Korktuğu ve etkilendiği halde devamlı korku filmi izleyen ruh hastası

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Acı yerken gözünden yaş, 5 saat sonra da sindirirken makatından alev çıkmasına rağmen acı yemeye devam eden ruh hastasıyla atbaşıdır.​

Beyin gerçekle hayali ayırt edemediği için korku - gerilim filmi izlemek, şiddet içerikli kitap okumak ya da bilgisayar oyunu oynamak, insanın kendine yapabileceği en büyük kötülüklerden birisidir. Bilinçaltınıza öyle büyük korkular yerleştiriyorlar ki yaşam boyunca tüm kararlarınızı etkilediği gibi, hiç anlam veremediğiniz sebepsiz korkular yaşamanıza da vesile oluyor.

Genel de dabbe, siccin, el-cin, el classico izleyip korku filmi izlediklerini zannederler. Korku filmi kulturleri hasan karacadağ dan başlar. Paranormal activity, ya da V/H/S 1-2, Grave encounter, Light out, gibi filmlerden korkmayip "bunlar gercek degil bu yuzden korkunc degil derler. Cunku ecnebi cinine" demon "dendiğini bilmemektirler. Korku filmleri herkese göre değişebilir kabul ama bu film kültürü açısından ne beklediği ile alakalıdır, hangi filmin sizin hangi korkulariniza etki ediyor olması ile alakalıdır.

Kaldı ki film sektörü bile aslında" freudyen metapsikoloji" kullanmakta uzun yıllardır. Özellikle korku filmlerinde, iste tam olarak burda sizin nasil filmi izleyebileceginizi bilerek yaparlar bunu, yani hasan karacadağ da bir yerde haklı sektöre sokulan korku filmi böyle tutucak elbette.

Yani psikanalitik bir durum olduğu için korksan bile aslında kendinden bir parça bulabildiğin filmleri izliyorsun, hiç sordunuzmu neden korku sineması var?

Tabi bunun yanında bir de snuff ve gore tarzı filmler var, bunlardan en bilinenleri, testere, hostel gibi buyuk ayak fetişistimiz quantin tarantino abimizin dir.
Ancak korku filmleri bile artik konularini tuketmis bulunuyor, bu yuzden sinemacilarin esinlenebilecegi seri katil kalmamistir.

Bkz:Michael mayers /hallowen serisi
Bkz:Jason / 13.cuma
Bkz:Freddy krugger / Elm sokağında kabus

Gibi filmlerin sonu geldiği için, eh bir ara freddy vs jason cikti ama tutmadı 90 lardan sonra makyajin masrafli olmasida 3d teknolojisini getirdi, o yuzden doneminde bile izleyebileceginiz "cannibal holocoust" bile yavan gelicektir ki baya mahkemelik bir filmdir. O yuzden korku filmi yerine gerilim izlemeyi tavsiye ederim, cunku temasi tam olarak korkudan daha fazla rahatsiz edicektir.
Ben cocukken bana soylenen bir tavsiye veriyim size
"korkma olm maket o maket" - DAYIM

Son düzenleme:
Aslında korkmadığı ve etkilenmediği halde korku filmi izleyenin ya canı sıkılıyordur ya da ruh hastasıdır kendisi. Bir anlamı olmayacaksa bu eylem neden?

İnsan korkmak için vakit para vs harcar mı..

Ben sadece Alfred Hitchcock'un Psycho ve The Birds filmlerinde korkmuştum.

kuşlardan hep korkarım.

Bu ruh hastası benim sanırım bu eylemi daha bugün gerçekleştirdim

Bu senin başının ağrıyacağını bile bile geberene kadar içmenle aynı 1 dürüm Mastorgül.

Geri