Konfüçyüs'a göre 3 büyük tehlikeli insan türü

Konu sahibi son olarak 1205 gün önce görüldü

Konfüçyüs'a göre 3 büyük tehlikeli insan türü​

Sosyal medyada ünlü filozof Konfüçyüs ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım yer aldı. Söz konusu paylaşımda, Konfüçyüs’ün 3 önemli öğüdüne yer verildi.​

468390.jpg

Sosyal medyada bilim ve felsefe dünyası ile ilgili dikkat çeken paylaşımlarda bulunulmaya devam ediyor. Son olarak ünlü filozof Konfüçyüs ile ilgili bir paylaşıma imza atıldı.

Konfüçyüs’a göre en tehlikeli 3 durumun yer verildiği paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı:
-Akıllı insanların duygusuz oluşu.
-Duygulu insanların etkisiz oluşu.
-Etkili insanların akılsız oluşu...

konfucyus.jpg

- Akıllı insanlar duygusuz değildir fakat daha kontrollü ve mantık çerçevesinde hareket ettikleri için başkaları tarafından duygusuz kabul edilebilirler.
- Duygulu insanların en büyük handikapı, kararlarında çoğu zaman duygularına yenik düşmeleridir ki bu bazı durumlarda onları başarısız kılabilir.
- Etkili insanların bazıları güç zehirlenmesi yaşar veya gücü elinde tutunca aklından çok hırslarına yenik düşer ki bu da onu çok fazla hataya sevkedebilir.

Sevdiğim filozoflardan birisi fakat bu ifadeleri nerede nasıl kullandığı kısmını hatırlamayadım. @Süreyya cığım sen denk geldin mi?

Son düzenleme:
Bazen insanlar bir pasifleşme yaşar. İçine kapanır diyelim biz buna. Dış dünyayı veya gerçekleri algılamada sorun yaşar. İlk şık bu durumu anlatıyor. Kendim böyle durumlara şahit oldum.

Meselâ :
Bir hırsızlık olayında hırsızın kaçarken ayağından düşen ayakkabı yı bulduk. Polisi çağırdık. Polis geldiğinde elimizdeki tek delil kayboldu. Çünkü arkadaşımız "zaten eski bu ayakkabı" diye atmış. Attığı yerde de bulamadık. Hırsız ayakkabısız fazla kaçamamış ve beklemiş olmalı.

Yozgatlı gurbetçi unutulmuş.

konfucyus u duzeltmeye kalkmis hdhshshsh
daha neler gorecez

Senin cok var sanki.
satasma yok satasma sana ozgu bir kavram eski mesajlarini yazdirtma bana.
sadece garibime gitti yazdim..

yorumumu neden siliyorsun moderator arkadaşım silerken bildirim ver bari nedenini yaz

Başkaları akıllı insanların ilk anda göstermediği duygularını belirsizlik olarak görüp ve devamında da yaşanacak şeyleri öyle sanır.Başkaları akıllı insanlardan alamadıklarını, uyku moduna aldıkları "şizofrenliklerini" göstermeleri için güzel bir fırsat olarak görür.Nasıl izlediğiniz bazı dizilerin ilk bölümleri sinema kalitesinde olup sonradan abuk subuk bir hale geliyorsa başkalarının akıllı insanlara karşı davranışlarıda bu şekildedir.Velhasıl akıllı insanlar duygusal olduklarında mantığının dışına çıkıp duygularına fazla kapılabilir.

Polemik yaratmak ? Yahu sadece fikrimi söyledim düşüncemi söyledim gelmiş bana edepsizlikten dem vuruyor hangi yorumum da edepsizlik yapmısım anlatsana ? bari yorumu silerken bi bildirim bırak da habermiz olsun yahu konuya tekrar yazdırıyorsunuz
Ben senin her sildigim sacma postun icin bildirim birakmak zorunda degilim oylede bir kural yok zaten , dusunceni soylerken alayci bir sekilde insanlara laf atiyorsun kimse gerizekali degil lefty hanima satastigini gorebiliyoruz neyse iyi forumlar diliyorum

Düşünürlerin bir konu hakkındaki görüşüne, kendi adımıza düşünce sunmak, o düşünürü düzeltmeye çalışmak değildir.

- Akıllı insanlar duygusuz değildir fakat daha kontrollü ve mantık çerçevesinde hareket ettikleri için başkaları tarafından duygusuz kabul edilebilirler.
- Duygulu insanların en büyük handikapı, kararlarında çoğu zaman duygularına yenik düşmeleridir ki bu bazı durumlarda onları başarısız kılabilir.
- Etkili insanların bazıları güç zehirlenmesi yaşar veya gücü elinde tutunca aklından çok hırslarına yenik düşer ki bu da onu çok fazla hataya sevkedebilir.

Sevdiğim filozoflardan birisi fakat bu ifadeleri nerede nasıl kullandığı kısmını hatırlamayadım. @Süreyya cığım sen denk geldin mi?
Aforizmalari pek ciddiye almiyorum canim Lefty.
Böyle bir vurguyu bezemek icin hos bir süs oluyorlar ama bu kadar.
Konuda gecen 3 ŞEY' in Konfüçyüs ögretisi ile bagdasiyor mu?Demis olabilir mi?Ben denk gelmedim acikcasi ve kaldi ki bu 3 büyük tehlike diye nitelendiren "insan türü",daha cok akilci akima uyuyor.Konfi beyin harmoni idealine ters bir görüş.Belki baska bir baglamda demis olabilir.Bilmiyorum.
Yani herkes bir seyler yaziyor.Zaten yaziyoruz hepimiz sosyal medyada.Hepimiz yazariz.Yani pek de seyyapmamak lazim.

Aforizmalari pek ciddiye almiyorum canim Lefty.
Böyle bir vurguyu bezemek icin hos bir süs oluyorlar ama bu kadar.
Konuda gecen 3 ŞEY' in Konfüçyüs ögretisi ile bagdasiyor mu?Demis olabilir mi?Ben denk gelmedim acikcasi ve kaldi ki bu 3 büyük tehlike diye nitelendiren "insan türü",daha cok akilci akima uyuyor.Konfi beyin harmoni idealine ters bir görüş.Belki baska bir baglamda demis olabilir.Bilmiyorum.
Yani herkes bir seyler yaziyor.Zaten yaziyoruz hepimiz sosyal medyada.Hepimiz yazariz.Yani pek de seyyapmamak lazim.
Teşekkürler @Süreyya cığım. Ben de o yüzden tereddüt ettim, bu açıklama iyi oldu.

En tehlikeli 3 insan türü "ben, sen, o" kötüyü de tehlikeliyi de uzakta aramaya gerek yok.

Geri