Kontrolünde olsa-ki hayat öyle zaten.

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Yaşam şöyle kötü böyle kötü diyoruz ama sahip olduklarımız kimilerinin belki de hayalleri bilmiyoruz. Kendimden pay biçeyim; 1999da bir kaza geçirmiş ve kendime gelmem (eski halime) 10 yılımı aldı. İşte o zamanlar 99 yılının Haziran ayından sonraki zamanlarım çok zor geçmişti. Yürüyemiyordum konuşamıyordum ama nefes alıp yaşıyordum. Kendime gelmeye başladıktan sonra millete bakıp yürümek istiyordum Acıktığımda söyleyebilmek istiyordum ayıp değil Çünkü yaşadım 20 yaşında ben tuvaletim geldiğinde söyleyebilmek istiyordum mesela ama yapamıyordum hareketsiz yatakta yatıyordum sadece o anda Bir insan en çok neyi istiyor Ne için can atıyor biliyor musunuz sadece yürüyebilmek sadece acıktım deyip konuşabilmek ya da beni şuraya götürün diyebilmek Velhasıl kelam Azizim bugün Allah'a hamdolsun eskisindende daha iyi bir haldeyim şu anda benden daha zengin daha mutlu kim olabilir Zenginlik para da mı Saklı değil değil zenginlik Allah'ın lütuf ettiklerini bilip şükür de saklı.

Dediğim gibi Kazadan sonra ben konuşmak kabiliyetimi kazanabilmek için bir köşede kitaplar okuyordum Sesli şekilde Ne bileyim yürümemi geliştirebilmek için Altınkum kumsalda kimse yokken baştan başa yürüyordum kumun tam ortasında kendi kendime konuşarak aklım sıra pratik yaparak işte böyle zamanlarda çok içerli oluyor insan okuduğum kitapları sayısını ben bilmiyorum ama bir tanesini hiç unutmuyorum bir psikolojik kitabıydı şöyle diyordu psikojenez düşünce artı başlangıç her şey düşüncede başlar prensibi yani ve bu benim çok ilgimi çekmişti. Hatta şöyle bir örnek vardı çok iyi hatırlıyorum Eflatun tanırsınız hepiniz büyük düşünür ancak bu adamın bir özelliği de var dünyanın en iyi Hatip olmuş insanı. Size şimdi çok enteresan bir bilgi aktarayım Eflatun doğuştan bir kekeme. Diyeceksiniz ki bu kekeme adam nasıl dünyanın en iyi konuşan adamı unvanını almış? O zaman şöyle devam edeyim Bu adam kendisiyle alay edip dalga geçen insanlar yüzünden okul çağlarında Okula gitmekten bile vazgeçmiş pes etmiş bir insan. Ancak daha sonra böyle tek başına kaldığı zamanlarda bir kumsala Gidip ağzına Çakıl Taşları doldurarak bağıra bağıra şarkılar söylemeye çalışıyormuş( Bence küfürlerde ediyordur) ve bu çalışmaya devam ederek konuşma sorununu yenmiş ve o günlerin intikamını almak istercesine bu konu üzerine yoğunlaşmış okumuş anlatmış konuşmalar yapmış sempozyumlar düzenlemiş günü gelmiş dünyanın en iyi konuşan adamı unvanını almış. Bu hikayeyi ilk okuduğumda şöyle düşünmüştüm " ya Adamın birisi Allah'ın doğuştan verdiği bir özelliği çalışarak aşmayı başarmış Hatta dünyanın en iyi konuşan adamı unvanını almış. Ben daha önce böyle değildim Kazadan sonra böyle oldum ben de o zaman bunu rahatlıkla aşabilirim başarabilirim...."
Ve bu azimden sonra çalışmalara başlamıştım Altınkum kumsalında ağzıma öyle çakıltaşı dolduruyordum ama 3 tane ufak çakıl taşı koyarak konuşmaya çalışıyordum çok zor oluyor gerçekten Çünkü dilin hareket etmesi oldukça zorlanıyor Ama buna rağmen denedim Ayrıca yürüme sorunu yaşadığım için tam kumsalın ortasında kumların üzerinde yürüyordum Bu da bel kaslarını kuvvetlendiriyor Yürüme daha güzel oluyordu şükür elhamdülillah o günler yaptığım çalışmalarının faydalarını Çok geçmeden görmeye başlamıştım. Şimdi Burada şu konuyu belirtmek istiyorum arkadaşlar bazı şeyleri bizzat kendim yaşadığım ve gördüğüm için rahatlıkla söyleyebiliyorum Biz düşündüğünüz hayat bize o gerçekliği sunar o halde biz niçin istediğimiz olmasını istediğimiz şeyleri düşünerek çaba göstermiyor sadece şikayetleri gündemimize alıyoruz? Şikayet üzerine odaklanmış bir beyin inanın bize mutlu olacak şeyleri değil şikayet edecek konuları hazırlayıp duracaktır yani şükür edin şükür edecek konuları yaşayın Selametle kalın.

Artık her şey daha güzel yolunda gidecek buna inanıyorum ufak ufak adımlar atılmaya başlandı bile Bunun farkındayım her şey daha güzel olacak

Geçmiş olsun abi tekrardan. Hikayeyi biliyordum ama bu kadar ayrıntılı değildi.

Benim bahsetmek istediğim asıl mesele şu bugün başarı olmayacak diye hiçbir şey yoktur Her şeyi yapabiliyor insan yeter ki istesin ve inansın

Geri