Kocamın Ailesi Dizisi Akın Kimdir - Barış Murat Yağcı Biyografisi

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türk Ünlüler
Barış Murat Yağcı 21 ocak tarihinde İzmir Alaçatıda doğdu. İzmirde izmir özel türk kolejinde okumuştur. İstanbuldaysa liseyi şehremini lisesi ve üniversiteyi bahçeşehir üniversitesinde okumuştur. Şuanda istanbulda yaşıyor.
10 sene profesyonel basketbol oynadı. Bahçeşehir üniversitesinde eğitimine devam ediyor. Profesyonel anlamda Fitness eğitmenliği ve yaşam koçluğu yapıyor aynı zamanda Modellik ve oyunculuk yapıyor. Çocukken oyunculuk ve modellik aklının ucundan bile geçmezken spora eğilimi sayesinde iyi bir sporcu olabilmenin ilk adımlarını attı. Bir çok spor branşı ile ilgilendi voleybol, atletizm, masa tenisi, yüzme gibi. Ama en büyük hazzı basketboldan aldı. İzmirde basketbola izmirsporda başladı.
2002-2003 sezonunda efes pilsen spor kulübünden gelen teklif hayatının dönüm noktası oldu. Daha sonra bir çok kulüpte basketbol oynadı ve üniversite takımındada bahçeşehir üniversitesi olarak yurt dışında önemli başarılar elde etti.
10 yıl basketbol oynadıktan sonra 4 sene önce geçirdiği aşil tendonu sakatlığından sonra basketbolu bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra modellik yapmaya başladı ve Best model of turkey yarışmasında Best Fotomodel seçildi ve artık yavaş yavaş tanınan biri olmaya başladı. Birçok canlı yayına çıktı, bunun yanında dergi ve gazete röpörtajları defile ve fotoğraf çekimleri yaptı. Şuan oyunculuk eğitimi almakta ve fitness eğitmenliği yapmaktadır.
Personal Training eğitimlerini ve sertifikalarını (Sırbıstan, Polonya, İtalya, Brezilya, Almanya) ülkelerinden almıştır. Bireysel yarışmalar yapıp önemli dereceler almıştır.Bir çok ünlü ile çalışmış ve halen çalışmaktadır..

Barış Murat Yağcı, İzmir Alaçatılı. Anne-babası çok küçük yaşlardayken ayrıldı. Annesinin ikinci eşi Erhan Ernak, Galatasaray ve Milli Takım Basketbol antrenörlüğü yapıyordu. Çocukken oyunculuk ve modellik aklının ucundan bile geçmezken üvey babası sayesinde iyi bir sporcu olmanın hayallerini kurdu. Önce voleybol oynadı, hentbol, tenis ve yüzmeyle ilgilendi. Ama en büyük hazzı basketboldan aldı. İzmir’de basketbola başladı. 2003-2004’te Efes Pilsen’e geçerek forvet olarak oynadı. Bunu Pertevniyal takımı takip etti. Sekiz sene basketbol oynadıktan sonra üç sene önce geçirdiği aşil tendonu ve çapraz bağlarındaki sakatlıklar yüzünden basketbolu bırakmak zorunda kaldı. Şimdi Bahçeşehir Üniversitesi’nde İthalat İhracat Bölümü ikinci sınıf öğrencisi. Modelliğe arkadaşlarının yönlendirmeleriyle olumlu baktığını söylüyor: “Basketbol oynadığım dönem bile çok yakışıklı olduğumu ve farklı bir yüzüm olduğunu söylerlerdi. Tanımadığım insanların beğenileri de artmıştı. Bazen utansam da beğenilmek hoş bir duyguydu. O dönemlerde hiçbir kıza arkadaşlık teklif etme fırsatım olmadı çünkü yüzlerce aşk mektubu geliyordu. Ama bence yakışıklı değil farklıydım.”

SON ANDA KAYIT OLDU

Modellik konusunda onu ilk keşfeden ‘Yer Gök Aşk’ dizisinde oynayan kuzeni Birce Akalay oldu ve marka danışmanı Selim Akar sayesinde objektifle tanıştı. Fashion Week’te yer aldı. Çeşitli markaların katalog çekimlerine katıldı. Bu sırada Best Model yarışmasına girdi ve Dsquared markası için İtalya’ya davet edildi. Barış Murat Yağcı, yaşadığı süreci şöyle anlatıyor: “Aslında geçen sene yarışmaya son anda kayıt olmuştum. İlk 20’ye kadar kaldım ancak sağlık sorunları nedeniyle yarışmadan çekildim. Bu sene tekrar katıldım ve en iyi poz veren, fotoğraflarda üzerinde taşıdığı kıyafetle kendini gösterebilenin seçildiği Best Fotomodel oldum. Bu arada Dsquared markası yetkililerince tamamen tesadüf eseri keşfedildim. Bir akşam yakın bir arkadaşım bir davete çağırdı ve orada markanın yetkilileriyle karşılaştık. Türk olup olmadığımı sordular. Türk olduğumu söylediğimde ifadeleri değişti. Boyumun, yüzümün ve dövmelerimin Milano’da çok avantaj getireceğini söylediler. Milano’da markalarının çekimlerinde ve Londra Moda Haftası’nda onların defilesinde olacağım.”

Geri