Konuşulacak Konular üzerine...

Konu sahibi son olarak 781 gün önce görüldü
Değerli kardeşlerim Uzun zamandır çok müsait olamıyordum. Ve forumda gerçekten konuşmamız gereken , birilerinin diğerlerinin yüzüne sürekli vurduğu ve sürekli tartışma haline dönüşen konuları, belli bir formatta kendini ve düşüncesini ifade etme amacı ile konuşmak için bazı arkadaşlarla sözleşmiştik.

Öncelikle belirteyim, ben bir alim yada akademisyen değil, Zihin dünyamı size açan bir arkadaşınızım.

Konuşmaların, mütaala ve münazaraların son bulmaması ve yönetim tarafından konuların kapanmaması için lütfen kırıcı ve hakaretvari bir uslup kullanmayın. Böyle bir uslupta, zaten konuları öncelikle Ben sonlandırırım ve konuşmaya açmam.. Ben sizin kutsallarınıza sövmediğim sürece sizede sövdürtmem. . Ben sizin düşüncelerinizle alay etmediğim sürece ne kendi düşüncelerimle nede inanaların düşüncesiylede alay ettirmem.

Sevgi ve saygı içerisinde birbirimize katacak birşeyler olduğuna inanarak bazı konuları masaya Yatıracağız. Sizden öncelikli isteğim, Konuları belirleyip Her konuyu ayrı başlıkta konuşmamız olacaktır. Hal bu iken başlıktan başlığa yada konudan konuya atlamayınız. Çünkü tüm konuları konuşacağız. . Aklınıza geldikçe bu başlık altına konuyu açın, inşallah ben konuşmaya açacağım.

pan AOG metalblood. EkSen. Kardeşim sizlerle konuşacağımız konular vardı. Bunun dışında sözleştiklerim varsa hatırlamıyorum.
Şimdi konuşacağımız konuları tek tek başlık başlık herkes yazssın inşallah. Ben bir düzene koyup. İlk konudan konu açmaya başlayacağım. Bir konu bittikten sonra ikinci konuya geçeceğim. Bu şekilde hem düzen olur hemde verimli olur. Forumda konuşmak istediğiniz konular varsa inşallah onlarıda bu başlık altına belirtiniz.

Sözleştiğimiz ve aklımda kalan konuların bazıları.

1. Kuranda Başörtüsü ve Cilbab
2. Kuran ekseninde kadının dövülmesi ( Yatak ayırma) meselesi.
3. Peygamber Algısı.
4. Vahy
6. Kuranda adalet
7. Beni Kureyza hadisesi
8. Evlilik yaş meselesi ve gelenek
9. Küfür ve münafık kavramları
10. Cizye ve geleneksel hukuk
11. Vahy ekseninde kölelik ve Cariyelik.
12.İslamın Akli Yorumu; Mutezile Mezhebi
13. Gelenek algısı Ve Tarihi yozlaşma ( Türk - İslam sentezi; Mevlid ve Kandil kutlamaları, Türbelerden medet umma ve putlaştırma, Kutlu doğum haftası etkinlikleri, Mezhebler ve yorumlama biçimleri)

Ek Konular;
1. Vahye yaklaşımımız
2. Peygamber Algımız

Benim aklımda olanlar bunlar. İnşallah sizde konuşacaklarımızı başlık olarak belirtin. Çünkü başlık.dışında oradan buradan alıntılarla konuşmayacağız inşallah...

Konuya katkısı olacakların yazmasını bekliyorum. Sabote edecek, laf sokacak yada söyleyecek.sözüm var deyip.laf atacakların mesajları dikkate alınmayıp cevap verilmeyecektir.

İman edenler ve iman etmeyenler ekseninde konular ayrı ayrı bağlamda ele.alınacaktır.
Katılımcılara özel not ; Bireylerin yaşantısı ve davranışları beni bağlamaz ben sizinle vahyi konuşuyorum. Bireyleri. Zihniyetleri ideolojileri bu konular bittikten sonra tekrar kaleme alırız.

Takipcisi olacagim abim :)
Cok sey katacaksiniz bu foruma eminim :)

Merakla bekliyordum bunu Üstat. Takipte olacağım.

