Köpekler Neden Tasmayı Çeker & Çözüm Yolları

Konu sahibi son olarak 4540 gün önce görüldü
Köpeğiniz, siz yolda yürürken sizi çekiştirmesi artık büyük bir sorun haline geldi değil mi? Bu soruna yönelik bir sürü yöntem sunuldu ama biz kendi yapabileceğimiz, para harcamadan veya para harcayarak olan yöntemleri size söyleyeceğim. İlk yöntem;

Para Harcamadan Yanınızda Yürümesini Sağlamak: Herhangi bir tasmaya para harcamadan size bir yöntem sunayım. Bu yöntem eğitimle alakalıdır.

Şimdi sizden köpeğinize eğitim vermenizi isteyeceğim. Şöyle olacak; öncelikle köpeğinizi evin içine alın ve kimse olmasın. Onu etkileyecek bir seste olmasın. Tamamen sakin, sadece sizin ve onun olduğu bir oda. Ardından tasmasını takın ve ipini elinize alın. Ardından köpeğinizi sizin dizinizi geçmeyecek şekilde evin içinde tur atın. Sizin istediğiniz gibi yürüdüyse ona ödül verin. Ödül çok önemlidir. İlk önce 5 adım atın ve eğer sorunsuzca ödül verin, sonra 7, 8 ve adımları arttırın. Eğer ki dizinizi geçerse hayır komutuyla geri alın ve tekrar aynı hareketi yapın. Eğitimi tamamladığınızdan eminseniz dışarı çıkın ve yanınızda ödülünüzü eksik etmeyin. Aynı evde olduğu gibi yürütün ve doğru yaptığında ödül verin. Her çektiğinde hayır diyerek tekrar komutu tekrarlayın. Bir süre sonra köpeğiniz yanınızda yürümeye alışacaktır.
Para Harcayarak Yanınızda Yürümesini Sağlamak: Bu yöntem diğerinden daha kolay bir yöntem. Aslına bakarsanız diğer yöntemi denemeden bu yöntemi denemeyin. Çünkü şimdi diyeceklerim köpeğinizin canını acıtan ve sinirini bozan cinsten. Nasıl mı? İlk olarak eğitim tasmasını almanızı tavsiye ederim. Eğitim tasması dikenli uçları sayesinde köpeğiniz sizi her çekiştirdiğinde boynunu acıtacaktır. Böylelikle sizi çekiştirmeyecektir. Diğer bir yöntem ise ağzına takılan bir tasma. Çok sık rast gelmezsiniz, eğer özel ararsanız bulabilirsiniz. Bu tasma köpeğinizin ağzına bağlanıyor ve normal yürütüyorsunuz. Ne zaman sizi çekse burnunu aşağı çekiyor, önünü göremiyor ve böylelikle çekmiyor. Ancak bu köpeğinize saldırgan bir köpek görünümünü veriyor.

Geri