Dolapta kulaklık bırakmamaya dikkat et haci kajsbsbhshsjsBenim gocagarı beni koruyo. Çok kavgacıdır
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Dolapta kulaklık bırakmamaya dikkat et haci kajsbsbhshsjsBenim gocagarı beni koruyo. Çok kavgacıdır
Oha onu nasıl hatırladınDolapta kulaklık bırakmamaya dikkat et haci kajsbsbhshsjs
Aradığım kadın böyle sahip çıkmalı kocişine
Kral benim zihnim pislik yuvası. Taaa evrenin baslangicinda kullandıgın arkadan cekim pontiag tarzi aracin arka stoplardan cekilmis fotosunu pp olarak kullandigini bile hatirliyorum babsvshOha onu nasıl hatırladın
Koruyuculuk güçsüz, sahipsiz varlıklara karşı yapılır. Koruyucu yuva, koruyucu aile kavramları da bundan geliyor. Erkeğin kıskançlığını, bağırmasını, karşısındaki kadına sinirlenmesini ve kadına yasaklar koymasını koruyuculuğundan geldiğini düşünen kadınlar var. Kendilerini böyle daha güvende sevildiğini ve erkeğin çok sevdiğini kendisine aşık olduğunu düşünüyorlar. Kişiden ziyade aralarındaki ilişki ile birlikte saygı ve sevgiyi korusalar koruyucu erkek/kadın rolü kalmaz![]()
Daha önce de bununla ilgili bir kaç bir şey yazmıştım ki aynı düşüncedeyiz. Biz toplum olarak benimsemek ile yasakları birbirinden ayırt edemiyoruz. Yukarıda dediğiniz üzere koruyuculuk kelime kavramı olarak üstünlük belirtisi içeriyor. Karşıdaki kişiye sınırlar koymasını, paralel bir doğru üzerinde eş bir şekilde ilerlemekten ziyade kesintiler yasaklar koyarak engel olmayı sahiplenme, koruma, sevme, aşık olma olarak algılıyoruzEsasen koruyuculuk bir anlamda spesifik algıya mahal veren de bir kavram. Misal benim yukarıdaki yorumum dozunda olması yönünde ki fazlasının ve azının da problem teşkil edeceğini düşünüyorum.
Koruyuculuk 'gidemezsin, yapamazsın' değildir. Gece bir yere çıkılacaksa eşlik etmektir. Ya da bir problem yaşıyorsa elini ayağını çekmekten ziyade problemin içerisine dahil olup varlığını hissettirmektir. Yalnız değilsin, ben de varım, birlikte aşabiliriz mesajıdır.