Kolay Lahmacun Tarifi

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Kolay Lahmacun Tarifi İçin

kolay-lahmacun-f1de2b96-41e1-4e98-9904-0ffd89702f2b.jpgMalzemeler​

Hamuru için:
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 gr yaş maya
İç Harcı için:
  • 300 gram dana kıyma (iyi çekilmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı su
  • 5-6 dal kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber

Kolay Lahmacun

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle​

1. Derin bir kap içerisine un dökün ve ortasını havuç şeklinde açın.
  2. 200 ml'lik suyun içerisine toz şeker ve yaş maya ekleyin. Maya suda eriyene kadar bekleyin.
  3. Tuzu, unun kenarlarına doğru serpiştirin. Havuz kısmına gelmemesine dikkat edin.
  4. Unun içinde açtığınız havuza mayalı karışımı dökün ve spatula ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika boyunca hamuru yoğurun.
  5. Hazırladığınız hamurun üzerini örterek mayalamaya bırakın. İç harcı hazırlamak için başka bir kap alın.
  6. İç harç için; kıymayı rendelenmiş domates ve rendelenmiş soğan ile karıştırın.
  7. Kıymanın üzerine salça, su, maydanoz ve baharatları ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  8. Hamur mayalandıktan sonra, 10 eşit parçaya bölün ve oklava ile açın.
  9. Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harçtan doldurun ve tüm yüzeye yayılmasını sağlayın.
  10. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
  11. Hazırladığınız lahmacunları, turp salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde Kolay Lahmacun Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
  1. Yaş maya yerine kuru veya instant maya da kullanabilirsiniz.
  2. Mayaya ekleyeceğiniz suyun oda sıcaklığında olması, mayanın daha hızlı çözünmesini sağlar.
  3. Pişirme işlemi için pizza taşı veya mermer taş kullanarak, lahmacunlara taş fırında pişmiş havası katabilirsiniz.
  4. Pişirme işleminden sonra lahmacunları üst üste dizin ve üstlerini örtün.
  5. Çıtır çıtır kalmasını istiyorsanız, yalnızca üst üste dizmeniz yeterli olacaktır.
1 Adet Kolay Lahmacun Kaç Kalori?
  1. Klasik boyutlarda hazırlanan lahmacunun bir adedi, yaklaşık 175 kaloridir.

Ekli dosyalar

• 1765371881921.gif
    1765371881921.gif
    43 bayt · Görüntüleme: 0
Bugün yedim diye canım hiç çekmedi..
Bilgilendirme için teşekkürler sisterim. Bütün Türkiye öğrendi lahmacun yediğini, maşallah her yere yazdın..
Afiyet bal şeker olsun. Evdekilere dedim, kahvedeki amcalara dedim, apartman, metrobüs herkes biliyor.
Sisterim bugün lahmacun yedi.. ohh
Gökhan da akşama yumurta kırıp yesin :)

Bilgilendirme için teşekkürler sisterim. Bütün Türkiye öğrendi lahmacun yediğini, maşallah her yere yazdın..
Afiyet bal şeker olsun. Evdekilere dedim, kahvedeki amcalara dedim, apartman, metrobüs herkes biliyor.
Sisterim bugün lahmacun yedi.. ohh
Gökhan da akşama yumurta kırıp yesin :)
Akşama mercimek corbası..
Kuru sebze kavurması ve sütlac var..

Böcekli mi, neyliydi fasulye.
Ben yemeğin içinde et, böcek yemem. Sade seviyorum.
Bir tırtıl daha var. Onu yollarda canlı canlı taşıyorlar. Arkadaş bi video çekmişti . Atayım anlık bölümüne, Canlı canlı pişiriyorlar diye tahmin ediyorum . Şimdi lahmacun bölümünde bu mevzuları konuşmayalım..:D

Bir tırtıl daha var. Onu yollarda canlı canlı taşıyorlar. Arkadaş bi video çekmişti . Atayım anlık bölümüne, Canlı canlı pişiriyorlar diye tahmin ediyorum . Şimdi lahmacun bölümünde bu mevzuları konuşmayalım..:D
Orada da barbunya yapan var mı? Barbunya dışındaki tüm yemekler önemsiz kardeşim.
Barbunya yemeklerin şahı, Afrikalılar sever mi barbunya..

malumunuz böyle şeyleri seviyorum da
işte harcamak lazım

İki gün arka arkaya yedim, bu ara lahmacunu görmek bile istemiyorum.DDD

Geri