Korkunç bir cinayet anı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Samsun’da yükselen cinayet olayları durdurulmuyor..
Akrabasını acımasızca öldürdükten sonra kendisi de intihar etmiş.

Geçen gün başka bir konu başlığında da yazmıştım ve insanlar bu silahları nasıl temin edebiliyor kısmını ciddi şekilde ele almak gerekiyor.
Öfke kontrolsüzlüğü her geçen gün arttığı gibi şiddeti normal göstermeye çalışan insan sayısında da artış var.
Haberdeki kişi cinayeti nefretle işliyor ve tekrar tekrar ateş ediyor. Bu kadar kin ve öfkenin kaynağı ne olabilir ki?
Üstelik bu insanlar ile aynı toplumda yaşamaya devam ediyoruz.

Suçu önlemek için suça sebep olan koşulları iyi incelemek gerekiyor yoksa yenileri gelmeye devam eder. Öncelikle neden herkeste silah var?
Forumda çok defa yazdım ve bireysel silahlanma konusunda acil tedbirler alınması gerekiyor çünkü savunma amaçlı diye herkes kolayca silah bulmaya başladı ve en küçük tartışmada da çekinmeden kullanabiliyorlar. Silahınız varsa şayet, onu kullanmak için bahane bulmanız da hiç zor olmayacaktır. Tanımadığınız insanlarla hiçbir şekilde kavga etmenin manası yok çünkü karşı taraf öfkesini kontrol edemeyip saldırgan bir tutum sergileyebilir. Silahı olmasa da başka bir şeyle saldıran da çıkabiliyor.

Nedense son yıllarda "asarım keserim" havasında insan sayısı çok arttı ve kimse medeni şekilde konuşamaz oldu. Bu kavgacı, şiddet eğilimli bakış açısını normalleştiren her türlü söylem ve eylemden uzak durmak gerekiyor.

Samsun'da sıradan bir gün.

Geri