Qasem ve
EkSen
Şimdi şöyle izah edeyim kendimi. Ben Kuranı Kerimi inkar etmiyorum ama dürüst olmak gerekirse bazı durumların sadece o zamanın koşullarına yönelik oldugunu düşünüyorum.
En basitinden bi kadının, eşi olmadan tek başına bilmem kaç km yol gitmesi dinimizce uygun olmayan bir şey olarak görülüyor ama sen o zamanın şartları ile bu zamanı nasıl bir tutabilirsin , o zaman aylarca süren bi yolu şimdi bi ucaga atla 10 dk içinde aşabiliyorsun.
Açık giyindigi için 'nefsine hakim olamayıp başına onca igrenç olay gelen kızların bu durumdan sorumlu tutulması bana tuhaf gelmiyor degil. 'Mini etek giymeseydi bunu yaşamazdı zihniyetinden farkı nedir bu düşüncenin?
Üzgünüm ama ben bizi biraz da toplumun kültürün şekillendirdigi görüsündeyim. İslamın degil.
Muhafazakar bir vilayette ikamet ediyorum. İbadetlerinden bir haberdar olup İslamı kadının giyinişiyle bagdaştırmış bir vilayette. Bildigim kadarıyla Peygamberimiz 'dedikodudan dolayı Cehennemin yarısından fazlasının kadınlarla dolu oldugunu belirtmiş. Ama ben etrafımdaki kadınların vücutlarını korudukları kadar çenelerini de koruduklarını göremiyorum. Çünkü bu kadınlara bu zihniyet ögretilmiş. Erkekten sakın kendini. Çünkü biz böyle bir toplumda yaşıyoruz. Kültürün ön görüldügü bir toplumda. Belki de bu yüzden tesettür kadınlara farz, Kuranı Kerim sapkın bir topluluga indirildigi için.