kola platin takılması hakkındaki tüm sorular

Konu sahibi son olarak 3309 gün önce görüldü
Merhabalar değerli arkadaşlar başıma gelen talihsiz bir olay hakkında yardımınıza ihtiyacım var.
umarım başınıza gelmemiştir ama eğer geldiyse kol kırığı hakkında fikirlerinizi tecrübelerinizi ve bilginizi paylaşırsanız sevinirim

ilk defa kolum kırıldı merdivenden düşme sonucu ön kolun iki kemiğinden biri olduğu için bayağı kritik bir kırık ve tedavisi zor...
şu resimde gösterilen UINA isimli kemik
biraz deneyimsizim bilgim hiç yok bu konularda

r7_armbones.jpg

ilk gece acile gittiğimde beni uyuşturup kolumu eğip büküp alçıya aldılar.
daha sonra kontrole çağırdılar
kontrolde ise ameliyat olabileceğimi söylediler ve istersemde yaptırmayacağımı söylediler açıkçası muallakta kaldım

doktor ameliyat olursam platin takacak ve o metal parça ömür boyu kolumun içinde duracak
eğer olmazsam kemik yine kaynayacak ancak yüzde 50 ihtimalle eğri kaynayabilirmiş eğer bu olursa kolumu yeniden kırıp düzeltmek için tekrar operasyon gerekecek
ben diğer ihtimali ameliyatsız bir şekilde düzgün kaynamasını umut ediyorum

şimdi sizin başınıza hiç böyle birşey geldi mi?
platin taktırmak gereklimi ? yan etkileri var mı ?
veya platinsiz bir şekilde düzgün kaynamasını mı umut etmeliyim?

ameliyat istemem açıkçası ama mecbursamda yapacak birşey yok.
hangisi mantıklı olur ki?
ilk defa başıma geldiği için biraz tedirginlikte var içimde

şimdiden teşekkürler

not
tek elimi kullanabildiğim için imla ve yazım yanlışları yapmış olabilirim kusura bakmayın

Kırıp tekrar kaynatmak nedir ya :D yamur bırakırım daha iyi :D bence platin yaptırma inşallah düz kaynar :D

Doktorun ameliyat demesindeki amaç zaten isini sansa birakmamasi koydur metal metal gezersin arkadas cevremin %99 vucudunda platin mevcut kemik yerine vidaliyorlar kolunun eğri kalmasindan platin iyidir ameliyat olunca bol bol kemik suyu et suyu ic gecmisler olsun

Merhabalar değerli arkadaşlar başıma gelen talihsiz bir olay hakkında yardımınıza ihtiyacım var.

Küçük yaşta kardeşimin kolunu kırdım.
Sonradan senin dediğin gibi yamuk kaynadı. Ama öyle kırıp tekrar düzeltme durumu olmadı.
Hatta askeri muayenede de sorun olmadı. Sağlıklı bir şekilde askere gidebiliyor.

Yamuk kaynasa da öyle 10-20-30 derecelik bir yamukluktan söz etmiyorlar. Yamukluğu görebilmen için bayağı incelemen gerekiyor.

Platin taktırmak en son çare olmalı. ZiFiR'in dediği gibi kemik ve et suyunu her gün içmen lazım. Futbolcuların kırık tedavisinde dahi kullanılır bu yöntem.

Kırıp tekrar kaynatmak nedir ya :D yamur bırakırım daha iyi :D bence platin yaptırma inşallah düz kaynar :D

resmen vahşet bu :D
yaptırmamayı düşünüyorum zaten teşekkürler iyi dileklerin için :D

Doktorun ameliyat demesindeki amaç zaten isini sansa birakmamasi koydur metal metal gezersin arkadas cevremin %99 vucudunda platin mevcut kemik yerine vidaliyorlar kolunun eğri kalmasindan platin iyidir ameliyat olunca bol bol kemik suyu et suyu ic gecmisler olsun

evet ama en iyisi bence tekrar ameliyat şansı olduğundan platinsiz düz iyileşmesini beklemek en azından bir şans denemesi yani
öneriler ve iyi dilekler için çok teşekkürler :)

Küçük yaşta kardeşimin kolunu kırdım.
Sonradan senin dediğin gibi yamuk kaynadı. Ama öyle kırıp tekrar düzeltme durumu olmadı.
Hatta askeri muayenede de sorun olmadı. Sağlıklı bir şekilde askere gidebiliyor.

