Kopya market dolandırıcılığına dikkat!

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Dolandırıcılar her geçen gün bir yeni yöntem geliştiriyor. Bu kez de zincir marketlerin ismini kullanarak sosyal medyada “uygun fiyatlı ürün” ilanı çıkmaya başladılar. Marketten ürün aldığını sanarak dolandırılan tüketici ise, bu süreçte onay kodu girdiği için bankalardan olumsuz yanıt alıyor.

Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberinde dikkati çektiği dolandırıcılık yönteminde, bilinen marketlerin ismi kullanılıyor. Marketten ucuza motosiklet, klima, telefon aldığını sanıp ardından dolandırıldığını anlayan tüketici, para henüz çekilmemişken, provizyondayken, bankasına koştuğunda “Onay kodunu girmişsiniz yapacağımız bir şey yok” yanıtını alıyor.

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, son zamanlarda sosyal medya üzerinden yapılan sahte reklamlar nedeniyle dolandırıcılığın arttığını belirterek uyarılarda bulundu.

Ölmez, “Bankalar 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu 12.maddesine göre 24 saat içinde kendisine bildirimde bulunan vatandaşın işlemini iptal etmek zorunda, bunu yapmayan bankayı şikâyet edin” dedi.

Kaynak

1724302917302-yeni-proje-2024-08-22-t-080153.464

İnternet üzerinden alışveriş yapmıyorum neyseki…
alışverişe vakti olmayan insanların daha çok tercih ettiği bi durum dikkat etmek gerekiyor
Sosyal medya üzerinde uykusuzluğa iyi geliyor diye satılan kek gibi bir kaç üründe uyuştucu madde olduğu tespit edilmiş Korkutucu…

Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Korkunç
Tepkiler: ne
Uykusuzluga iyi gelen kek mi
:emoji_thinking:

Ahah çok güldüm

Genel olarak internet üzerinden sipariş vereceksem mutlaka mağazadan teslim alıyorum yoksa bu işin riski fazla ve değişim / iade süreci ile uğraşamam.

Market alışverişini de kendim yaparım.

Bir ara uykusuz bir şekilde alışveriş yapacakken direkten döndüm.
Neyse ki pimpirikli biriyim.
Linki kontrol edince uyandım. ;dd

Geri