Soru Korkularınız bu hayatta yapmak istediklerinize engel teşkil ediyor mu?

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Korku mekanizması bazı durumlarda hayati önlemler almak için fayda sağlar ancak yersiz korkular da bir o kadar engel çıkartır.
İkisi arasındaki farkı ayırt edemeyenler için hayat durduk yere zorlaşabilir.
Sizlerin de böyle korkuları var mı?​

Yoo hayır, bir seyi elde etmek istersem ederim. Hic sasmaz

Korkunun ecele faydası yok der yoluma bakarım genelde :))

Korkuların kaynağını bulmak gerekiyor yoksa yaşamı felç etme olasılığı çok yüksektir ayrıca yerinde korku hayat kurtarırken, yersiz korku da bir o kadar zorluk yaşatır.

Korku insan fitratinda olan bir his.Butun insanlar korkar.Ancak sebep ve tepkimeleri farklidir.Korku bazen umitsizlik,bazen de cesaret hissine donusur.Belki de bazen metaneti bize korkmak eylemi ogutler.Bir kac yil once,korkmak hissi bana uzakti…Ama artik korkularim var.Ve bazen bu korkular bana set oluyor.

Herhangi bir konu şayet bana endişe veriyor ve içime sinmiyorsa ilk başta uzak dururum ancak zamanla neden kaynaklandığını da anlamaya çalışırım.

Ediyor. Yaş aldıkça o korkular büyüyor bir de, giderek hareket alanın kısıtlanıyor.

19-20 yaşlarında cesaret edip gerçekleştirebileceğin tercihleri 28-29 unda gerçekleştiremiyorsun. Çünkü kaybedecek şeylerin artıyor.

Ufacık bir düzeltme yapayım. Korku, gerçek ve somut olan bir duruma karşı duyulan bir his, kaynağı belli; hem doğal hem de hayat kurtaran, vücudu harekete geçiren bir his. Dolayısıyla dozunda olması sağlıklı ve lazım. Soruda bahsedilen ise kaygı olmalı. Kaygıya gelince, evet ben de ilk gençliğime göre daha kaygılı bir yapıdayım, tabii ben bunun sebeplerini biliyorum, duygularımı ve zihnimi şifalandırma üzerine çalışıyorum. Yani evet diyebilirim bu soruya ama aynı zamanda hayır da diyebilirim. Geçmişime bakıyorum ve şimdiye; yaşıtlarıma göre daha cüretkar kararlarım ve aksiyonlarım var; birçoğu da hayatımı iyi yönde etkilemiş ama kendi karakterimi bildiğim için daha cesur ve kaygıdan bağımsız olabileceğimi de biliyorum. Döneceğiz my friends, özümüze döneceğiz^^

Ufacık bir düzeltme yapayım. Korku, gerçek ve somut olan bir duruma karşı duyulan bir his, kaynağı belli; hem doğal hem de hayat kurtaran, vücudu harekete geçiren bir his. Dolayısıyla dozunda olması sağlıklı ve lazım. Soruda bahsedilen ise kaygı olmalı. Kaygıya gelince, evet ben de ilk gençliğime göre daha kaygılı bir yapıdayım, tabii ben bunun sebeplerini biliyorum, duygularımı ve zihnimi şifalandırma üzerine çalışıyorum. Yani evet diyebilirim bu soruya ama aynı zamanda hayır da diyebilirim. Geçmişime bakıyorum ve şimdiye; yaşıtlarıma göre daha cüretkar kararlarım ve aksiyonlarım var; birçoğu da hayatımı iyi yönde etkilemiş ama kendi karakterimi bildiğim için daha cesur olabileceğimi de biliyorum. Döneceğiz my friends, özümüze döneceğiz^^
Kaygı biraz hafif kalabiliyor ve insanın kalbini durduracak yersiz korkular da mümkün hatta bir çoğu uzman yardımı almadan çözülemiyor. Araba sürme fobisi gibi...

Korkusuz olmak da insanı tehlikelere açık hale getirir ve dengeyi bir şekilde kurmak gerekiyor.

Sevgili @Larien korkunun üzerine gitmelisin derken ölen insanlar var, bazı korkuların kaynağını da bulamıyorlar.

"Tehlikeli oyunlar oynamak istiyor insan, bir yandan da kılına zarar gelsin istemiyor."

Güvenli alanları tercih ederim, stres-kaygı-korku yaratan düşünce, kitap, filmler bile bana hitap etmiyor. Olumsuz duyguların insanı hasta edeceğini çok iyi bildiğim için korkuya hayatımda yer vermemeye çalışıyorum. Akışında olan ne ise kabulümdür.

Tabii eder.
Mesela ben hiç düzeyli bir şekilde bilimsel bilimsel konuşamam. Çünkü benim, bilimsel bilimsel konuşurken aniden karşılıklı soyunma" korkum var.
Füzyon müzyon derken "sussana be... öf çıkar şunları." diyecekler diye çok korkuyorum.

Çünkü çok güzel olduğum içün insan ister ki beni soysun. Ay.

yaşayın gitsin
sonuçta her şeyin bir bedeli oluyor

Korkusuz olmak kaybedeceginiz bir seyiniz yoksa cok boş yaşiuorsaniz mumkun bence aksi durumda insan biraz korku duymalı hayatta .

Geri