Konuşmakmı kolay, yazmakmı

Konu sahibi son olarak 970 gün önce görüldü
Kötülemek için yazmak, dedikodu için konuşmak kolaydır. Bol keseden atar, sallarsınız veya abartarak karalarsınız. Hiç bir zeka bir kalemin ucu kadar keskinmidir? Kelimelerin gücünü kullanmak hangisiyle daha kolaydır? Yazarak istediğiniz düşünceleri iletmek daha kolay bir yolmudur?(En azından sözünüz kesilmez?) Dinlemek, okumak?.. Sanırım susmak en zoru...​

Yazarken daha iyi olduğumu düşünüyorum

Mı ekini ayırmak daha kolay.
O yüzden siz konuşun.

Ben konusunca cok gülüyorum
en iyisimi yazayim ben.s

Konusmak; yazarak duygularimi dusuncelerimi dogru bir sekilde geciremiyorum
Kendimi tam ifade edemiyorum

Yazmak daha külfetli daha fazla açıklama gerektiyor, konuşurken; jest mimik, yüz ifadeleri ve ses tonu vurgulamalar gibi his ve duyguları anlatmak istenileni daha iyi daha kolay aktarabilecek yardımcılar var.

Konuşmaya göre yazı nesnel kalıyor konuşmak daha canlı bir eylem yüz yüze konuşurken bütün duyular işin içinde oluyor, yazıda karşının yapacağı çıkarımlara endekslisin o yüzden anlatmak istenilen tam olarak geçmiyor anlamı değişebiliyor, konuşmak daha net bağlantı sağlıyor.

Canim istemezse ikisi de zor. Kafam guzelse ikisi de kolay.

Yazmak kolay. Dün sunum ödevini yetiştirmeye çalıştım. Metni yazmak ppt hazırlamak 30 dakikamı aldı, konuşmaya kendimi 2 saatte hazırlayamadım. Konuşurken yüzüm kıpkırmızı oldu. Normal şartlarda 3 buçuk dakikada sunacağım şeyi 2.5 dakikada bitirdim çıktım.
Kısaca, konuşmak zor.

Yazarak düşünmek en güzelidir,fark ediş sağlar ve susmanın ürünü olarak mısralar bezenir.
Çok konuşanın az düşündüğü bu zamanda dışsal sunum eder gibi pazarlansa da muhteviyatın derinliği içsel olandadır.

Geri