''Kontrol güvene mani değildir'' sözüne katılıyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 41 gün önce görüldü

• Kullanılan toplam oy
    4

"itimat kontrole mani değildir " yazardı bizim ustabirliğindeki karakolda , her askeriyede mevcuttur moruk

lakin katılmıorum çünkü
bir insana güven duyduğunu ne kadar çok hissettirirsen, o da senin güvenine o kadar layık olmaya çalışacaktır. bunun için, paranoyak olmaya hiç gerek yok.

Ben hayatım boyunca, hayatıma giren bütün kadınlar için şüpheci davrandım, kendimi yedim bitirdim diyebilirim. Ama öyle bir hissiyat olmasa, öyle davranmazdım diye düşünüyordum. Sonrasında bunun bende bir hastalık olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü her insanda aynı şey oluyordu.

Şimdi ise, hayatımda birisi var ve kontrol etmeyi hiç düşünmüyorum. Çünkü aşırı boyutta güven veriyor kendisi. Demek ki delirende değil delirtende problem aramak lazım.

Kısacası, "Kontrol güvene mani değildir." sözünü doğru bulmuyorum ama kontrol edilen kişi de açık oynamalı.

kelime anlamları olarak baktığımızda mani olması gerekir.

kontrol doğruluğun dışında kusurlarıda görmeye sebebiyet verir. Bir süreden sonra kontrollük insanı şüpheci hale sokar. Ve şüphelendiğin insana güveniyorum demekte bir açıdan saçmalık gibi olur.

Kontrolü elden bırakmadıktan sonra karşımdakine güvenip güvenmememin hiç bir önemi kalmıyor.

Bu söz söylenirken rutin kontrol mü ima edildi. Yoksa güvenin en büyük kontrol olduğumu burasını pek anlamadığımdan kararsız kaldım.

Kontrol memeye kafi değildir sözüne katılıyorum.

Memeyi kontrol etmek yeterli değildir. Memelere özgürlük pls.​

Tevekkül.

Eşeği sağlam kazığa bağla

Temkini elden bırakmamak lazım..

Geri