Yamuk kaynasa da öyle 10-20-30 derecelik bir yamukluktan söz etmiyorlar. Yamukluğu görebilmen için bayağı incelemen gerekiyor.

Platin taktırmak en son çare olmalı. ZiFiR'in dediği gibi kemik ve et suyunu her gün içmen lazım. Futbolcuların kırık tedavisinde dahi kullanılır bu yöntem.

aynı şekilde o kemikmiydi?
şimdi buradaki kemik bileği çeviren kemik ve spiral kırılan yani dönerek kırılmış bir kemik
yamuk kaynamasından kasıt ise kolun duruş açısındaki eğrilik mesela şu:

types01.jpg

öneriler için teşekkürler evet platine bende pek sıcak bakmıyorum :)
bekleyip umut etmek dışında pek yapılacak şeey yok gibi

aynı şekilde o kemikmiydi?
şimdi buradaki kemik bileği çeviren kemik ve spiral kırılan yani dönerek kırılmış bir kemik
yamuk kaynamasından kasıt ise kolun duruş açısındaki eğrilik mesela şu:

types01.jpg

öneriler için teşekkürler evet platine bende pek sıcak bakmıyorum :)
bekleyip umut etmek dışında pek yapılacak şeey yok gibi

Hangi kemik olduğunu bilemeyeceğim vallahi.
Allah şifa versin.

Çok geçmiş olsun :tatlı:
Bence bir kırıkçıya git onlar bu konuda doktorlardan daha iyi :p

Çok geçmiş olsun :tatlı:
Bence bir kırıkçıya git onlar bu konuda doktorlardan daha iyi :p

hadi ya :p
ah nasıl düşünemedim ki :D

bu kadar ortopedi uzmanları travmatolojistler falan boşa maaş alıyolar :D
ne uğraşayım ki gideyim kırıkçıya kökten koparsınlar kolumu ohhh sonra acı yok tekrar kırılacak kol yok kafa rahat :D

Ciddi bir kırık belli ki. Platin minicik bir demir gibi düşün senin yaşamını etkileyecek birşey değil. Riske girme.

hadi ya :p
ah nasıl düşünemedim ki :D

bu kadar ortopedi uzmanları travmatolojistler falan boşa maaş alıyolar :D
ne uğraşayım ki gideyim kırıkçıya kökten koparsınlar kolumu ohhh sonra acı yok tekrar kırılacak kol yok kafa rahat :D

Abartma onlar kopartmıyor :D Küçükseme hem bir dene ne olacak ne kaybedeceksin:liv:

Abartma onlar kopartmıyor :D Küçükseme hem bir dene ne olacak ne kaybedeceksin:liv:

sende haklısın karabibeeer :D zaten kol gitmiş daha ne kaybederim ki ? kaybetmişim zaten :D :D

ama şimdi kırıkçıda ne yapacaklar ?
muhtemelen şişman, göbekli amcalar gelir kolumu eğer büker üstümde tepinirler :D
hiç gerek yok bu aksiyona zaten yerimden kalkamıyorum :D :D

Ciddi bir kırık belli ki. Platin minicik bir demir gibi düşün senin yaşamını etkileyecek birşey değil. Riske girme.

aslında doğru olabilir ebu said bakalım zaten çare yoksa kaçış yok :D
çok teşekkürler :)

sende haklısın karabibeeer :D zaten kol gitmiş daha ne kaybederim ki ? kaybetmişim zaten :D :D

muhtemelen şişman, göbekli amcalar gelir kolumu eğer büker üstümde tepinirler :D

Yok ya onlar alçı gibi birşey yapıyorlar ama cidden işe yarıyor yine de sen bilirsin banane :bekle

aslında doğru olabilir ebu said bakalım zaten çare yoksa kaçış yok :D
çok teşekkürler :)

Babamda bel fıtığı için beline bir sürü platin koydular anlamıyor bile yıllar oldu. He şu var o demir ya havalimanında ötüyor bazen :asd::asd::asd: Sonra görevlilere açıklama yapman gerekiyor.

