Koruyucu erkek, kadınların gözünde çekici midir?

Konu sahibi son olarak 23 gün önce görüldü
Oha onu nasıl hatırladın
Kral benim zihnim pislik yuvası. Taaa evrenin baslangicinda kullandıgın arkadan cekim pontiag tarzi aracin arka stoplardan cekilmis fotosunu pp olarak kullandigini bile hatirliyorum babsvsh

Kimden koruyacağız?
Korumacı veya yasakçı. Biraz karıştırılıyor sanırım.

Her erkeğin vardır mutlaka bazen koruma duyguları. Kadınların şefkat duyguları gibi bir şey.

Koruyuculuk güçsüz, sahipsiz varlıklara karşı yapılır. Koruyucu yuva, koruyucu aile kavramları da bundan geliyor. Erkeğin kıskançlığını, bağırmasını, karşısındaki kadına sinirlenmesini ve kadına yasaklar koymasını koruyuculuğundan geldiğini düşünen kadınlar var. Kendilerini böyle daha güvende sevildiğini ve erkeğin çok sevdiğini kendisine aşık olduğunu düşünüyorlar. Kişiden ziyade aralarındaki ilişki ile birlikte saygı ve sevgiyi korusalar koruyucu erkek/kadın rolü kalmaz :)

Koruyuculuk güçsüz, sahipsiz varlıklara karşı yapılır. Koruyucu yuva, koruyucu aile kavramları da bundan geliyor. Erkeğin kıskançlığını, bağırmasını, karşısındaki kadına sinirlenmesini ve kadına yasaklar koymasını koruyuculuğundan geldiğini düşünen kadınlar var. Kendilerini böyle daha güvende sevildiğini ve erkeğin çok sevdiğini kendisine aşık olduğunu düşünüyorlar. Kişiden ziyade aralarındaki ilişki ile birlikte saygı ve sevgiyi korusalar koruyucu erkek/kadın rolü kalmaz :)

Esasen koruyuculuk bir anlamda spesifik algıya mahal veren de bir kavram. Misal benim yukarıdaki yorumum dozunda olması yönünde ki fazlasının ve azının da problem teşkil edeceğini düşünüyorum.
Koruyuculuk 'gidemezsin, yapamazsın' değildir. Gece bir yere çıkılacaksa eşlik etmektir. Ya da bir problem yaşıyorsa elini ayağını çekmekten ziyade problemin içerisine dahil olup varlığını hissettirmektir. Yalnız değilsin, ben de varım, birlikte aşabiliriz mesajıdır.

Esasen koruyuculuk bir anlamda spesifik algıya mahal veren de bir kavram. Misal benim yukarıdaki yorumum dozunda olması yönünde ki fazlasının ve azının da problem teşkil edeceğini düşünüyorum.
Koruyuculuk 'gidemezsin, yapamazsın' değildir. Gece bir yere çıkılacaksa eşlik etmektir. Ya da bir problem yaşıyorsa elini ayağını çekmekten ziyade problemin içerisine dahil olup varlığını hissettirmektir. Yalnız değilsin, ben de varım, birlikte aşabiliriz mesajıdır.
Daha önce de bununla ilgili bir kaç bir şey yazmıştım ki aynı düşüncedeyiz. Biz toplum olarak benimsemek ile yasakları birbirinden ayırt edemiyoruz. Yukarıda dediğiniz üzere koruyuculuk kelime kavramı olarak üstünlük belirtisi içeriyor. Karşıdaki kişiye sınırlar koymasını, paralel bir doğru üzerinde eş bir şekilde ilerlemekten ziyade kesintiler yasaklar koyarak engel olmayı sahiplenme, koruma, sevme, aşık olma olarak algılıyoruz :)

Son düzenleme:
dostlar belli ki hepimizin koruma kollama algısı farklı. eşler, birbirini korur kollar gözetir. bu alana müdahale demek değildir. erkeğin yapısında bu anlamda biraz daha atılganlık vardır. şıklıktır bu, jantiliktir. mesela izmir’e gelirken havalimanına çok erken saatlerde gelmek zorundaydım, sevgilim beni o saatler ıssız olur diyerek havalimanına bıraktı. e ben ayrı şehirlerdeyken bunu hep kendim yapıyordum. gidemez miydim? giderdim. bu içgüdüsel bir şeydir ve kadının hoşuna gider. bu sadece basit bir örnekti. ayrıca bizi ayılardan da koruyabilirler… ve dahi böceklerden, sokak köpeklerinden ve sürekli bir şeyler satmaya çalışan kiehls çalışanlarından…

Görsele kahkaha attım Sjsjsjsjsj

Yaşamınızı paylaştığınız insanın sizi koruması derken merak etmesi arayıp sorması gel denildiğinde gelmesi zor durumda iken kim istemez ki.

Bayilirimmmm ,diger türler dunya ahiret kardesim olur ,p

Geri