Konu açmaya değecek bir konu

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Şu zamandaki dalga ve aşşağılama anlayışının yaygınlığının ne gibi etkiler doğurabileceğinin güzel mi desem kötü mü desem tam kestiremediğim bir örneği.

Amerika’da 17 yaşındaki bir genç… Dünyanın en zevkli adamı sayılmaz.Lise yıllığına bir resim koymak istiyor.Kedisini kullanıyor, 80’lerin fotoğraf stüdyolarında kullanılan lazer ışıklarını kullanıyor.Bu da birinin eline geçiyor ve tarayıp sosyal medyaya atıyor…
New York’ta yaşayan Draven Rodriguez adlı bir genç.Tek suçu farklı resim vermesi. Hayata katabildiği tek şey insanların “ehi ehi bak la herif çok komik” şeklinde eğlendirebilmek…
Bu resmi okul yönetimi yıllığa koymasına izin vermiyor.Çocuk da bunun için internetten yardım istiyor.İnsanları kendi özgürlüğüne yardım edecek kadar iyi sanıyor.İnsanları “muhafazakarlığa karşı duracak kadar iyi” sanıyor.
Ama sonra insanlığın en çirkin temsilcileri olan talk showcuların eline düşüyor resim Jimmy Fallon ve Ellen Degeneres bu resmin üstüne gidiyor.Tabii uygun alanı bulunca internetin tüm kötüleri de buna katılıyor.
Ve sonra bir sabah ailesi çocuğunu ölü buluyor.İntihar etmiş.Bu insanlarla birlikte aynı havayı solumak istememiş belli ki…
Anonymous’un harika bir sözünü bulmuştum ve bunu tişört yaptırmıştım: İngilizcesi “none of us as cruel as all of us”…Yaklaşık Türkçesi “Hiçbirimiz toplu halde olduğumuz kadar kötü olamayız”…Yani fikir şu: Kötü bir insan bir kötüyse kötü beş insan 50 kötü gibi davranıyor…
Lütfen internette birilerine saracağınız zaman bu lazerli,kedili fotoğrafı ve orada artık olmayan 17 yaşındaki çocuğu hatırlayın.

Draven-Rodriguez.jpg

Konyak

Katil olmak için birini illa öldürmeniz gerekmiyor işte, böyle de katil olabiliyorsunuz.

oralarda mutlusundur inşallah.
çok kötü oldum ya.

bunun gibi bir olay geçenlerde forumda da oldu davutoğlu nun boyuyla dalga geçen bazı üyeler oldu
özgürlüklerden vs şeylerden bahsederken insanlarada saygıyı öğrenmemiz gerekiyor güzel bir örnek bu haber

Çok fazla yapılıyor bu internette. Umarım kimsenin başına gelmez.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bazı insanlar,karşısındakini düşünmeden yorum yapıyor,bu platformun dezavantajı da bu.
Teknoloji üzerinden,insan hayatıyla oynayacak duruma geldik.
Fazlasıyla örnek var bu tarz,söylenecek bir şey de olmuyor.
Zerre beyni olmayan,bir kesim şaklaban,ruhen katil oldu,hepsi bu.

17 yaşında içe dönük hayatında ilk kez ben varım demeye çalışan bir genç.

Bırakın sesi çıksın yahu onu susturanlar vicdan yapabiliyor mu şimdi.

Sanmam

Bu düşüncesizliği zaman zaman hepimiz yapıyoruz.

Allah aklımızı doğru işlerde kullanmamızı sağlasın.
Fazlasıyla üzücü bir durum.

Off icim ciz etti okurken. Internette bir video koydular 1 yil felan once.
Tum facebook kizi konustu, cok degil 10 gun sonra intihar haberi geldi
kizin da. iyi ki ne videoyu izledim linki atsalar da ne de yorum yaptim.
Yoksa vicdan azabindan surum surum surunurdum kesinlikle.

İnsanlığın geldiği kör nokta .Kendi eğlencelerine kendi benzerleri ile malzeme yaratıp da birini aşağılayarak,o kapkara yüreksizliklerine güvenerek adamcık olma zavallılığı.
Ne kadar hazin bir öykü.

gerçekten internette çok var böyle şeyler, bad luck brian mesela sıkça kullanılan bir meme, kendisi bu durumdan memnun mudur acaba, kimisi de ünlü oldum diye sevinebiliyor good guy greg gibi

Kimse kimsenin psikolojisine önem vermiyor. Empati desen hiç yok.
Toplum tarafından alaya alınma ile ilgili Ben X diye bir film izlemiştim. Şiddetle tavsiye ederim.

Geri