Babamda bel fıtığı için beline bir sürü platin koydular anlamıyor bile yıllar oldu. He şu var o demir ya havalimanında ötüyor bazen :asd::asd::asd: Sonra görevlilere açıklama yapman gerekiyor.

hahaha :asd::asd:

neresinden tutsan elinde kalıyor :D
e tekrar kırılırsa doktorla uğraşmak yerine sanayiye falan götürürüm artık :D
kaportacılar daha iyi anlar demir çelik işlerinden :D

hahaha :asd::asd:

neresinden tutsan elinde kalıyor :D
e tekrar kırılırsa doktorla uğraşmak yerine sanayiye falan götürürüm artık :D
kaportacılar daha iyi anlar demir çelik işlerinden :D

babama o zaman 5-6 yılda bir demir olduğu için değişebilir demişti. 10 yıl olacak hala sağlam :) Teknoloji çok değişti tabi. Platin çok sağlam tutuyor yaptır.

babama o zaman 5-6 yılda bir demir olduğu için değişebilir demişti. 10 yıl olacak hala sağlam :) Teknoloji çok değişti tabi. Platin çok sağlam tutuyor yaptır.

bakalım artık ilk reddetmiştim ama doktor iyi düşün dedi :D

babanızın sağlığı konusunda ise iyi dileklerimi iletiyorum elbette ağır kaldırmazsa yorulmazsa sorun olmaz bence sizde pek yorulmamasına dikkat edin :)

Kaynar yaa başka doktorada göster bence tek doktorla yetinme derim , benimde ayağım bilek kısmında bir kaç yerinden kırıldı, alçıya alındı,benimde yeni kırıldı.

Çok geçmiş olsun...

Sen yine de kırık, çıkıkçıya gitme ama.
Malum duyuyoruz, ömür boyu sakat kalıyorlar.
21.yy'dayız kırıkçı mı kaldı?

Chevy, burada kimse doktor degil.
Bize fikir sormak ile iyi etmiyorsun. Gerekirse bir kac doktor gez, endise ve cekincelerini soyle. Onlar aydinlatsinlar seni..
Kirik bu sonucta. Yamuklugu ciddi bir sekilde belli olacak sekilde kaynarsa, daha sonrasi icin cok daha agrili sureclerden gececeksin. Cok gecmis olsun.

Platini ama gozunde buyutme, destek gibi dusun. Mri'ya giremeyebilirsin platinle (emin olamadim). Eger o tarz cihazlara ihtiyacinin oldugu bir hastaliga sahipsen, ancak o zaman sorun yaratabilir. Ki bunu da yine doktorlarla konusman en dogrusu.

Kaynar yaa başka doktorada göster bence tek doktorla yetinme derim , benimde ayağım bilek kısmında bir kaç yerinden kırıldı, alçıya alındı,benimde yeni kırıldı.

Çok geçmiş olsun...

sizede geçmiş olsun Abaris :)
evet bugün başka doktora gittim platine gerek olmadığını üniversite hastanelerinin
asistanlara pratik yaptırma amaçlı böyle yanlış teşhisler verebildiklerini duydum şok oldum...

bende kazandığım deneyimlerle size yardımcı olmaya çalışayım :)

*kesinlikle sigara olmamalıymış kemik oluşumunu destekleyen proteinleri bozuyomuş

*istirahat çok önemliymiş

*her gece yatmadan bir kase yoğurt, her sabah kahvaltıda 1 haşlanmış yumurta mutlaka tüketilmeliymiş

*ayağınızı kesinlikle zorlamayın, alçının gevşediğini hissederseniz mutlaka yeniletin

umarım en kısa sürede iyileşirsiniz :)

Sen yine de kırık, çıkıkçıya gitme ama.
Malum duyuyoruz, ömür boyu sakat kalıyorlar.
21.yy'dayız kırıkçı mı kaldı?

aynen katılıyorum gitmedim zaten ülkemizin sağlık olanakları ileri seviyede ve yeterli :)
teşekkürler tekrardan

arkadaşlar desteğiniz ve ilginiz için hepinize çok teşekkürler :)

Geri