Köpek saldırısına uğrarsanız ne yaparsanız?

Konu sahibi son olarak 803 gün önce görüldü
Uğrama ihtimalim olduğunu düşünmüyorum çünkü hayvanlar benden hiçbir tehlike beklemez.

Köpek saldırısından korunmak için:

- Hayvan ile göz teması kurmayın çünkü bu durumu meydan okuma kabul ederler.
- Taş ya da sopa ile vurmaya kalkmayın, canı yandığı zaman daha saldırgan hale gelir.
- Köpek saldırısına şahit olursanız su döküp hayvanı uzaklaştırmaya çalışın, canını yakarsanız daha çok diş geçirir.
- Korku sırasında salgıladığınız hormonları köpekler algılar ve korkan kişiyi tehlikeli kabul edip saldırabilirler. Köpek korkunuzu yenmeye çalışın.
- Tehlike hissetmezse köpekler durup dururken insana saldırmaz.

Yere eğilip taş alıp atıyomuş gibi yaparım kaçar :)

lefty şimdi bu nedir ya : )
Köpek sürülerinin arasından her gün geçiyorum. Dogo olsun Doberman olsun hiç zarar vermeye çalışan olmadı ayrıca yukarıda açıkladığım üzere korku hormonu salgılamadığım için bana saldırmazlar, bu hormon onlara tehlike sinyali veriyor.

Yapmışlığım var kaçmışlığı da var.
İşe yarıyor.
Bunu natgeo da belgeselde söylediler
Kaçtıysa iyi ancak genelde kaçmazlar hatta başka köpek varsa hep birlikte saldırabilirler, sen yine de hiç köpeğe bakmadan yavaş yavaş uzaklaş ancak koşmadan tabii.:)

3 yil korona korona diye başımızın etini yediler yasaklar kalktı _ 3 yılda it it desinler _ bakalım ne olacak

Köpek sürülerinin arasından her gün geçiyorum. Dogo olsun Doberman olsun hiç zarar vermeye çalışan olmadı ayrıca yukarıda açıkladığım üzere korku hormonu salgılamadığım için bana saldırmazlar, bu hormon onlara tehlike sinyali veriyor.

'' Tehlike hissetmezse köpekler durup dururken insana saldırmaz.'' : )

yanlış anlama beni, günün birinde öyle bir köpeğe denk gelirsin ki o köpek senin korku hormonu salgılayıp salgılamadığına bakmaz. ne olduğunu anlayamazsın. hayvanseverim diye bazı şeyleri çarpıtıyorsunuz. yapmayın bunu.

'' Tehlike hissetmezse köpekler durup dururken insana saldırmaz.'' : )

yanlış anlama beni, günün birinde öyle bir köpeğe denk gelirsin ki o köpek senin korku hormonu salgılayıp salgılamadığına bakmaz. ne olduğunu anlayamazsın. hayvanseverim diye bazı şeyleri çarpıtıyorsunuz. yapmayın bunu.
Yıllardır olmayan bundan sonra neden olsun ki? Hayvanların içgüdülerini çok hafife alıyorsun ve bu dediğinin gerçekleşmesi için köpeğin ya kuduz olması ya da dövüş köpeği olup talimat alması gerekiyor yoksa bugüne kadar olurdu. Ne köpeklerle karşılaştım ve içlerinde dövüştürülenler de vardı ne yazık ki.

Öfff yeter be. Ne bitmeyen sancın var manisa pomak. Allah şu hayvanları insan şerrinden korusun cidden ya

Demokrasi insan haklari_ fikir özgürlüğü _ anayasal hak _ korona yasaklari başlayınca ilk bu yorumu atmıştım _ şimdi yasaklar kalktı _,inş sira bunda

Ayıksam isirildigim bölgeleri acile gidene kadar min. 15dk sabunlu su ile yikarim; sabun kuduz virusunu inaktive eder.Degilsem yapcak bise yok.Belli başlı davranislarla saldırıya uğrama ihtimalinizi en aza indirebilirsiniz.
Korktugunuzu belli etmemeniz en önemli unsur. Genelde çocukların daha çok saldırıya uğrama nedeni korkuyor olmaları.Arkanızı dönmeyin ve kaçmayın. Size doğru atılmaya kalkarlarsa sopa ve benzeri bir şeyle savurmaya çalışın fakat sakin vurmayın, korkutma amaçlı savurun; vurursanız gücünüzün o kadar olduğunu düşünüp size saldiracaktir, korkutursanız yapabileceklerinizi kestiremiyeceginden saldırma konusunda kararsız kalacaktır. Bunun sagi solu belli değil diye düşünüp kararsız oldukları an hissedersiniz. O an hiç bisey yokmuş gibi yolunuza devam edin.
Tabi bunlar sadece olasılığı azaltan faktörler. Tamamen engelleyen degil ne yazık ki

Özgürlüğü konuşacak son insan olabilirsin.

