Maria Puder
Platin Üye
Dovebilirsiniz.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Belirtmeden geçemeyeceğim .. Ota poka onlarca yorum yapan bayan kardeşlerimin kendilerini özellikle ilgilendiren şu konuya kayıtsız kalmaları zaten karamsar olan geleceğe bakışımı daha da karamsar hale getirmiştir .. YAHU SİZİ YARADANIN SİZİNLE İLGİLİ NELER BUYURDUĞUNU HİÇ Mİ MERAK ETMİYORSUNUZ ?
Yahu bir insan nasıl birini dovebilir diye buyurulur aklım almiyor. Islam erkek dini diyince kötü oluyorum evet öyle.
İslam'da üstünlük takvadadır ama ALLAH katında dişisi erkeği herkes eşittir .. Eğer üzerinde derinlemesine düşünürsen o zaman ki coğrafya içinde, bir dinin gelişip güçlenmesi için özellikle erkekleri ön plana çıkarması gerekirdi .. O dönemleri şimdi ki gibi sanmamalısın .. Yalnız İslam'da değil Hristiyanlık ve Yahudilikte de kadın ikinci plandadır ama asla UNUTULMAMIŞTIR ..
Onlarca meal çevirisine baktığımda çok büyük çoğunluğun ilgili ayette vurun ifadesini " dövmek " şeklinde çevirdiğini gördüm .. Sadece Bayraktar Bayraklı ve Şaşar Nuri'in çevirilerinde " uzaklaştırın " diye alınmış ..
Veda Hutbesinde de efendimizin " Hafifçe dövebilirsiniz " ifadesinden de destekle ayette de o fiilin " VURMAK " olduğuna kaniyim ..
Kadınlara bakış acısını beğenmiyorum.
neden hayvani iç gudulerine hakim olsun diye ben kapanıyorum?
Ben her dönemi kapsadığıni düşünmüyorum.
Zaman kavramı biz insan oğlu için var evet ama o dönemde bile olan olaylara göre ayetler inmesi 23 yılda tamamlanması vs her döneme hitap etmediğini gösteriyor fikrimce.
Çünkü gelişme ve değişim var Evrilme var iyi ya da kötü fark etmez.
Ataerkil lik bize islamiyetten geliyor bugün bundan şikayet eden kadın yok erkeğin gerisinde olmak için can atıyorlar .
Kadın için ne aşağılayıcı bir durum kendisini erkeğin kaburga kemiğinden yaratıldıgina o kadar ikna etmiş..
Hizmet etme kısmına hiç girmiyorum bile.
Aynı şeye inanacağız diye bişey yok sonuçta, Ama temelde çok aykırıdadeğiliz...Daha önce de yazdığım gibi sevgili Qasem ben tatmin olmadım .. Sonuçta ortada Kuran'a ömrünü adamış alimlerin BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNUN o ayeti " vurmak " anlamında çevirdikleri görülüyor .. Ayrıca efendimizin de Veda Hutbesinde'ki konuşması da ayetin paralelinde yine " vurabilirsiniz " üzerine olmuş dolayısıyla bana da ayeti " vurmak " olarak anlamak ve kabul etmek düşer ..