EdLmaster
Üye
-
-
-
-
-
-
- Web sitesi
- www.tic10.com
Sahnelediği “Ölü Deniz” adlı oyunu nedeniyle iktidara yakın kesimlerin hedef gösterdiği komedyen Deniz Göktaş hakkında “Dini değerleri aşağılama” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Deniz Göktaş “ülkeden kaçtığı” yönündeki iddialara verdiği cevapta “Arkadaşlarımın yanına 3 tişört 3 boxerla tatile geldim. Seyahat etmemin ‘kaçış’ gibi sunulması garip” demişti.
Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelediği “Ölü Deniz” adlı stand-up gösterisi ülke gündemine oturan komedyen Deniz Göktaş hakkında soruşturma başlatıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma gerekçesinin “dini değerleri aşağılama” olduğu belirtiliyor.
“Ölü Deniz” gösterisi dört günde 6 milyon izlenen Deniz Göktaş, özellikle iktidar çevreleri tarafından hedef gösterilerek, tutuklanması talep ediliyordu.
Tatile gitmesi üzerine “kaçtığı” iddia edilen deniz Göktaş, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Yurtdışında bulunmasını “istihbarat haberi gibi” servis eden paylaşımlara değinen Göktaş, 22 Haziran’da bedelli askerlik ücretini ödediğini hatırlatarak, “Uzun yıllar ülkede olacağım” dedi.
Açıklamasında, Türkiye’ye dönüşünün her an mümkün olduğunu da vurgulayan Göktaş, “Türkiye’de olmamı gerektiren bir durum olursa ilk uçakla dönerim” dedi.
Göktaş X paylaşımında şunları dedi:
“Merhabalar, bütün yıl hayal ettiğim gibi turnem ve kurgu biter bitmez arkadaşlarımın yanına 3 tişört 3 boxerla tatile geldim. Bilmiyorum seyahat etmem ayıp bir şey mi ama istihbarat haberi gibi paylaşanlar 22 Haziran’da yüklü bir bedelli askerlik ücreti ödediğimi de görürler, uzun yıllar ülkede olacağım
Türkiye’de olmamı gerektiren bir durum olursa ilk uçakla döneceğim, tişört sayısı zorluyor.”
“Biz inançlı bir toplumuz. Bizim değerlerimiz her şeyin üzerindedir. Hatta bu toplumda 5 vakit namazını kılmayan, orucunu aksatarak tutan birisinin yanında bile siz Cenab-ı Hakk’a, onun sevgili peygamberine, Kur’an-ı Kerim’e laf söylerseniz sizi boğar. Türkiye’de yeni bir akım başladı. Siyasi eleştiri yapabilirsiniz, siyasi mizah yapabilirsiniz. Bizleri eleştirebilir, bizim de mizahımızı yapabilirsiniz. Ama sen benim inancımla, Allah’ımla, kutsal kitabımla, peygamberimle ilgili mizah yapamazsın. Onu eğlence haline getiremezsin, onu hafife alamazsın, onunla alay edemezsin, sen kimsin. Bu ülkenin yüzde 99’u Müslüman. Saygılı olacaksın. Sen Selman Ruşti mi olmak istiyorsun. O zaman belanı bulursun. Bu millet ve Büyük Birlik Partililer var olduğu sürece ne Cenab-ı Hakk’a, ne Peygamber Efendimize ne de kitabımıza el uzatamazsınız, onu alay konusu yaparak stand-upunuzun bir parçası yapamazsınız. O şahsı ve ona yol verenleri uyarıyoruz. Kimse Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya yeltenmesin, haddini bildiririz”
“Deniz Göktaş isimli bu zıpır stand-up gösterisinde o tiz sesiyle Cumhurbaşkanımıza dil uzatıyor. ‘Diktatör’ diyor, ‘cahil’ diyor, vesaire vesaire. Ağır eleştiriyi mizahta bir yere kadar kabul ediyorum. Fakat. Doğrudan hakaret edip ‘haha huhu’ diyerek densizliğin şaka ambalajıyla sunulmasının mizahla hiçbir ilgisi olamaz. Mizahta zeka pırıltısı olur, gösterici izleyiciyle görünmez bir bağ oluşturur, ince dokundurmaları seyirci anlık süzer, hoşuna giderse gösterinin parçası haline gelir. Ayrıca. Bu zıpırların 24 yıl girdiği her seçimi kazanmış ve bu ülkenin tarihine geçmiş bir lideri aşağılarken, hiçbir hayat tecrübesi ve başarısı olmayan kendilerine özel paye vermelerini de anlayamıyorum. Senin hikayen nedir? Bir başarın var mı? Kaç kitap okudun mesela? Türkçeyi sonradan öğrenen Senegalli Musti de stand-up gösterisinde Cumhurbaşkanımızı eleştiriyordu ama kimse rahatsız olmadı. İnce zekasıyla mizah üretiyordu çünkü. Mizahla densizlik arasındaki ince çizgiyi koruyamazsan saçmalarsın, komik değil densiz olursun.”
Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelediği “Ölü Deniz” adlı stand-up gösterisi ülke gündemine oturan komedyen Deniz Göktaş hakkında soruşturma başlatıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma gerekçesinin “dini değerleri aşağılama” olduğu belirtiliyor.
“Ölü Deniz” gösterisi dört günde 6 milyon izlenen Deniz Göktaş, özellikle iktidar çevreleri tarafından hedef gösterilerek, tutuklanması talep ediliyordu.
