Konu sağlık olunca kimsenin elini cebine atmak istememesi

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Temel ihtiyaç barınma.
Kimsenin evi yok ev alacak parası yok kredi bulma umudu ve şansı yok kirasını bile veremez ama devlet bana ev versin demez.
Otobuse biner para verir.
Suya para verir.
Devlet kelle başı vergisi alsa itiraz etmez.
Bi araba alırken bir araba da devlete alır hiç gocunmaz.
Okulları kapatıp imam lisesi yaparlar, ne lan bu demezler yıllığı 800 bin liraya götü boklu veletlerini anaokuluna verirler.
En yakın mesafe 50 bin servis parası verirler.
Meyve sebzeye bile KDV verirler.
Arabanin zortirik on bin bakımına iki kağıt filtreye 10 bin verirker.

Ama iş hayatları sağlıkları olunca beş kuruş vermek istemezler.

E güzel kardeşim kasko yapmayı biliyosun. Sağlık sigortasi da yap o zaman. Clio'dan değersiz misin sen.

Yooo olmaz devlet bize bakacak.

Hastanede mi aklina geliyor sosyal devlet senin sadece ha?

Sağlık konusunda birikim ve özel sigorta çok önemli çünkü hangi hastalığın, ne zaman karşınıza çıkacağını bilemiyorsunuz. Kanser gibi hastalıkların maliyeti çok fazla ve ameliyatları da en iyi hekimlere yaptırmak isteyince harcanan paranın hesabı olmuyor.

Tercih ya da erteleme hakkı olan hastalar belki bu şekilde ücret hesabı yapabilir ancak ölümcül durumlarda masrafın kaç lira olduğunu düşünmeye fırsatları bile olmayacaktır.

Özel sağlık sigortası ve acil durumda kullanmak üzere birikim çok önemli, her aile bireyi için böyle bir miktarı ayırmak gerekiyor.

Devlet benim maaşımdan sigorta parası kesmesin o zaman? Ben de kendi sigortamı kendim yapayım. Sigaradan alınan yüksek verginin bile mantığı “ bu adam sigara tüketiyor sağlığa ek masraf olur bu “

Sen benden bu kadar çok vergi kesip üstüne bi de elimi cebime atmamı beklersen nah çekerim hiç kusura bakma.

Ha dersen ki, her acile gelenden 200 lira vizite parası keseceğim ona okeyim. Götüm ağrıyor başım ağrıyor diye acile koşan sosyo manyaklar yüzünden kaliteli hizmet alamıyor vatandaş. Hatta poliklinik randevularından da alınsın.

Allah herkese yardımcı olsun. Babam özel bankadan emekli olduğu için diş ve diyetisyen harici özel hastane ya da devlete para ödemedik hiç. Bu yönden büyük lüks.

Devlet ya da özel fark etmiyor, çoğu uzman doktor zaten doğrudan tıp fakültesine yönlendiriyor çünkü bazı hastalıklara teşhis koyamıyor ya da ameliyat etmeye cesaret edemiyorlar. Bu noktada yine cebinizden para çıkacak demektir.

Hayvan sağlığı kadar demagoji yapıldığını sanmıyorum bu konuda. Hala veteriner kliniklerini hayrat zanneden var. İçinde sevgi ve merhamet nüvesi barındıran her şey sömürülmeye, kiymeti bilinmemeye açık maalesef.

Vatandaşın eli cebinden çıkmıyor ki. Doğrudan ve dolaylı olarak trilyonlarca vergi toplanıyor bu ülkede ama ne sağlıkta ne ulaşımda ve güvenlikte ne de eğitimde o vergilerin karşılığı alınabiliyor. Devlet ya tam manasıyla sosyal devlet olmanın sorumluluklarını yerine getirecek ya da trilyonlarca vergi toplayıp hiçbir şekilde sorumluluk almamak yerine vatandaşın bireysel olarak sigortalanmasına olanak sağlayacak. Ülkenin kayda değer kısmının emekliliğe dair bir beklentisi yok, sokakta güvende olduğuna dair inancı yok, eğitimin kaliteli olduğunu düşündüğü yok. Bunca vergi var ama hiçbir şey yok. Bu kadar vergi vereceksem tabii ki devlet bakacak. Barınma krizini de çözecek, sokakları da güvenli kılacak, ulaşımı da geliştirecek, eğitimi şahlandıracak. Ha, yok ben bunlar yerine Ömer Asaf bebeğe sünnetinde takı olarak yağlı ballı ihale vereceğim diyorsa da ne diyeyim Odin güç versin bu millete.

Ben de onu diyorum.
Dört yer karosu döşeyerek usta.
Kabarma yapmış.
6.000 lira diyo. 1 m² yer lan

İlk kez araç sügortası mecburi olduğunda, komşumuz şunu demişti. "Kendimi keriz gibi his ediyorum. Ben acemi değilim ki, niye sigorta yapmak zorundayım." Aradan bir kaç ay sonra da yeni arabasıyla kaza yapmıştı.

Hastalanana kadar kimse hastalanacağına inanmaz. Çünkü kendisine çok dikkat ediyor. Türk mentalitesi.

Yıllar önce sigorta hastanelerinde kuyruklarda ellerimizde mavi sağlık karnelerimiz ile çektiğimiz çileleri hatırlıyorum. Kimsenin gıkı çıkmazdı. Herkes doktorun vereceği bir reçeteyi ve yapacağı muayene için ön ilikler beklerdi. Akabinde ssk hastanesinde bulunan eczanelerden ilaçları alıp eve giderdi. Kısıtlı mıydı evet kısıtlıydı imkanlar. Ancak sağlık sektörü de bir zamandan sonra ticarethaneye dönüştü. Parası çok olan iyi hastanelerde iyi doktorlarda muayene oldu olmayanlar da yine devlet hastanelerine devam dedi. Velhasılı kelam; Aileden iki doktor olması sebebiyle söylüyorum; Parası olan adam bile özel hastaneye gittiğinde işi ticarethane gibi düşündüğü için hem doktoru kölesi olarak görmesi hem de fiyatı nasıl indiririm demesi. Bununla ilgili abes olmasa yazardım ama bir üroloji doktoru abimin bir meselesi vardı anlatırdım. Sağlığın hiç bir maddi değeri olmamalı, eğer iyileşilecekse gerekirse servetini vereceksin. Zamanında rahmetli Sakıp SABANCI'nın oğlunun sağlığı için servetimi feda ederdim demesi gibi :)

Tamamlayıcı sağlık sigortası mühim.
kanka araştırıyosun en kapsamlı sözleşmeyi yapalım diyosun
geçmişte var olan hastalıklarını tedavi etmiyoruz diyolar
yani doğduğunda sigorta yaptıracan -ki doğduğunda bile hasta olabilirsin-
sonra bi gün hasta olursam en iyi hastaneye gideyim düşüncesiyle ömür boyu sigortayı öde babam öde

Ben de onu diyorum.
Dört yer karosu döşeyerek usta.
Kabarma yapmış.
6.000 lira diyo. 1 m² yer lan

abi her şeyi geçtim metrekare için seni tebrik ederim ya
şunla uğraşmamak için metrekare yerine elli harfli kelime olsa yine uzun uzun yazarım

Hahjaja tss en boş iş. Hiç birşeyi tamamlamaz adamı kanser eder.
Yani o kadar da boş değil sanki..
Tamamlayıcı sağlık sigortasıyla özel hastanede ek 5 kuruş vermeden doğurdum. 2 gün sonra taburcu oldum. Lohusa şerbetim bile geldi kjdgfdkg

Geri