Komünzm Sizce Nedir.?

Konu sahibi son olarak 970 gün önce görüldü
Komünzm sizce nedir,artılarıyla eskileriyle nasıl değerlendirmek gerekir ?

her şeyden önce nasıl yazıldığını bilmen gereken bir ekonomik devlet modelidir.

ben komünist ekonomik modeli savunmuyorum şampiyon, sükunetini koru lütfen.
sadece ne olduğunu sordun; ben de zatımca bir ucundan tutup öğrenmene yardımcı oldum. :)

Kapital duzende su anki mevcut duzende acaba senin degerin ne kac kurusluksun hic dusundun mu? Kac kurusluksun derken asla amacim hakaret degil ama kapital sistem senin degerini ederini para ile olcer ... ucretli kolesin eger isine yaramazsin sistemin copluklerde kaldirim taslarinda siniri gecmeye calisirken denizin altinda karsi gelirsen daragacinda vs vs can vermen muhtemel:)))

Komunizm arastir kendin ogren

ben komünist ekonomik modeli savunmuyorum şampiyon, sükunetini koru lütfen.
sadece ne olduğunu sordun; ben de zatımca bir ucundan tutup öğrenmene yardımcı oldum. :)

Bende size söyledim varmı böyle bir devlet komünzmle yönedilen bir modelse niye dikiş tutmuyor

Komünizm insanın kendine yakışanı giymesidir.

Düşünün mesela ben bir komünistim, hemen yeşil parkamı giyerim altına siyah kot ve sarı bot. ama kotun markası levis, leecooper gibi Amerikan emparyalizminin ürünü olmaması lazım çünkü bütün kombini bozar. Varsa "Made in Merter" yazanı makbul.
Komünizm sisteminde patron devletin kendisidir. Paylaşmak esastır, eşitlik ilkesi savunulur. Teoride cennetten bahçe pratikte işçinin sömürüldüğü sistemdir. Örnek: Çin
Ama et bulgur falan bedava.
Ben de hem ülkücü olup hem komünizmi savunuyo gibi duruyorum ama haklarını yiyemem konuşunca iyi konuşuyolar

Bende size söyledim varmı böyle bir devlet komünzmle yönedilen bir modelse niye dikiş tutmuyor

Yönedilen değil yönetilen.
ilk yorumunu yanlışlıkla yazdığını düşünüp bişey demedim ama belliki yanlış biliyorsun. burda harf yumuşaması olmuyor. Türkçe dersinde biliyorum

İnsanın kendine yapışanı giymesidir

Bilmiyorum bende giyenlerin yalancısıyım

Dear Karl'cigim olsa ne guzel anlatirdi.
O kapitalist sistemi sevmiyordu, hepimiz sevmiyorduk.
yani aslinda Ozcan Deniz belki seviyordur bilemem.
Karl'cigim kalkti bi de kitap yazdi topkapi surlari kalinliginda.
Cok dolmustu ici ve hakliydi. Ama artik Tulin Sahin'in bile kitabi var.
Neyse uzatmayalim Karl hakli, insan idealizmi gittikce azaliyor.
Kendini imha programlari icin geri sayim baslayali cok oldu.
Sizce nedir nasil bir soru? hayir "nedir'"i anlayabilirim de Sizce nedir nedir ?
izafi mi bu :) aslinda olabilir. Dusundumde bir an.

Kapitalizm bir tez ise komünizm antitezdir. O halde sosyalizm de bir sentez olmalıdır.

Geri