KoronaVirüs Tesadüf ve Başı boşmu’dur ?

Konu sahibi son olarak 970 gün önce görüldü
Not : Konuyu Anlamak İstiyen kardeşlerimiz;
1 - Gazete gibi okumasınlar,
2 - Çay’sız kahvesiz bakmasınlar.
smile.gif

Çünkü ; Baştann başa ilim ve İman.

Ey arkadaş!
O nizamı bulmak için umum kâinatı araştırmaktansa şu misale dikkat et, matlubun hasıl olur:

Göz ile görünmeyen
bir mikrop,
bir hayvancık, küçüklüğüyle beraber
pek ince ve garib bir makine-i İlahiyeyi hâvidir.

O makine mümkinattan olduğundan vücud ve ademi mütesavidir.
İlletsiz vücuda gelmesi muhaldir.

O makinenin bir illetten vücuda geldiği zarurîdir.
O illet ise esbab-ı tabiiye değildir.

Çünkü o makinedeki ince nizam, bir ilim ve şuurun eseridir.
Esbab-ı tabiiye ise
ilimsiz,
şuursuz,
camid şeylerdir.
Akılları hayrette bırakan o ince makinenin esbab-ı tabiiyeden neş'et ettiğini iddia eden adam,
esbabın her bir zerresine
Eflatun'un şuurunu,
Calinos'un hikmetini i'ta etmekle beraber;
o zerrat arasında bir muhaberenin de mevcud olmasını itikad etmelidir.

Bu ise öyle bir safsata ve öyle bir hurafedir ki meşhur sofestaîyi bile utandırıyor.

RN-İşârât-ül İ'caz/155

Şu yazım hatalarını yapmak için özel çaba harcamak gerek :D

Butun dunya herseyi birakti var gucuyle asisini ve etkili tedavi yontemini bulmaya calisiyor. Elbet sonuc alacaklardir zira viral bir enfeksiyon dn nihayetinde.

Tedbiri elden birakmayin ve en önemlisi KORKMAYIN

Futbolcu paylaştığını sen anladın mı cidden merak ettim.
İsmail mutlunun sadeleştirmesine baş vurmadan bu metni sadekeştirebilecekmisin bunuda ayrıca merak ettim :)

Ebola: Net olmamakla beraber maymun kaynaklı olduğu düşünülüyor.

Mers: Tek hörgüçlü deve kaynaklı olduğu düşünülüyor.

SARS: Misk kedisi

Kovid-19: Yarasa olduğu tahmin ediliyor.

Bu durumda tesadüf mü yoksa insanlığın hatası mı olduğu sanırım daha iyi anlaşılacaktır.
Tüm bu kargaşa bittikten sonra Çin, Kovid-19 için tazminat ödemelidir çünkü vahşi hayvan pazarlarını kapatması için yapılan uyarıları dikkate almamakla büyük bir salgına sebep oldu.

Ebola: Net olmamakla beraber maymun kaynaklı olduğu düşünülüyor.

Mers: Tek hörgüçlü deve kaynaklı olduğu düşünülüyor.

SARS: Misk kedisi

Kovid-19: Yarasa olduğu tahmin ediliyor.

Bu durumda tesadüf mü yoksa insanlığın hatası mı olduğu sanırım daha iyi anlaşılacaktır.
Tüm bu kargaşa bittikten sonra Çin, Kovid-19 için tazminat ödemelidir çünkü vahşi hayvan pazarlarını kapatması için yapılan uyarıları dikkate almamakla büyük bir salgına sebep oldu.

Benim asıl merak ettiğim şey bu hastalıkların hayvandan insana geçerken evrildiği süreç geçirdiği mutasyon doğal bir seleksiyonun sonucumu yoksa labaratuvari bir müdahalenin eseri mi?

Bşr gün bu sorunun cevabını bulabilecekmiyiz acaba...

Okumuştum bunla beraber bir iki araştırma yazısı daha okudum ama beni ikna etmeye yetmedi.

Umarım öyledir.
Zira eğer insan müdahalesi varsa bu şu demektir ki ; Hastalık çeşitli evrelerde farklı mutasyonlarla daha ölümvül hale gelecektir.

