Kör olmak mı sağır olmak mı ?

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
müziksiz bir hayat düşünülemez bile, şu boktan dünyayı görüyoruz da ne oluyor, görmesem daha mutlu olurdum belki de ama bir daha müzik dinleyememe duygusu insanı çıldırtabilir.

ikisinde eşit derecede zor tanrı görme ve işitme engellilerin yardımcısı olsun

Sığır olmamak hehehe.

Ama ben de katılıyorum, müziksiz bir hayat düşünülemez.

Ikisi arasinda bir tercih yapmak zorun da kalsaydim.Duymamayi tercih ederdim.Icimiz zaten zifiri karanlik,dunyamin da karanlik olmasini istemezdim sahsen.

Bu ara da tebrik ederim @Ocean orjinal bir konu olmus.

Karanlık bir dünyayı hayal bile edemiyorum bu sebepten diğeriii

kör olmak ve sağır olmak bir de Beyinsiz akıl fukarası olmak
bu şekilde hayatını sürdürmek zorunda kalmak içler acısı malesef :(

Her ikisi de oldukça zor ve ne görmeden ne duymadan ne de hissetmeden yaşamak istemezdim.

Yıllar önce izlediğim ve etkisinde kaldığım bir film var ancak rahatsız edici sahneler olduğunu da baştan belirteyim. ( +18)
Filmde hiç konuşma ve altyazı bulunmuyor, başından sonuna kadar işaret dili ile anlaşıyorlar. Duyguların sözcüklere dökülmeden de ifade edilebileceği başarılı bir şekilde işlenmiş. Yeri geliyor öfke, yeri geliyor aşk, yeri geliyor nefret v.s iç konuşma olmadan seyirciye yansıtılmıştı. Sağır ve dilsiz insanların dünyası ile empati kurmak adına da etkileyici bir filmdi.

Kabile / The tribe

1 hafta hastanede yattigim donem kör bir kadinla odayi paylastim. Kari koca ikisi de kördu. Fakat koca olan her gun kendisi gelir ziyaret ederdi hanimini. Daha da tuhafi yatagin bas ucundaki duvarlarini suslemislerdi kartlarla. Susleri goremedikleri halde. Bu beni biraz utandirip dusundurmustu, ben gordugum halde etrafi guzellestirmemistim cunki.
Bana gormemek daha zor gelir sanki, ama insanoglunun bulundugu duruma gore dayanma gucu sekilleniyor.

Üç maymun o: Görmedim, duymadım, konuşmam.

Ne ara iki maymuna indi.

görememek o güzel yüzünü tatlı tebessüm edişini.. ah kalbim

Geri