Arkadaşlar, köpekler için bazı saldırı komutları vardır ve bu komutlar her köpekte değilse bile bazılarında çok etkilidir ayrıca bilinçli olarak öğretilen saldırı komutları da vardır. Şayet karşılaşılan köpeğe biri uzaktan komut veriyorsa siz farkında olmadan saldırıya uğrayabilirsiniz. Kendi adıma böyle bir duruma şahit olduğumda, komutu veren kişiye tepki vermiştim ve gülmekten başka bir şey yapmadan uzaklaştı. Komut verdiği köpek de sokak köpeğiydi ancak komutu algıladı ve sağa sola koşmaya başladı.

Sonuç olarak elli kez yazdığımız üzere, kimse köpekler sokakta yaşasın istemiyor ancak komisyon ne yapacak bu konuda bilmiyoruz, bekleyip göreceğiz.

Yıllardır olmayan bundan sonra neden olsun ki? Hayvanların içgüdülerini çok hafife alıyorsun ve bu dediğinin gerçekleşmesi için köpeğin ya kuduz olması ya da dövüş köpeği olup talimat alması gerekiyor yoksa bugüne kadar olurdu. Ne köpeklerle karşılaştım ve içlerinde dövüştürülenler de vardı ne yazık ki.
bu durumun gerçekleşmesi için köpeğin ya kuduz olması ya da dövüş köpeği olup talimat alması mı gerekiyor, ya lefty yapma. yıllardır olmayan bundan sonra neden olsun nasıl bir mantık. bu garantiyi nasıl alıyorsun, nasıl veriyorsun. 10+ yıldır baktığım sokak köpeğim vardı, geçen yıl kaybettim. ponçik bir şey olmasına rağmen yeri geliyor bana da dişini gösteriyordu. küçüklükten beri sevgiyle büyütülmesine rağmen sokak köpeği olduğu ve sokakta kaldığı için yanına sevmeye gelen çocuklara hırladığı oluyordu. bizimkiler şu an belediyenin ormana bıraktığı 3 sokak köpeğine bakıyor. bu köpekler bir, iki gün aç kalsın ya da birileri tarafından bunlara bağrılsın, çağrılsın bak bakalım neler oluyor.

Sıradan saldirgan bi köpekten bahsettim bu arada
Pitbull vb türlerin hiç bir kosulda garantisi yok

bu durumun gerçekleşmesi için köpeğin ya kuduz olması ya da dövüş köpeği olup talimat alması mı gerekiyor, ya lefty yapma. yıllardır olmayan bundan sonra neden olsun nasıl bir mantık. bu garantiyi nasıl alıyorsun, nasıl veriyorsun. 10+ yıldır baktığım sokak köpeğim vardı, geçen yıl kaybettim. ponçik bir şey olmasına rağmen yeri geliyor bana da dişini gösteriyordu. küçüklükten beri sevgiyle büyütülmesine rağmen sokak köpeği olduğu ve sokakta kaldığı için yanına sevmeye gelen çocuklara hırladığı oluyordu. bizimkiler şu an belediyenin ormana bıraktığı 3 sokak köpeğine bakıyor. bu köpekler bir, iki gün aç kalsın ya da birileri tarafından bunlara bağrılsın, çağrılsın bak bakalım neler oluyor.
İçgüdüleri tehlike hissederse saldırır ancak ben sokak köpeklerinin üzerine gidip sevmeye çalışmıyorum ve sadece yanlarından geçip gidiyorum. Anlatmak istediğim, korku ve tehlike hissetmezse durup dururken saldırmaz ancak elime taş alıp da tek bir adım atarsam işte o an hepsi üzerime koşabilir.

Tehlikeli ırklarla çok defa temasım oldu ve sayıca da çoklardı ancak dediğim gibi içgüdüsel olarak benden tehlike sezmedikleri için saldırmadılar ayrıca korku da hissetmiyorum, bunu gayet iyi algılıyorlar.

Aç kalmış bir köpek sürüsü bana saldırabilir belki ama bu da düşük bir olasılık yani durup dururken olasılıklar üzerinden köpek fobisi mi edineyim?

Geri