Bayrak sende hocam .. Müsait olduğumda kalemimi çekerim ..

Konulardan 11.si İslamiyette kölelik ve cariyelik olsun. İbrahim ibni muhammedin annesini unutmadım.

Kınıdan çıkmamış son kelimelerde bu konularda harcanır.
Dilerim keyifli bir münazara olur.

Evet arkadaşlar gerek özelime PM yoluyla gerek konu altına gerekse Profilime Konuşacağımız konuları ekletebilirsiniz...

Konular tamamlandıktan sonra Sıraya konup başlayacağız inşallah...

Dini konular beni kasar, hiç hazm etmem... keşke tartışırken o anda cevap verseydiniz...
Böyle kafam şişer...

Yukarıda yine okudum... "Sevgi ve saygı " tamam insanlara sevgili ve saygılı davranabilirsiniz ama "kutsallığıma" saygı diye beklenti içerisinde olmamalısınız...

ideolojiklerin, dinlerin, kutsalıkların saygınlığı olamaz... o şahısları bağlar başkalarını değil... bunu bir kere geçiniz...

Kendi açımdan bu konuyu izlemeye çalışacağım ama çok ümitli değilim, çükü bu tür sohbetler monolog sohbetlere dönüyor ve bir sürü ayet üstüne ayetler oluyor bu da kafa şişiriyor...

hadi kolay gelsin...

Dini konular beni kasar, hiç hazm etmem... keşke tartışırken o anda cevap verseydiniz...
Böyle kafam şişer...

Yukarıda yine okudum... "Sevgi ve saygı " tamam insanlara sevgili ve saygılı davranabilirsiniz ama "kutsallığıma" saygı diye beklenti içerisinde olmamalısınız...

ideolojiklerin, dinlerin, kutsalıkların saygınlığı olamaz... o şahısları bağlar başkalarını değil... bunu bir kere geçiniz...

Kendi açımdan bu konuyu izlemeye çalışacağım ama çok ümitli değilim, çükü bu tür sohbetler monolog sohbetlere dönüyor ve bir sürü ayet üstüne ayetler oluyor bu da kafa şişiriyor...

hadi kolay gelsin...

Kusura bakmada Anen senin için bir değer değil mi ? Senin değerine küfretmemi istermisin ? BAKINIZ SAYGI VE SEVGİDEN VE ANLAYIŞTAN BİLE FARKLI ŞEYLER ALGILIYORUZ... Derdin rabbime yada değerlerime küfretmekse zaten sen konuşmak i,çin değil kendini tatmin için gelmişsin demektir.

Seçim sizin , Ben Ayetlerle değil ayetler çerçevesinde konuşmayı tercih ediyorum. İnanmayan birine ayet sıralasam ne olacak AOG. Ayetler iman edenlere ıspat ve delil olarak sunulur iman etmeyenlere değil. Konuşma çerçevemi bile daha bilmiyorsun ki...

Yinede sen bilirsin. Benim düşüncem kutsalım senin için anlamsız olabilir ama benim için anlamlı...

Katılmak istersen konu açık. Ben anlık konuşmaları sevmem, Çünkü konu konuyu açıyor dallanıp bullandırılıyor, sonuçta vermiyor...

Bu arada konuları ben seçmedim. İçinde seninde seçtiğin var.
Bir tanesi hariç tamamı İman etmeyenlerin Konuşalım dedikleri konular.

Zaten diğer konularıda konuşacağız.

Adalet
özgürlük
Yönetim
Hukuk
Din
Vicdan
Örgüt
Sendika
eğitim

vs vs ...

Konuları belirt inşallah...
BEN TEK KİŞİYİM VE SINIRLI ZAMANIM VAR. tAAMINI BURAYA VEREMEM. Zaten klavye sevmeyen biriyim. Ha özel görüşelim dersen buyur gel çayımı iç misafirim ol, Hem yakından tanırsın...

Ama ben bu şekilde devam edeceğim...

Münafıklık nedir ve alametleri nelerdir ?
Müşriklik nedir ve alametleri nelerdir ..?

Bunları da listeye ekle hocam ..

