Köpeklerde Evdeki İlk Gün

Konu sahibi son olarak 4529 gün önce görüldü
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bu yazı daha çok yeni köpek alacak olan arkadaşlara hitaben yazılmıştır. Yazıya başlayalım; köpeklerin ilk günü çok zor geçer arkadaşlar. Çünkü köpek; hiç tanımadığı bir ortama getirilmiş, annesi ve kardeşlerinden ayrıdır. O nedenle eve geldiğinde bağırmaya başlar. Aynaya bakıp inler ve ağlar. Bu gece sizin için uykusuz bir gece olabilir.
Köpek evinize geldiğinde ona yerini belirtin. Yanında olun. Sizden korkmayacağını anlasın ve bunu hissettirin. Ben kesinlikle köpekleri eve gelsin, salayım o alışır, böylesi onun için daha iyi anlayışına karşıyım

. Ben öyle bir hata yaptım, siz yapmayın. Yoksa köpeğiniz size 10 günde alışacakken 1 ayda alışır. Hatta alışamaz bile. İlk gün yapmanız gerekenler şunlar;
* Yemek yedirin. Yoldan gelmiş köpekler acıkır.
* Evinize getirin ve yatacağı yeri gösterin. Ve orada yattığından emin olun. Yattığında sevin, konuşun.
* Oyuncaklarını önüne serin. Oyuncaklarıyla oynasın.
* Köpeğiniz uyursa hiç ellemeyin uyusun. Eğer uyanık kalırsa evi gezdirin. Sonra gidin salona alın köpeğinizi de televizyonu açın izleyin. Yemek yapın yada ne bileyim bir şeyler.
Ardından hiç vakit kaybetmeden düzeninizi belirleyin arkadaşlar. Köpeğinizin yemek saatlerini ayarlayın. Yavru bir köpeği 1 yaşına gelesiye kadar 3 öğün beslemeniz iyidir. Yavru köpekler için beslenmek önemli bir aşamadır. Ancak yemek saatlerini her gün uygulayabileceğiniz bir saatlerde yapın. Çünkü Pazartesi günü saat 7′de vereyim, Salı günü 8′de, Çarşamba 9 olursa köpeğin düzenini sağlayamazsınız. Her gün belirli saatlerde uygulayın ve bu saatler size de uysun. Çünkü yemek vaktinden sonra çiş vakti gelecek. Tuvalet eğitimi size kalmış. Öyle geçecek işte. Ancak köpeğinizin size güvenmesi için biraz vakit ayırın arkadaşlar. Ha, siz ipi elinizde tutun. Onunla bol bol oynayın. Çünkü yavru bir köpeği gezdiremezsiniz. Ancak yavru köpeğin güvenini çabuk kazanırsınız. Paşa bana 6 aylıkken geldi ve 3 ayda anca alıştı o nedenle. Neyse, öyle işte arkadaşlar. Yukarıda köpeğiniz eve geldiğinde neler yapmanız gerektiğini söyledim. Ancak lütfen köpeğinizi ilk haftadan sıkıldım diyip geri vermeyin. Hiç bir zaman vermeyin.

Geri