Bunu anlamaları çok zor değil yani bu teknoloji ile yapay müdahaleyi çok kolay tespit edebiliyorlar fakat dünya dışı müdahale varsa bilemem.:)

Bunu anlamaları çok zor değil yani bu teknoloji ile yapay müdahaleyi çok kolay tespit edebiliyorlar fakat dünya dışı müdahale varsa bilemem.:)

Orasında mutabığız.
Yani bu teknoloji ile yapay müdahalelerin tesbiti kolay. Ama sorun şurda bu teknolojiyi üretenlerde aynı varyasyon...
Biliyorum çok ütopik ama akıllarda soru işareti bırakıyor...
Dünya dışı müdahalelere inanan biri değilim :)
Sünetullah bir düzendir. Yaratıcı kurduğu düzeni bozmaz, bana göre müdahalede etmez :)

Kovid-19 için insan müdahalesi görünmezken böyle bir suçlamada bulunmak yanlış.
Kültürlerinde olan bir şey için Çin'i suçlayamayız malesef, çünkü bizde hayvan eti tüketiyoruz ve aynı duruma düşebiliriz.

Kovid-19 için insan müdahalesi görünmezken böyle bir suçlamada bulunmak yanlış.
Kültürlerinde olan bir şey için Çin'i suçlayamayız malesef, çünkü bizde hayvan eti tüketiyoruz ve aynı duruma düşebiliriz.

Biyologlar ya da mikrobiyoloji uzmanları, vahşi yaşamın şehirlere inmesi ile çok çeşitli hastalıkların insana bulaşabileceği yönününde Çin hükümetini defalarca uyarmışlar ve bu salgın sonrası büyük ihtimalle ülkelerin zarar ve can kaybı durumuna göre böyle bir tazminat talepleri olacaktır.

Biyologlar ya da mikrobiyoloji uzmanları, vahşi yaşamın şehirlere inmesi ile çok çeşitli hastalıkların insana bulaşabileceği yönününde Çin hükümetini defalarca uyarmışlar ve bu salgın sonrası büyük ihtimalle ülkelerin zarar ve can kaybı durumuna göre böyle bir tazminat talepleri olacaktır.

Tek taraflı düşünerek haklı bir talep olacaktır.

Tek taraflı düşünerek haklı bir talep olacaktır.

Can kayıpları yaşattılar, ülkeleri çok büyük maddi zarara uğratıp sağlık sistemlerini çökerttiler ve tüm herkesin ruh sağlığını bozdular. Tazminat talebi bence çok haklı gerekçelere dayanıyor ayrıca daha neler yaşayacağımızı hiç bilmiyoruz. Salgın fakir ülkelere de yayılmaya başladı ve Pakistan'da şu an insanlar hiçbir yardım alamadan ölmeye başladılar ayrıca başka fakir ülkelere de yayılacak. Güçlü ülkeler ise daha kendi sorununu çözemedi ki gidip buralara yardım edebilsin.
Sizce tüm bunlar tek taraflı bir bakış açısı mıdır yoksa tek taraflı bakan ve tüm insanlığı zarara uğratan Çin hükümeti midir?

Can kayıpları yaşattılar, ülkeleri çok büyük maddi zarara uğratıp sağlık sistemlerini çökerttiler ve tüm herkesin ruh sağlığını bozdular. Tazminat talebi bence çok haklı gerekçelere dayanıyor ayrıca daha neler yaşayacağımızı hiç bilmiyoruz. Salgın şu an fakir ülkelere de yayılmaya başladı ve Pakistan'da şu an insanlar hiçbir yardım alamadan ölmeye başladılar ve başka fakir ülkelere de yayılacak. Güçlü ülkeler ise daha kendi sorununu çözemedi ki gidip buralara yardım edebilsin.
Sizce tüm bunlar tek taraflı bir bakış açısı mıdır yoksa tek taraflı bakan ve tüm insanlığı zarara uğratan Çin hükümeti midir?

Tarih boyunca insanların karşı karşıya geldiği bir durum bu. Çin'de değil de, Türkiye'de yediğimiz dana eti virüsün çıkış noktası olsaydı ne düşünürdünüz? Doğayı tahmin edebiliriz ama kontrol edemeyiz. Tekrar söylüyorum, insan müdahalesi olmadan ortaya çıktıysa bu virüs bunun sorumluluğunu hiçbir ülkeye yükleyemeyiz malesef.