“Yurtdışına kaçtı” iddialarına cevap verdi
Deniz Göktaş bu sabah, sosyal medyada yayılan “yurtdışına kaçtı” iddialarına cevap verdi.Tatile gitmesi üzerine “kaçtığı” iddia edilen deniz Göktaş, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Yurtdışında bulunmasını “istihbarat haberi gibi” servis eden paylaşımlara değinen Göktaş, 22 Haziran’da bedelli askerlik ücretini ödediğini hatırlatarak, “Uzun yıllar ülkede olacağım” dedi.
Açıklamasında, Türkiye’ye dönüşünün her an mümkün olduğunu da vurgulayan Göktaş, “Türkiye’de olmamı gerektiren bir durum olursa ilk uçakla dönerim” dedi.
Göktaş X paylaşımında şunları dedi:
“Merhabalar, bütün yıl hayal ettiğim gibi turnem ve kurgu biter bitmez arkadaşlarımın yanına 3 tişört 3 boxerla tatile geldim. Bilmiyorum seyahat etmem ayıp bir şey mi ama istihbarat haberi gibi paylaşanlar 22 Haziran’da yüklü bir bedelli askerlik ücreti ödediğimi de görürler, uzun yıllar ülkede olacağım
Stand-up gösterisinden kesitler X’te engellendi
Komedyen Deniz Göktaş’ın “Ölü Deniz” adlı stand-up gösterisinden kesitler içeren X paylaşımları Türkiye’den erişime kapandı. İFÖD, engellin 5651 sayılı Kanun’un 8/A maddesi kapsamında, “milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması” gerekçesiyle uygulandığını açıklarken X platformu söz konusu paylaşımları Türkiye’de görünmez kıldı.Destici hedef gösterdi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dün (28 Haziran) Sivas Alperen Ocakları’nın yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada komedyen Deniz Göktaş’ı tehdit etti. Destici şunları dedi:“Biz inançlı bir toplumuz. Bizim değerlerimiz her şeyin üzerindedir. Hatta bu toplumda 5 vakit namazını kılmayan, orucunu aksatarak tutan birisinin yanında bile siz Cenab-ı Hakk’a, onun sevgili peygamberine, Kur’an-ı Kerim’e laf söylerseniz sizi boğar. Türkiye’de yeni bir akım başladı. Siyasi eleştiri yapabilirsiniz, siyasi mizah yapabilirsiniz. Bizleri eleştirebilir, bizim de mizahımızı yapabilirsiniz. Ama sen benim inancımla, Allah’ımla, kutsal kitabımla, peygamberimle ilgili mizah yapamazsın. Onu eğlence haline getiremezsin, onu hafife alamazsın, onunla alay edemezsin, sen kimsin. Bu ülkenin yüzde 99’u Müslüman. Saygılı olacaksın. Sen Selman Ruşti mi olmak istiyorsun. O zaman belanı bulursun. Bu millet ve Büyük Birlik Partililer var olduğu sürece ne Cenab-ı Hakk’a, ne Peygamber Efendimize ne de kitabımıza el uzatamazsınız, onu alay konusu yaparak stand-upunuzun bir parçası yapamazsınız. O şahsı ve ona yol verenleri uyarıyoruz. Kimse Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya yeltenmesin, haddini bildiririz”
Melih Gökçek küfretti, “tutuklansın” dedi
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, X hesabından şu paylaşımda bulundu:“Deniz Göktaş,
Ulan hanzo herif,
Ulan dingirik,
Bilmediğin konuda yorum yaparsan
O laflarını büker senin münasip bir yerine sokarlar…
Bu hadsiz,
Kur’an-ı Kerim’e hakaretten derhal yargılanıp içeri atılmalı…
Bu adam aşağıdaki konuşmayı yaparken kahkaha atan şebeklere yazıklar olsun…
AKP’li Şamil Tayyar hedef aldı
AKP’nin eski MKYK Üyesi Şamil Tayyar, Göktaş’ı “Cumhurbaşkanımıza dil uzatan bir zıpır” olarak niteledi ve gösterideki Erdoğan’a yönelik sözlerin mizah değil hakaret olduğunu öne sürdü. Tayyar şöyle konuştu:“Deniz Göktaş isimli bu zıpır stand-up gösterisinde o tiz sesiyle Cumhurbaşkanımıza dil uzatıyor. ‘Diktatör’ diyor, ‘cahil’ diyor, vesaire vesaire. Ağır eleştiriyi mizahta bir yere kadar kabul ediyorum. Fakat. Doğrudan hakaret edip ‘haha huhu’ diyerek densizliğin şaka ambalajıyla sunulmasının mizahla hiçbir ilgisi olamaz. Mizahta zeka pırıltısı olur, gösterici izleyiciyle görünmez bir bağ oluşturur, ince dokundurmaları seyirci anlık süzer, hoşuna giderse gösterinin parçası haline gelir. Ayrıca. Bu zıpırların 24 yıl girdiği her seçimi kazanmış ve bu ülkenin tarihine geçmiş bir lideri aşağılarken, hiçbir hayat tecrübesi ve başarısı olmayan kendilerine özel paye vermelerini de anlayamıyorum. Senin hikayen nedir? Bir başarın var mı? Kaç kitap okudun mesela? Türkçeyi sonradan öğrenen Senegalli Musti de stand-up gösterisinde Cumhurbaşkanımızı eleştiriyordu ama kimse rahatsız olmadı. İnce zekasıyla mizah üretiyordu çünkü. Mizahla densizlik arasındaki ince çizgiyi koruyamazsan saçmalarsın, komik değil densiz olursun.”