Komedyen Selin Dilmaç, Uyuşturucu Sattığı Gerekçesiyle Tutuklandı

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü
2bxGIQn.md.jpg

Komedyen Selin Dilmaç, uyuşturucu sattığı gerekçesiyle tutuklandı. Dilmaç'ın evinde arama yapan ekipler, 759,32 gram uyuşturucu ile suçtan elde edildiği değerlendirilen bir miktar para ele geçirdi.

İstanbul'da "komedyen" olarak sahne alan Selin Dilmaç, uyuşturucu sattığı gerekçesiyle tutuklandı.

AA'da yer alan habere göre Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti" suçunun önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Rasimpaşa Mahallesi Alikalfa Sokak ile Hayrullah Efendi Sokak kesişiminde buluşan 2 kişinin durumundan şüphelenen ekipler, 29 yaşındaki Selin Dilmaç'ın üzerinde satışa hazır halde uyuşturucu buldu.

Bunun üzerine Dilmaç'ın evinde arama yapan ekipler, 759,32 gram uyuşturucu ile suçtan elde edildiği değerlendirilen bir miktar para ele geçirdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

KOMEDYEN OLARAK SAHNE ALIYOR

Tutuklanan Dilmaç, İstanbul'daki bazı programlarda "komedyen" olarak sahne alıyor.

Programlarından kesitleri sosyal medyada da yayınlanan Dilmaç'ın bir performansında, Beyoğlu'nda 13 Kasım 2022'de terör örgütü PKK/YPG tarafından verilen talimatla İstiklal Caddesi'ne bırakılan bombanın patlaması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 99 kişinin yaralandığı terör saldırısı hakkındaki söylemleri tepki çekmişti.

Bombayı caddeye bırakan ve 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 1794 yıl hapis cezasına çarptırılan tutuklu sanık Ahlam Albashir'i kadın olduğu için övücü cümleler kullanan Dilmaç'ı, birçok sosyal medya kullanıcısı eleştirmişti.

KAYNAK

Miktar içicilik sınırı civarında. Yan delillere bakmak lazım. Elle tutulur bir şey yoksa, kurtarılır.

IMG_6513.jpeg

Naylon poşetlerde çok sayıda paketlenmiş halde ele geçirilmiş. Ağırlıkları da aynı ise paketlerin alır cezayı.

Bu kadar mal yakalamışlarsa muhtemelen hem fiziki hem de teknik takip altındalardır. Yoksa bu şekilde paketlenmiş miktar yönüyle de fazla uyuşturucu maddesini anlık bir şüphe üzerine yakalanması ihtimal dahi değil :)

Kim bu adını ilk defa duydum
Keşke hiç bulaşmasaymış o tür kirli işlere
Yazık olmuş

Uyuşturucu mu dur gözlüklerimi takayım

Miktar içicilik sınırı civarında. Yan delillere bakmak lazım. Elle tutulur bir şey yoksa, kurtarılır.
içicilik sınırına şöyle bir baktım, biraz araştırdım da aylık kullanım, yıllık kullanım diye uzun vadeli kullanıma da bakılıyormuş sanırım.

bunlar ev baskınında ele geçirilenlermiş. uyuşturucu satışlarının ufak ufak paketler halinde yapıldığı bilinen bir şey zaten, evde bunların toplu bir şekilde değil de bu şekilde paket paket halinde bulunması, üzerinde de günlük kullanım dışında fazla paket bulunması satıcı suçlamasını haklı çıkarmaz mı?

edit: yazmışssın cevabını, sayfa güncel değildi.

Günümüzde tek iş kurtarmıyor. Ek iş yapanlar var. Bu da öyle bir şey.

içicilik sınırına şöyle bir baktım, biraz araştırdım da aylık kullanım, yıllık kullanım diye uzun vadeli kullanıma da bakılıyormuş sanırım.
Evet yazmıştım. Normalde evinde 700 gram esrarı tek parça başka bir vesile ile bulsalar şartlara göre içicilik zorlanabilirdi. Genelde %30 da fire verir çünkü esrar.

İçicilik için Yargıtay’ın kıstası yıllık. Diyor ki günde 1,5 gram içsen 550-600 gram civarı yıllık kullanımım diyebilirsin. Burda da tabii şartlar yine devrede mesela Diyarbakırda 600 gram çok zaten kolay ve ucuz erişilebilir bir yer stoğa ihtiyacın yok ama sallıyorum Rize için 700 ü de makul görebilir.

Şu fotoğraftaki görüntü ticaret. Ama dediğim gibi yan delillere de bakmak lazım.

Ben bunun 2 tane market posetinin icinde bulmustum apartmanda otururken, basim belaya girmesin diye uzerinden atlayarak gectim.

Geri