Kusura bakmada Anen senin için bir değer değil mi ? Senin değerine küfretmemi istermisin ? BAKINIZ SAYGI VE SEVGİDEN VE ANLAYIŞTAN BİLE FARKLI ŞEYLER ALGILIYORUZ... Derdin rabbime yada değerlerime küfretmekse zaten sen konuşmak i,çin değil kendini tatmin için gelmişsin demektir.

Seçim sizin , Ben Ayetlerle değil ayetler çerçevesinde konuşmayı tercih ediyorum. İnanmayan birine ayet sıralasam ne olacak AOG. Ayetler iman edenlere ıspat ve delil olarak sunulur iman etmeyenlere değil. Konuşma çerçevemi bile daha bilmiyorsun ki...

Yinede sen bilirsin. Benim düşüncem kutsalım senin için anlamsız olabilir ama benim için anlamlı...

Katılmak istersen konu açık. Ben anlık konuşmaları sevmem, Çünkü konu konuyu açıyor dallanıp bullandırılıyor, sonuçta vermiyor...

Bu arada konuları ben seçmedim. İçinde seninde seçtiğin var.
Bir tanesi hariç tamamı İman etmeyenlerin Konuşalım dedikleri konular.

Zaten diğer konularıda konuşacağız.

Adalet
özgürlük
Yönetim
Hukuk
Din
Vicdan
Örgüt
Sendika
eğitim

vs vs ...

Konuları belirt inşallah...
BEN TEK KİŞİYİM VE SINIRLI ZAMANIM VAR. tAAMINI BURAYA VEREMEM. Zaten klavye sevmeyen biriyim. Ha özel görüşelim dersen buyur gel çayımı iç misafirim ol, Hem yakından tanırsın...

Ama ben bu şekilde devam edeceğim...

Seni Allah bana göndermedi... kendin musalat oldun...
Değişik konular hakkında tartışırken kendin bu tür konular açacağını felan filan dedin... tartışmayı orada boğdun...
Bana ters ama bakalım dedim...

Anneler babalardan bahs ediyorsun... o kadar küçülme... kimse anneler ve babalardan bahs etmedi... Ayrıca kutsal da değiller... Çünkü kardeşler arasında (dar çerçevede) kendi ebeviyenleri tartışılıyor... İyi ebeviyenleri kutsallaştırılır, kötü ebeviyenleri de ceheneme kadar yolu gösterilir... Yani göreceli kavramdır...

Dinler de öyledir peygamberlerde...
Sadece sizler alışık değilsiniz. Alıştırılmışsınız pohpohlanmaya... ama alışacaksınız bundan eminim...

Anlık konuları sevmem demişsin... Buda entresan... Kendini camide sanıyorsun galiba...

Seni Allah bana göndermedi... kendin musalat oldun...
Değişik konular hakkında tartışırken kendin bu tür konular açacağını felan filan dedin... tartışmayı orada boğdun...
Bana ters ama bakalım dedim...

Anneler babalardan bahs ediyorsun... o kadar küçülme... kimse anneler ve babalardan bahs etmedi... Ayrıca kutsal da değiller... Çünkü kardeşler arasında (dar çerçevede) kendi ebeviyenleri tartışılıyor... İyi ebeviyenleri kutsallaştırılır, kötü ebeviyenleri de ceheneme kadar yolu gösterilir... Yani göreceli kavramdır...

Dinler de öyledir peygamberlerde...
Sadece sizler alışık değilsiniz. Alıştırılmışsınız pohpohlanmaya... ama alışacaksınız bundan eminim...

Anlık konuları sevmem demişsin... Buda entresan... Kendini camide sanıyorsun galiba...

Bunu bana öğretecek kişi sen değilsin buna emin olabilirsin...
Zira kendimi camide falan his ettiğim yok, Camileride pek sevmem...
Kutsallar görecelidir, ve yerine kişiye göre değişir...
Dinlerde Allah da Peygamberde göreceli Kavramlar ve değerlerdir... Derdin dediğim gibi hakaretse zaten konuşacak bişey yok... Pohpohlanmaya alıştırıldığımız yok. Senin gittiğin yollarda ben yetimhanedeyken geliyordum... Merak etme Öyle islami aileden gelen gelenekçi biri değilim. Ailesi olmayan yetimhane ve Cezaevlerinde büyümüş, iSLAMLA TANIŞIKLIĞIMDA 2010 yılına dayanır. Yani kusura bakma ama Bu pohpohlanma söylemin biraz havada kalıyor. Benim gelenekçiler gibi bir kuru kuru kuru bağlanmam yok. Sadece insan olmanın gereği olan Saygı çerçevesinde derdini anlatmayı dene diyorum...

