Komünizm

Konu sahibi son olarak 185 gün önce görüldü
neden çalışıyom, neden yaşıyom

Yerinde yatarak ne komünal düzende ve ne de kapital düzende barınabilirsin. Bitki bile kökleriyle su emer v.s. ve yapraklarıyla iş yapar. Yaşamak istemiyorsan gel senin Üzerine bomba bağlayıp ışid militanlarının içine salalım seni. Bari bir işe yararsın. Ne de olsa sorumluluğunu bilmiyorsun!

Yerinde yatarak ne komünal düzende ve ne de kapital düzende barınabilirsin. Bitki bile kökleriyle su emer v.s. ve yapraklarıyla iş yapar. Yaşamak istemiyorsan gel senin Üzerine bomba bağlayıp ışid militanlarının içine salalım seni. Bari bir işe yararsın. Ne de olsa sorumluluğunu bilmiyorsun!

kapital düzende çalışarak sınıfımı belirliyom. doğada bile çiçek ve ağacın yeri bellidir.

kapital düzende çalışarak sınıfımı belirliyom. doğada bile çiçek ve ağacın yeri bellidir.

Sen, kapital düzende bana çalışmaktan mı bahsediyorsun? Kapından çöpleri temizleyenler seninle aynı havayı soluyorlar. Bak, karanlık madenlerde göçük altında kalanlardan bahsetmiyorum bile! Bunlar çalışarak sınıfını belirledi ha! Çiçek ve ağaca yüklenilen kapital düzenvari anlamlarla gelme bana! Çiçek ve ağaç bitkidir. Fonksiyonları elbetteki ayrıdır. Bütün çiçeklerin fonksiyonları da ayrıdır. Bütün çiçekler aynı değildir zira. Komünal düzen doğa demek zaten :)

Sen, kapital düzende bana çalışmaktan mı bahsediyorsun? Kapından çöpleri temizleyenler seninle aynı havayı soluyorlar. Bak, karanlık madenlerde göçük altında kalanlardan bahsetmiyorum bile! Bunlar çalışarak sınıfını belirledi ha! Çiçek ve ağaca yüklenilen kapital düzenvari anlamlarla gelme bana! Çiçek ve ağaç bitkidir. Fonksiyonları elbetteki ayrıdır. Bütün çiçeklerin fonksiyonları da ayrıdır. Bütün çiçekler aynı değildir zira. Komünal düzen doğa demek zaten :)

kapital düzende de bütün çalışanların fonksiyonları ayrıdır ve yaptığı işin kalitesine göre karşılığını iyi veya kötü alır. komünal sistemde de kapımı temizleyen, karanlık maden ocaklarında çalışanlar olmayacak mı?

kapital düzende de bütün çalışanların fonksiyonları ayrıdır ve yaptığı işin kalitesine göre karşılığını iyi veya kötü alır. komünal sistemde de kapımı temizleyen, karanlık maden ocaklarında çalışanlar olmayacak mı?

İşte en kötü ihtimalle, kapını temizleyen çöpçü ve madende çalışan işçi ile boşboğazlık eden siyasiler, sıcak koltuğunda, masa başında kağıtları karalayanlar eşit şartlarda yaşamalılar. Biri sarayda diğeri barakada yaşamasın. Kaldı ki; madende çalışmak insanlık dışıysa herkes kendi kömürünü gidip yılın belirli dönemlerinde kendisi çıkarsın ve çöplerini de kendisi atsın, kendisi temizlesin kendi pisliğini. Yine söylüyorum, eğer böyle bir iş kolu zaruri olursa da Başbakanınla aynı şartlar verilmeli onlara da. Kalite anlayışlarımız farklı sanırım.

