Koladan fazla asidi var! Mideyi delen sebze... Meğer faydasından çok zararı varmış

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlığı olanlara bu sebze asla iyi gelmiyor. Özellikle aç karnına ve çiğ tüketilen domatesler midenin asit dengesini alt üst ediyor. İşte detaylar...

Mide fıtığı, günümüzde birçok insanın yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir sağlık sorunudur. Mide fıtığı, midenin bir kısmının yemek borusuna doğru kaymasıyla oluşur ve genellikle asidik mide sıvılarının yemek borusuna geri kaçmasıyla ağrı, yanma ve kramp gibi rahatsız edici semptomlara yol açar.
1748868271848.png

Mide fıtığına yol açan veya var olan semptomları artıran faktörlerden biri de beslenme alışkanlıklarıdır. Sabah kahvaltısında yapılan bazı tercihler, mideyi zorlayabilir ve fıtık şikayetlerini kötüleştirebilir. Peki, domatesin zararları nelerdir?

MİDE FITIĞINA NEDEN OLABİLİR

Domates, Türk mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir ve kahvaltı sofralarında sıklıkla yer alır. Ancak, mide fıtığına sahip kişiler için domates, dikkat edilmesi gereken bir besindir.

MİDE ASİDİNİ ARTIRIYOR

Domates, doğal olarak asidik bir sebze olup, içinde bulunan asitler mide asidinin artmasına neden olabilir. Mide fıtığı olan kişilerde zaten yüksek olan mide asidi, domatesin tüketilmesiyle daha da yoğunlaşabilir.

1748868292997.png

SİNDİRİMİ ZORLAŞTIRIYOR

Domates, bazı kişilerde sindirimi zorlaştırabilir. Mide fıtığı hastalarında zaten hassas olan mide, domatesin içerdiği asitlerden dolayı daha fazla uyarılabilir.

YEMEK BORUSUNA ASİT KAÇMASINA NEDEN OLABİLİYOR

Sabah kahvaltısında çayla birlikte domates tüketmek, mideyi aşırı derecede uyarabilir. Çayın asidik yapısı ve domatesin içerdiği asitler bir araya geldiğinde, mide daha fazla asit üretmeye başlar. Bu aşırı asit üretimi, mide fıtığı semptomlarını tetikleyebilir ve yemek borusuna asit kaçmasına yol açabilir.

YANMA, AĞRI VE KRAMPLA ORTAYA ÇIKIYOR

Mide fıtığına sahip kişilerde reflü (asit kaçışı) oldukça yaygındır.

Kaynak

Pişmiş olarak tüketmek belki bahsedilen sorunu azaltabilir ancak yerine göre de çiğ tüketmek gerekiyor.

Asitli yiyecek ve içecek, mideye değil dişlere ve diş etlerine zarar verir.

Mide delinecek olsa, kendi asitinden tahrip olur.

Asitli yiyecek ve içecek, mideye değil dişlere ve diş etlerine zarar verir.

Mide delinecek olsa, kendi asitinden tahrip olur.
Mide asidi normalin üstünde üretildiğinde zarar verir ancak normalde vücut için faydalı birçok işe yarar.

Domates benim ellerimi kaşındırıyor. Özellikle kış mevsiminde çiğ domatesle temas ettiğimde egzamam azıyor.

Mide asidi normalin üstünde üretildiğinde zarar verir ancak normalde vücut için faydalı birçok işe yarar.

Çayın ve alkolün çok daha fazla zarar verdiğini düşünüyorum. Çay derken, özellikle türkiyede yaygın şekilde tüketileninden bahsediyorum.

Çayın ve alkolün çok daha fazla zarar verdiğini düşünüyorum. Çay derken, özellikle türkiyede yaygın şekilde tüketileninden bahsediyorum.
Koyu ve şekersiz çay ile şekersiz Türk kahvesi, mide hassasiyeti olanlarda doğrudan ağrı yapar.

Koyu ve şekersiz çay ile şekersiz Türk kahvesi, mide hassasiyeti olanlarda doğrudan ağrı yapar.

30 yaşımdan sonra çay dokunmaya başladı. Gene de ara ara tükettiğim oluyor, orası başka.

Demlenmiş çayı kokladığımda, koku hoşuma gitmiyor. Hatta yeri geldiğinde tiksiniyorum bile. Metabolizma onu bana toksin olarak tanıtıyor.

30 yaşımdan sonra çay dokunmaya başladı. Gene de ara ara tükettiğim oluyor, orası başka.

Demlenmiş çayı kokladığımda, koku hoşuma gitmiyor. Hatta yeri geldiğinde tiksiniyorum bile. Metabolizma onu bana toksin olarak tanıtıyor.
İngiliz çayı denemeni tavsiye ederim, daha hafif gelecektir ve belki koku-tad olarak da rahatsız etmez.

Bitkisel Çay'lara geçin. Ihlamur, Ada çayı, Kuş burnu gibi. Domates şaşırttı.

Domates mideye zarar vermez.
Yazılanlar tamamen safsata. @PiSi yazmış yazmak istediğimi. Mide asidinden daha mı güçlü domates asidi.

Helikobakteriniz varsa domates ve yağlı yiyeceklerden uzak durun.imanınızı beller

Yemeden önce besmele çeksek...

[(3 x nas) + 1 felâk] + 1 fatiha formülü?
1500 peygamber getirsen nafile..helikobakterin varsa ülser,gastrit,reflün var demektir.asitli içecekler,kahve,çikolata salçalı yemekler,beyaz ekmek,salata yemek,süt ürünleri tüketmek hepsi ağır sorunlara,acılara sebep olur.

Ya bişi bildiğim yada iddia ettiğim için söylemiyorum. Aşı karşıtı komançerolar gibi de görünmek istemem ama ya müslüman bu nedir Allah aşkına:

images-1.jpeg

Böyle tedavi mi olur? Neymiş helikobakter öldürecekmis. Evde hamam böceği var diye kapıyı pencereyi kapatıp içeriye gaz bombası atıp oturur musunuz evde?

Kafam almıyor benim.

Son düzenleme:
Geri