Konuşulacak Konular üzerine...

Konu sahibi son olarak 782 gün önce görüldü

BUNLAR VAHY EKSENLİ DEĞİL...
Yani islami değil... İnsanların geleneği bence konuşulacak konular değil. Savunucusu varsa açarım konuyu ama ben savunulacak hakikat bulamıyorum bu konuda... İllada konuşalım dersenin yine açarım konuşuruz...

Biz Türkiye'de yaşadığımız için önemli. Ayrıca VAHY indiğinde sen orda olmadığından başkalarından öğrendin. Ben de Türklerden öğrendim. Her öğretici kendinden katmış diye düşünüyorum. İslam dediğini asıl saf haliyle bulabilir misin? 1400 yıl önce ortaya konmuş bir inancın ve ardından hilafet kavgasıyla ( Cemel vakası, ilk fitne, Ali'nin ve Osman'ın öldürülmesi, iktidar kavgaları falan) yoğrulmuş bir Dinin Henefi mezhebine mensup iken bana hakiki İslamdan mı bahsedeceksin? Hakiki İslam bile olsa; Bedevi kültürü ve geleneği İslamda yok mu sanıyorsun? Bence o konuları da konuşalım.

Bir konuda anlaşalım...
Ne doğruyu ben senden nede sen benden öğrenecek değilsin... Düşüncelerimiz konuşacaz... Bana bu uslupla konuşmazssan sevinirim... Sen öğretmen ben öğrencin değilim... Bu konuda anlaşalım...

Bana saygın olsun yeter , benle konuşacaksın İslam la değil... İslam benim düşüncem... bu konudada sorun yaşamayız inşallah...

Çerçeve net..
Yeterki uslubumuzu koruyalım inşallah...

Sana saygılı davranacağımı söyledim... Üslubumun neyini beğenmediğini anlamadım... ?

Biz Türkiye'de yaşadığımız için önemli. Ayrıca VAHY indiğinde sen orda olmadığından başkalarından öğrendin. Ben de Türklerden öğrendim. Her öğretici kendinden katmış diye düşünüyorum. İslam dediğini asıl saf haliyle bulabilir misin? 1400 yıl önce ortaya konmuş bir inancın ve ardından hilafet kavgasıyla ( Cemel vakası, ilk fitne, Ali'nin ve Osman'ın öldürülmesi, iktidar kavgaları falan) yoğrulmuş bir Dinin Henefi mezhebine mensup iken bana hakiki İslamdan mı bahsedeceksin? Hakiki İslam bile olsa; Bedevi kültürü ve geleneği İslamda yok mu sanıyorsun? Bence o konuları da konuşalım.

Hay hay ozaman konuşalım...
Ne amelde nede ittikadda hiç bir mezhebe bağlı değilim. Sadece Mutezilenin mekanik dilini sever ve Genelde o ekole bakarım...
Zaten İman dediğimiz şeyde tam orada... Vahy i kabul etmekte...

Bunlarıda eklyorum....

Sana saygılı davranacağımı söyledim... Üslubumun neyini beğenmediğini anlamadım... ?

Doğru yoldasın gibi kavramlar yada hitaplar hayatım boyu nefret ettiğim hitaplardır. Malumun Bir ailede yaşamadım... Nefret ve Öfkeyle büyüdüm... Kendini egemen sananların tasallutları altında yetiştim. Dolayısıyla bu tür hitaplar güç odaklarının karşısındakini zayıf ve yön verilmeye muhtaç gördüğü şeklindeki hitaplardır...

Belki sen bu anlamda kullanmamışsındır ama işte huy...
Enazından birbirimizi bu şekilde tanıyoruz ve birbirimize nasıl hitap etmemiz gerektiğini öğreniyoruz.

Doğru yoldasın gibi kavramlar yada hitaplar hayatım boyu nefret ettiğim hitaplardır. Malumun Bir ailede yaşamadım... Nefret ve Öfkeyle büyüdüm... Kendini egemen sananların tasallutları altında yetiştim. Dolayısıyla bu tür hitaplar güç odaklarının karşısındakini zayıf ve yön verilmeye muhtaç gördüğü şeklindeki hitaplardır...