İşte en kötü ihtimalle, kapını temizleyen çöpçü ve madende çalışan işçi ile boşboğazlık eden siyasiler, sıcak koltuğunda, masa başında kağıtları karalayanlar eşit şartlarda yaşamalılar. Biri sarayda diğeri barakada yaşamasın. Kaldı ki; madende çalışmak insanlık dışıysa herkes kendi kömürünü gidip yılın belirli dönemlerinde kendisi çıkarsın ve çöplerini de kendisi atsın, kendisi temizlesin kendi pisliğini. Yine söylüyorum, eğer böyle bir iş kolu zaruri olursa da Başbakanınla aynı şartlar verilmeli onlara da. Kalite anlayışlarımız farklı sanırım.
kardeş komünist olmak için yapmamız gereken şartlar var mı ?

diktasına göre değişen bir sistemdir kişisel görüşün asla olamıyacağı özgürlüğü savunanların asla bir daha konuşmamasını gerektirecek bir yönetimdir eşitlik verir ama haklar vermez (sıkıyorsa yaygara yapsın) insanlar özgürlüğüne düşkündür bu yüzden bizim memleketimizde asla istenmeyecek bir durumdur ve sonu gelmiştir kuranların bile yıktığını biliyoruz tabi ki

abi karılarımızı paylaşıcakmışız yhaaa .s

Ama siz komünistler kadınların ortaklaşalığını getirmek istiyorsunuz, diye tüm burjuvazi koro halinde yüzümüze haykırmakta.

Burjuva, kendi karısını salt bir üretim aracı olarak görüyor. Dolayısıyla, üretim araçları ortaklaşa kullanılmalıdır, sözünü duyar duymaz, bu ortaklaşalık kaderinin aynı şekilde kadınları da kapsamasından başka bir şey düşünemiyor.

Tam tersine kadınların bu salt üretim aracı olarak kullanılma durumunu ortadan kaldırmaktır söz konusu olan, burjuva bunu kavrayamıyor işte.

Kaldı ki bizim burjuvaların, komünistlerde güya var olduğunu iddia ettikleri resmi kadın ortaklaşalığından böylesine dehşet duymaları son derece gülünç. Kadın ortaklaşalığını komünistlerin getirmesine hiç gerek yok ki; hemen her zaman vardı o.

Bizim burjuvalar, resmi fuhuş bir yana, çalıştırdıkları proleterlerin karılarına, kızlarına sahip olmakla da yetinmeyip, asıl kendi karılarını karşılıklı ayartmaktan zevk alırlar.

Burjuva ailesi aslında kadınların ortaklaşalığıdır. Komünistler de olsa olsa kadın ortaklaşalığının sahtece gizlisine karşılık resmi ve açık yüreklisini getirmek istedikleri iddiasıyla suçlanmış oluyorlar. Kaldı ki, günümüz üretim ilişkilerinin ortadan kaldırılmasıyla ondan kaynaklanan kadın ortaklaşalığının da, yani resmi veya gayri resmi fuhuşun da yok olacağı kendiliğinden anlaşılmaktadır.

Kaynak : Karl Marx - Friedrich Engels - Komünist Parti Manifestosu

fakirler komünisttir diyen hatun;
biz neden faşizmle yönetiliyoruz o halde
soruyorum sana

Kemalist olup aynı zamanda komünist olduğunu iddaa edenleri ve chp'ye sol diyenleri de aydınlatın lütfen ajsdhakjsdhh

Yorumları gördükten sonra dil dökmeye gerek bile yok. Kalıplaşmış düşünceler içinde ki insanlara ne anlatsam boş efendim.

Ekonomide klasik iktisatçılarda diyebiliriz. Yatıyım çalışmıyım ama yiyip içiyim .

Küba yatarak mı çalışıyor? yada Şili? Komunizm kitlesel bir yapılanmadır. Onu başarmak gerekir. En azından sizin gibi çalışıyor ama çalıyor düşüncesi oluşturulmuyor....

Kapitalizm düzen ve ona uymak isteyenlerin tam bilmeden onlar kötülüyor diye bir çok kişininde düşman gibi kötü bilinen bir yapı genelde önyargılardan dolayı böyle ama bir çoğunun bilgisi yok değil mi pan

Geri