu yoksul adamın karısı ay ışığı kadar güzelmiş. Birbirlerini çok severler, mutluluk içinde yaşarlarmış. Birgün o civarın en kötü kalpli büyücüsü genç kadını görmüş ve görür görmez de kadına aşık olmuş.
Ne olursa olsun bu kadın benim olmalı!” demiş. Büyücü olduğundan kadını kandırabilmek için de kocasının kılığına girmiş. Evlerine gitmiş içeri girip .“Defol buradan bu benim evim!” diye adama bağırmaya başlamış büyücü. Kadının kocası karşısında aynen kendisine benzeyen birini görünce.çok şaşırmış kadın ise ne yapacağını, bilememiş. iki adam da birbirinin aynıymış!Büyücü adama saldırmış ve kavga etmeye başlamışlar. Kadın artık kocasının hangisi olduğunu iyice karıştırmış Sonunda köyün bilgesinin önüne çıkarmış onları, ikisi de kadının asıl kocasının kendisi olduğunu iddia ediyor diğerini yalancılıkla suçluyormuş. Ak sakallı bilge biraz düşündükten sonra : “Bir deneme yapıp kararımı o zaman vereceğim. Şu sandığı görüyor musunuz? İkiniz de sırayla bu sandığı şu dağa götürüp, geri getireceksiniz.”
Sandığın içinede bilge adamını koymuş Önce asıl koca sırtlamış sandığı. Yolda giderken , kendi kendine yüksek sesle konuşmaya başlamış:
“Allahım! Nereden çıktı bu bela başımıza! Ama olsun gerekirse bu sandığı yedi kere bu dağa çıkarırım. Karıma kocasının asıl ben olduğunu kanıtlayayım yeterki !”Böylece sandığı dağa götürüp getirmiş
Ardından büyücü sandığı sırtına alarak yola çıkmış o da yüksek sesle konuşmaya başlamış: “Bu sandık da ne kadar ağırmış! Ama olsun. O kadını elde etmek için daha ağırını bile taşımaya razıyım diyormuş.”
Bilgenin sandıkta saklı adamı dönüşte bütün duyduklarını anlatmış. Bunun üzerine bilge bir büyücüyle karşı karşıya olduklarını hemen anlamış,onlara şöyle demiş:
“Kim şeker kamışının içinden geçebilirse, bu kadının asıl kocası odur.” Gerçek koca bu duruma çok üzülmüş imkanı yok nasıl şeker kamışının içinden geçebilirki . Öteki ise “nihayet kadın benim karım olacak” diye sevinip, hiç düşünmeden kamışın içine girivermiş. kamışın içindeyken bilge kamışın iki uçunu balçıkla kapatmış ve büyücüyü kamışın içine hapsetmiş! Bu sayedede bütün ülke deki insanlar kötü bir büyücüden kurtulmuşlar. Birbirlerini çok seven karı koca da mutluluk içinde yaşamaya devam etmişler

Geri