Konuşurken anladın mı diye sorup duran tip

Konu sahibi son olarak 20 gün önce görüldü
son yıllarda genç nesilde gözlemliyorum, karşılıklı konuşmalarda "anladın mı" söz öbeği çok sık kullanılıyor. önceden bu kadar sık kullanılmazdı, niye dillerde bu kadar pelesenk oldu anlamadım. birine konuşurken defaatle "anladın mı" demek düpedüz saygısızlık, kabalıktır, başarısız bir iletişim öbeğidir. karşıdakinde bir anlama güçlüğü olduğunu ima etmiş olursunuz, hele ki sık sık kullanırsanız. sanırım normal bir şey anlatırken, karşıdakine ders vermiyor, bir şey açıklıyor olmasan bile "anladın mı" diyince daha cool geliyor, çünkü öyle alışılmış.

Arkadaşım geçen ay bişey anlatmış bende ne düşünüyorduysam o an " hı hı hı " diyerekten dinlemisim geçenlerde aynı şeyi anlatıp o konuda aa öyle mi " dediğimde sen beni nerenle dinliyorsun ? Azarini yedim o yüzden sorsun anladın mı die .(

Muhabbeti diri tutmak, odaklanmayı sağlamak ve onaylanma arzusu anladın mı

Sanırım herşeyin çok hızlı ilerlemesi ve kontrolü ele alma ihtiyacından olabilir.

Meslek hastalığı olabilir. Öğretmendir belki.

ayy, ben çok kullanıyorum bunu…... ‘anladın mı, anlatabildim mi, anlatabiliyor muyum?’ fggfh hele ciddi bir şeylerden bahsediyorsam…...........

Anladın mı diye bir şey olmasaydı, ben yine her konuşmada 73474 kere anladın mı derdim :)
Aşırı kullanıyorum, bazen evden uyarı geliyor, yeter anlamıştır diye ahaha.

benimki beni anlıyor mu acaba
inşallah anlıyordur
hayırlısı

Geri