Tarih boyunca insanların karşı karşıya geldiği bir durum bu. Çin'de değil de, Türkiye'de yediğimiz dana eti virüsün çıkış noktası olsaydı ne düşünürdünüz? Doğayı tahmin edebiliriz ama kontrol edemeyiz. Tekrar söylüyorum, insan müdahalesi olmadan ortaya çıktıysa bu virüs bunun sorumluluğunu hiçbir ülkeye yükleyemeyiz malesef.

Dana, vahşi hayvan mıdır?

Vahşi hayvandan insana bulaşan virüslerin öldürme gücü, diğer hayvanlardan bulaşanlardan çok daha yüksek olup aşısını bulmak da bir o kadar zordur ki Ebola ve Mers aşısı halen bulunamadı. Vahşi hayvanların doğal yaşama adaptasyon kurmaları için çok güçlü olmaları gerekiyor ve bunlardan bulaşan virüsler de bir o kadar güçlü oluyor.

Dana, vahşi hayvan mıdır?

Vahşi hayvandan insana bulaşan virüslerin öldürme gücü, diğer hayvanlardan bulaşanlardan çok daha yüksek olup aşısını bulmak da bir o kadar zordur ki Ebola ve Mers aşısı halen bulunamadı. Vahşi hayvanların doğal yaşama adaptasyon kurmaları için çok güçlü olmaları gerekiyor ve bunlardan bulaşan virüsler de bir o kadar güçlü oluyor.

Dananın ehlileştirilmiş olması ilerde mutasyona uğramış bir virüsle karşımıza çıkmayacağı anlamına mı geliyor? Dana burada sadece bir örnek, herhangi bir hayvan eti ya da tükettiğimiz bir bitki bile olabilir. Bu tür durumlar her an her yerde karşımıza çıkabilir. Türkiye'de kültürümüze özgü yıllarca tükettiğimiz et/ot yüzünden benzer duruma düşsek "suçluyuz" diyebilir misiniz?
Olaya tek taraflı bakmak tam olarak bu oluyor. İnsan müdahalesi olmayan bir durum var ortada ve bunu kültüründe olan bir şey yüzünden ülkenin üstüne yıkmak ne kadar doğru?

Dananın ehlileştirilmiş olması ilerde mutasyona uğramış bir virüsle karşımıza çıkmayacağı anlamına mı geliyor? Dana burada sadece bir örnek, herhangi bir hayvan eti ya da tükettiğimiz bir bitki bile olabilir. Bu tür durumlar her an her yerde karşımıza çıkabilir. Türkiye'de kültürümüze özgü yıllarca tükettiğimiz et/ot yüzünden benzer duruma düşsek "suçluyuz" diyebilir misiniz?
Olaya tek taraflı bakmak tam olarak bu oluyor. İnsan müdahalesi olmayan bir durum var ortada ve bunu kültüründe olan bir şey yüzünden ülkenin üstüne yıkmak ne kadar doğru?

Önceki salgınlar sonrası yapılan uyarıları dikkate almamış olmaları yeterince sorumsuz bir tavır değil midir? Haksız olduklarını düşünmüyorlarsa şu an tüm vahşi hayvan pazarlarını niye kapattılar?

Uzmanlar daha önceki salgınlara göre hangi hayvanlarla temasın riskli olduğunu hangi hayvanın etinin yenip yenmeyeceğini belirttikten sonra inatla yemeye çalışmayı nasıl yemek kültürü kabul edebiliyorsunuz ki?

Dünya genelinde milyonlarca insan şu an bu saçma kültür yüzünden acı çekiyor, sevdiklerini kaybediyor ve ülkeler ekonomik anlamda zarara uğruyor. Bunun maddi bir karşılığı yok zaten fakat tazminat ödemeli ki bir daha tüm uyarılara rağmen sorumsuzluk sergileyemesin.

Çin her konuda etik kuralları çiğnemeyi adet haline getirdi. Yaptığı bir sürü insanlık dışı deney de var yani artık birilerinin Çin'e dur demesi gerekiyor ve dilerim dünya bu sorumsuzluğu affetmez.

Son düzenleme:
Geri