Soru C Kötü gün dostu musundur?

• Kullanıcı Rhea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 23 gün önce görüldü
ücretle olunur

kahretsin oyleyimdir

Hem iyi hem kötü gün dostuyumdur. Bazıları vardır sadece kötü günde çıkar, mutlu olduğunda kıskanır, düşünce çıkarı varsa yanındadır. Ben de her daim yanında olmak vardır, ancak benim yanımda olmayan, tüm iletişimi kesen, ancak işi düşünce yazan, düştüğünde de elinden tutmamı bekleyen, karşı cins için beni satan birinin yanında olmam. Değer verirken, verdiği değeri de hissetmem lazım.​

Bizde arkadastan ote koy yok

Dost kavramini yitireli yillar oldu

kimmiş o
o önemli bak

Kötü günde teselli eden, akıl veren, yol gösteren çok olur.
Önemli olan iyiyken, zirvedeyken yanında kimlerin olduğu.. sizi aşağıya çekmeyen, kıskançlık yapmayan ve başardıklarınızdan mutluluk duyan insanlarla dostluk yapmak önemlidir.
Dost dosttur, tost da tost. Olsa da yesek. İyisiyle, kötüsüyle.

İyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta ölüm bizi ayırana dek dostuz çok şükür……

Değilim. İyi gün dostu da değilimdir. Dost değilimdir.

Dost olmak kolay şey değil, benim dostum yok. Arkadaşlarım var. Veya var sanıyorum. Gerek de yok.

Ölürsem kabrime gelmesin kimse istemem.

Dostluğun iyi gün-kötü gün ayrımı olmaz, yani benim açımdan böyle. İyi günde de kötü günde de farketmez benim için. Hep yanında olurum dostumun.

Kötü günde dost gibi olup teselli ederken içten içe sevinenler çok ..
İyi gün dostu olup dostunun başarısını,mutluluğunu kıskanan da çok ..

kötü günü iyi etmek için çabalayan dostum..... sevdiklerinizin iyi günlerindeki mutluluğu paylaşmaz, başarılarına sevinmez iseniz kötü gün dostu da olamazsınız. ilk önce iyi gün dostu olmayı başarabilmek gerek.

Bununla övünürdüm de pek övünülesi bir şey değil bence arkadaşlar ya hatta garip gelecek belki ama kibirle iç içe.
Acı çeken ve zayıf düşmüş birine yardım etmek, bu konuda kasıtlı bir bilinciniz olmasa da alttan ego besleyen bir şey. Niyet iyi olunca tabi ki güzel bir erdem ama en güzeli değil; İyi günlerde, iyi zamanlarda, başarılarda, mutluluklarda içten gelen bir iyi niyetle, hasetsiz birinin iyi haline sevinebilmek,bunu çoğaltabilmek ve destekleyebilmek daha güzel ve aslında insan fıtratı açısından daha zor olanı.

Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım 🙂

Geri