kokoreç şişmanlatır mı - kokoreç kilo yapar mı - kokoreç kilo aldırır mı

Konu sahibi son olarak 2612 gün önce görüldü
kokoreç şişmanlatır mı
kokoreç kilo yapar mı
kokoreç kilo aldırır mı
kokoreç yemek kilo yapar mı
kokoreç yemek şişmanlatır mı
kokoreç yemek kilo aldırır mı

1 Porsiyon Kokoreç Kaç Kalori?

Kalori (kcal) 415
Karbonhidrat (g) 10
Protein (g) 70 .8
Yağ (g) 10.5

Kokoreç, protein, A vitamini, demir, folik asit, fosfor, potasyum açısından zengindir ancak aynı zamanda kolesterol, doymuş yağ ve sodyum açısından da zengindir. Bu nedenle kolesterolü yüksek olanların tüketiminden kaçınması gerekir. İçerigi sakatat oldugu için sağlıksız besin grubunda yer almaktadır. Sağlık açısından çok fazla tüketilmemesi gerekmektedir.​

Maalesef en sevdiğim sakatatlardan :dyg:

kokoreç kilo yapar mı, kokoreç faydalı mı, kokoreç zararlı mı, kokoreç kilo aldırır mı, kokoreç şişmanlatır mı,

İnce bağırsaktan yapılan kokoreç, gerekli hijyen sağlanarak yapıldığı ve tüketildiği zaman bir zararı yoktur. Kokoreci zararlı kılan şeyler pişirilirken yanı sıra kullanılan baharatlardır. Kokoreç hazırlarken dikkat edilmesi gereken ilk şey temizliğidir. Daha sonra pişirirken az baharat ilave edilmesidir.

Hazır kokoreç tüketilecek ise hijyen bakımından emin olduğunuz yerde yemelisiniz. Kokoreç yağ oranı yüksek bir yiyecek olduğundan fazla tüketildiği zaman kilo alımına sebep olabilir. Porsiyonu küçük ve az baharatlı kokoreç tüketilirse az kalori alınarak kilo alımının önüne geçilebilir. Potasyum, A vitamini, demir açısından zengindir ancak doymuş yağ oranı da çok yüksek olduğundan fazla tüketildiğinde şişmanlatır. Kokoreç kilo aldırır, az tüketilmelidir.

zaten çok yiyemiyom ben bayıyo bişey olmaz.

gerçi ben ne yersem kilo almıyom zaten :D sıkıntı yok.

Kilo aldırırsa aldırsın ya, umurumuzda değil. :T:

Kokoreç ülkemizde çok sevilen ve tüketilen gıdalar arasındadır. Kokoreç ince bağırsaktan yapılan bir yiyecektir. Kokoreç yapılırken hijyen koşullarına dikkat edilmelidir. Hijyenine güvenmediğiniz bir mekandan kokoreç tuketilmemelidir. Aksi halde sağlık açısından zararlı olabilir.

Gelelim kokoreçin kilo aldırıp aldırmayacağına. Kokorecte doymuş yağ oranı yüksek olduğu için kesinlikle kilo yapar. O yüzden çok sık kokoreç tüketmemeliyiz. Bunun yanında kokoreç potasyum, A vitamini ve demir açısından da zengin bir yiyecektir. Çok sık tuketilmezse büyük bir tehdit olusturmaz; ancak hijyen unsuruna da çok dikkat edilmelidir.

hiç yemedim yemeyide düşünmüyorum :D

geçen akşam arkadaşlarla kokoreç partisi yaptıydık :dyg:

evet herkese yasakladığım da doğrudur. ve evet zayıflamak gibi bir gayeniz varsa uzak durunuz.

Olsa da yesek :)

Geri