Köpek Gezdirme Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konu sahibi son olarak 4535 gün önce görüldü
Arkadaşlar, bu yazımızda köpeklerimizin nasıl gezdirileceği hakkında bir kaç tüyo vereceğim. Eğiticilerden bir kaç duyum aldım; “Köpekleriniz daima solunuzda olsun” diye. Ancak ben ne yaptıysam Paşa’yı sol tarafıma geçiremedim. Gezdirirken, soluma geçirsemde arkamdan dolaşıp sağa geçiyor. Ancak ben bunun zararını göremedim. Fakat şunu unutmamalıyız. Köpekler solumuzdayken bizi çok daha iyi dinlerlermiş. Neyse, biz konumuza dönelim. Arkadaşlar, köpeğimizi gezdirirken öncelikle mutlaka köpeğimizi yanımızdan yürümesine alıştırmalıyız.

Çünkü, insan içine çıktığınızda köpeğiniz salık olduğu zaman birinin üstüne atlayabilir, arabaların önüne koşabilir ve daha bir çok sorunla karşılaşabilirsiniz. İşte bu tür sorunlarla karşılaşmamak için köpeğinizi yanınızdan götürmelisiniz.
Tabi hep yanınızda götüreceksiniz diye bir kaide yok. Yanınızda götürmeye alıştığı zaman insanların olmadığı, böyle sessiz sakin yerlerde köpeğinizin ipini gevşetebilirsiniz. Yanınızda yürütmeye alıştırdığınız zaman zaten gezdirme sorununun büyük bir kısmını atlatmış bulunmaktasınız. Şimdi komutlara geçmeliyiz. Köpeğinizi gezdirirken bir kaç komut öğretmelisiniz. Bu komutları öğretmek zor değil. Siz köpeğinizi ne kadar çok gezdirirseniz, bu komutlar o kadar gelişir. Bunları açıklamadan önce öğretmeniz gereken komutlar ” Koş, yavaş, yürü, dur ” komutlarıdır. Bu komutlar hayat kurtarır :) Şimdi başlayalım;
Koş komutunu şöyle öğretebiliriz; köpeğinizle yürürken birden koşacaksınız ve koşmaya başlamadan önce koş komutunu verin. Bu komut en kolaylarından biri zaten.
Yürü komutunu şöyle öğretebiliriz; köpeğinizi durdururken veya koştururken birden yürü deyin ve koşmanızı bitirip yürüyün. Böylelikle öğrenebilir.
Dur komutunu şöyle öğretebiliriz; köpeğiniz yürürken birden dur deyin ve sizde durun. Bir kaç kez tekrar edin, zaten öğrenir. Ancak bu komutu koşarken yapmayın. Koşarken durursanız köpeğinizin boynu incilebilir. Koşarken sizi birinin arkadan tasmayla çektiğini düşünün, hoş olmaz.
Yavaş komutunu şöyle öğretebiliriz; köpeğiniz yürürken veya koşarken birden yavaş deyin ve sizde yavaşlayın. Tekrar edin ve köpeğiniz komutu öğrenecektir.

Mühim olan arkadaşlar, komutları sık uygulamak. Ne kadar çok pratik yaparsanız, o kadar çok yapma oranı artar ve unutmaz. Ki eğer iyi bir köpek sahibiyseniz günlük olarak egzersiz yaptırıyor olmalısınız.

Geri