Ben kimseyi Allahın görderdiğine inanmıyorum zaten...
Sanada ben musallat olmadım, sen Atıp tutuyordun , daldan dala atlama, Derdin varsa zaten konuşacaz ozaman müdahil olursun demiştim... Yani hayata herşeyin bir yeri ve zamanı var...

Kusura bakma burası msn değil anlık yazışma yapayım. benimde kendime göre proğramım var. Ve konuşacaklarımızı herkesin görmesi ve Belli bir proğram dahilinde olması gerek.

Şimdi ben ona cevap yazıcam sen oraya atlayacaksın , oradan oraya konu dağılacak hakaretler ardı ardına gelecek vs vs gerek yok.

Bana göre bu şekil daha güzel... Katılır katılmazssın o senin düşüncen...

Kolay gelsin...

Ben, Charlie Hebdo'nun kırık kalbiyim.

Bak böyle anlaman daha güzel oldu... genel çerçeve çizilmesi gerekiyordu....
Yok kutsalığıma saygı felan... bak ne diyorsun güzelce "göreceli kavram"... doğru yoldasın şuan...

Bizler kutsalığa değil, insana saygılıyız... endişe etmene gerek yok sana da saygım sonsuzdur, ama aynısını islam dini için diyemem...
Yazını öyle yaz ki dine laf söylemeyelim. Bu sadece senin elinde...

bu çerçevede devam et...
bana ters düşen bir husus olursa cevap veririm endişen olmasın...
buyrun söz sende...

Qasem tamam :) bak başladın yıpranmaya hocam .. Sonun sonra EkSen gibi olacak :)

Sen konunu aç yazan yazar yazmayan yazmaz sallaaaa ..

Ben iştirak edeceğim. Hadi açın konuyu da tartışalım. İnsanca!

Aha bir konu daha buldum. Türk - İslam sentezi; Mevlid ve Kandil kutlamaları, Türbelerden medet umma ve putlaştırma, Kutlu doğum haftası etkinlikleri, Mezhebler ve yorumlama biçimleri.

Edit: Sanırım bir kaç konu bulmuşum :dusun:

Aha bir konu daha buldum. Türk - İslam sentezi; Mevlid ve Kandil kutlamaları, Türbelerden medet umma ve putlaştırma, Kutlu doğum haftası etkinlikleri, Mezhebler ve yorumlama biçimleri.

Edit: Sanırım bir kaç konu bulmuşum :dusun:

BUNLAR VAHY EKSENLİ DEĞİL...
Yani islami değil... İnsanların geleneği bence konuşulacak konular değil. Savunucusu varsa açarım konuyu ama ben savunulacak hakikat bulamıyorum bu konuda... İllada konuşalım dersenin yine açarım konuşuruz...

Bak böyle anlaman daha güzel oldu... genel çerçeve çizilmesi gerekiyordu....
Yok kutsalığıma saygı felan... bak ne diyorsun güzelce "göreceli kavram"... doğru yoldasın şuan...

Bizler kutsalığa değil, insana saygılıyız... endişe etmene gerek yok sana da saygım sonsuzdur, ama aynısını islam dini için diyemem...
Yazını öyle yaz ki dine laf söylemeyelim. Bu sadece senin elinde...

bu çerçevede devam et...
bana ters düşen bir husus olursa cevap veririm endişen olmasın...
buyrun söz sende...

Bir konuda anlaşalım...
Ne doğruyu ben senden nede sen benden öğrenecek değilsin... Düşüncelerimiz konuşacaz... Bana bu uslupla konuşmazssan sevinirim... Sen öğretmen ben öğrencin değilim... Bu konuda anlaşalım...

Bana saygın olsun yeter , benle konuşacaksın İslam la değil... İslam benim düşüncem... bu konudada sorun yaşamayız inşallah...

Çerçeve net..
Yeterki uslubumuzu koruyalım inşallah...

Geri