Belki sen bu anlamda kullanmamışsındır ama işte huy...
Enazından birbirimizi bu şekilde tanıyoruz ve birbirimize nasıl hitap etmemiz gerektiğini öğreniyoruz.

Bu tür arabesk şeyleri bırakalım...
Kendimizi acındırmayalım...

Ben seni tanımıyorum, sende beni ve burada hiçbiri birbirini tanımaz. Sadece yazılarımızla buradayız. kişisel karekterlerimizi ancak tahmin ederiz... herkesle nasıl muhatapsam seninle de öyle...
Kimse de şimdiye kadar saygısız demedi bana...

Uslubumuz sert olabilir ama yinede küfür yok, hakaret yok...

Yetim çocuklarla farklı konuşulacağını sanmıyorum...
Sende buna tenezzül etmemelisin... Bahs etmen bile yanlış...
Belki ben daha zor şartlarda büyümüş olabilirim... bu ama tartışmaların temeli değildir...

Forumlarda yazıyorsan bu özgürlük alanında bir üslubu var, bunu da peşin kabul ediyorsun demek...

Her insanın özeliğine göre yazamayız... kusura bakma...

Ama konumuz değil... artık başlat, ne başlatacaksan... :)

Bu tür arabesk şeyleri bırakalım...
Kendimizi acındırmayalım...

Ben seni tanımıyorum, sende beni ve burada hiçbiri birbirini tanımaz. Sadece yazılarımızla buradayız. kişisel karekterlerimizi ancak tahmin ederiz... herkesle nasıl muhatapsam seninle de öyle...
Kimse de şimdiye kadar saygısız demedi bana...

Uslubumuz sert olabilir ama yinede küfür yok, hakaret yok...

Yetim çocuklarla farklı konuşulacağını sanmıyorum...
Sende buna tenezzül etmemelisin... Bahs etmen bile yanlış...
Belki ben daha zor şartlarda büyümüş olabilirim... bu ama tartışmaların temeli değildir...

Forumlarda yazıyorsan bu özgürlük alanında bir üslubu var, bunu da peşin kabul ediyorsun demek...

Her insanın özeliğine göre yazamayız... kusura bakma...

Ama konumuz değil... artık başlat, ne başlatacaksan... :)

Sana bana acı diyen yok... Karşında buna muhtaç biride yok... Bunu çok iyi biliyorsun...
Benim özelliğime göre yazma zaten... Ne isen nasıl düşünüyorsan onu yaz...
Arabesk yazan yok. sadece benimle neden bu şekilde artistçe konuşmamanı gerektiğini söyledim... Bunun üzerine edebiyat yazdın...
Gerek yok edebiyata...

Başlayacaz merak etme başlamayıda senin demenle yapmıyorum zaten...
Sabretmeyi bilirsen sıkıntı yok...

Sana bana acı diyen yok... Karşında buna muhtaç biride yok... Bunu çok iyi biliyorsun...
Benim özelliğime göre yazma zaten... Ne isen nasıl düşünüyorsan onu yaz...
Arabesk yazan yok. sadece benimle neden bu şekilde artistçe konuşmamanı gerektiğini söyledim... Bunun üzerine edebiyat yazdın...
Gerek yok edebiyata...

Başlayacaz merak etme başlamayıda senin demenle yapmıyorum zaten...
Sabretmeyi bilirsen sıkıntı yok...

Saza gelmedin, söze gelmedin
Günlerdir bekliyom konuya gelmedin...
Ahmet kaya

:)

Biraz daha bekle... İşinin adı ne :)

Şaka bir yana iki günlük okuma Kampı var. Bitsin açıcam. Mubarek işim gücüm burası değil. Beklemişsin bir gün daha saz söz bekle :)

Reklam gibisin maşallah...

AZ SONRA...

Geri