Korkunç Bir Gelenek "Meme Ütüleme"

Konu sahibi son olarak 1728 gün önce görüldü
korkunc-bir-gelenek-meme-utuleme-meme-utuleme-kamerun-1513976.jpg

Kamerun’da genç kızları tecavüzden korumak için ‘radikal bir yöntem’ uygulanıyor

Kamerun'da gelişme çağındaki kızların memelerini büyümemesi için sıcak bir nesneyle ovması, annelerin, kızlarını erkeklerin tacizlerine karşı koruma yöntemi olarak uygulanıyor.

ZdJLBA.jpg

Afrika ülkesi Kamerun’da özellikle kırsal bölgelerde artan tecavüz ve genç yaşta hamilelik sorunlarına vahşi bir çözüm getirildi. Ülkede erkeklere çekici görünmemeleri için ergenliğe giren kız çocukların göğüsleri sıcak taşlar, hindistancevizi kabukları, ısıtılmış bıçaklar ve buna benzer maddeler bastırılarak düzleştirilmeye çalışılıyor.

korkunc-bir-gelenek-meme-utuleme-meme-utuleme-kamerun-1513970.jpg

korkunc-bir-gelenek-meme-utuleme-meme-utuleme-kamerun-1513974.jpg

İstatistikler, kızların yüzde 26'sının bu uygulamaya maruz kaldığını gösteriyor. Doktorlar, bunun sağlığa da zararlı olduğu görüşünde. Kamerunlu anneler kızlarının göğüslerini sıcak taşlarla ezerek vücudun normal gelişimini engelliyor

korkunc-bir-gelenek-meme-utuleme-meme-utuleme-kamerun-1513977.jpg

Çoğu zaman süt bezleri ezilen genç kızlar anne olduklarında bebeklerini emziremiyor. Yaraların mikrop kapması ve yanık izleri de vahşi işlemin yan etkileri. Bu gelenek Afrika’nın başka ülkelerinde uygulanan kadın sünnetiyle karşılaştırılarak tartışmalara neden oluyor.

İlk defa görüyorum...Ve Şoktayım..

Neden hep kadınlar eziyet görüyor...
bütün anneler oğullarına kadına nasıl davranılacağını anlatsa bunlar olmaz...
kadınlara saygı, nezaket, cinsel bir obje olmadığı öğretilmezse böyle insanlık dışı işkencelere sadece kadınlar mağruz bırakılır...
Yeterrr yeterrr diyorum artık...

O zaman erkekler de hadım edilsin...

Neden hep kadınlar eziyet görüyor...
bütün anneler oğullarına kadına nasıl davranılacağını anlatsa bunlar olmaz...
kadınlara saygı, nezaket, cinsel bir obje olmadığı öğretilmezse böyle insanlık dışı işkencelere sadece kadınlar mağruz bırakılır...
Yeterrr yeterrr diyorum artık...

O zaman erkekler de hadım edilsin...

Bu tür ülkelerde bunu kadınlar kendileri seçmiyor yada erkekler bunu seçmiyor..Oranın adeti bu olabilir..mesela bizdede adet olan çok şey vardır..biz ALLAH_a taparız bazı ülkeler ise puta ..Çünkü onların gelenekleri bu anlıyormusun

Bu tür ülkelerde bunu kadınlar kendileri seçmiyor yada erkekler bunu seçmiyor..Oranın adeti bu olabilir..mesela bizdede adet olan çok şey vardır..biz ALLAH_a taparız bazı ülkeler ise puta ..Çünkü onların gelenekleri bu anlıyormusun

Erkekler kızlara tecavüz etmese,onlarda bu yöntemle kızlarını korumaya çalışmazlar...
Bu konu ile Allaha tapma konusu çok farklı ama.

Erkekler kızlara tecavüz etmese,onlarda bu yöntemle kızlarını korumaya çalışmazlar...
Bu konu ile Allaha tapma konusu çok farklı ama.

Şimdi sana şöyle açıklamak isterim ...bazı yabancı ülkelerde bir bayan ile evleneceğin zaman o alacağın bayanı..önce papazla ilişkiye girmesini sağlarlar ondan sonra alabilirsin...Çünkü onların inancı bu ..Tabiki bizde çok farklı herşey ama dediğim gibi her ülkenin farklı inançları var..Ben bu olayı doğruluyorum demiyorum asla karşıyım tabiki..ama gelenek bu :(

ah kadın, her yerde çekiyorsun çileyi.

Sapkınlığın adına adet deyip maruz gören varmış ilginç..

Allah yardımcıları olsun, onlarda bu yönteme başvuruyor ruhsal acı çekip hayat neşesi söneceğine fiziksel acı çeksin diye düşünüyorlar demek. Keşke bütün bunlara gerek olmasa, kötü insanlar, kötü niyetliler yok olup gitse..Ama keşkelerle yürümüyor dünya.

3. resimdeki teyze şanlı imiş , ne diğelim bayanları sünnet eden yerler var insanların içler acısı durumları bunlar bakıp bakıp acı çekmekten fazlasını yapabilseydik , yada yapabilseydi

Kadın sünneti, meme ütüleme... Bunları yapanların kafalarını ütülemeli.

Geri